• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Sziklás-part

pappsandor

Tapasztalt kertész
Sziasztok!

Eddig 2 hobbi akváriumom volt amiket elég gyorsan megúntam és úgy döntöttem, hogy időt és pénztárcámat sem kímélve nekilátok az én véleményem szerint első "profi" akváriumom elkészítésének.

Amit eddig beszereztem és összeállítottam:

- ADA stílusú laminált akvárium bútor 60x30x70 cm
- Green Aqua Opti-white akvárium - 64l, 60x30x36 cm
- QUAD T5 2x24W 6500K
- 30kg ADA Seiryu kő
- ADA Sarawak dekorhomok (Sarawak Sand) - 2,6 Kg
- ADA Aqua Soil Malaya - általános növénytalaj - 9 liter

Még sok minden hiányzik de nem bírtam várni és berendeztem az akit az eddig meglévő anyagokból.
Rakok fel pár képet amikre nagyon szívesen várom a kérdéseiteket, észrevételeiteket és véleményeiteket.

Ami még kelleni fog:

- Szűrő
- CO rendszer
- Növények
- Halak, garnélák

20120308604.jpg

20120309615.jpg

20120309607.jpg

20120309616.jpg

20120309620.jpg

20120309617.jpg

20120309621.jpg

20120309622.jpg

20120309624.jpg
 
Szia Sándor!

Ez már így is nagyon tetszetős!!!

Milyen növényeket tervezel?
Remélem az előtér üresen marad!

Valamit változtass légyszíves a projekt nevén, mert egy giga akvárium már fut ezzel a névvel (elég a 64l-ert mellé tenni, hogy tudjuk, hogy ez más)!

Várom a folytatást!

A.ttila
 
Sok sikert az továbbiakhoz! Impozáns alapokra építkezel. A bútort kicsit irigylem is. :oops: A növények engem is érdekelnek. Halak, garnélák?
 
Gratula!Ez nagyon ígéretesnek tűnik így elsőre.Érdekes ahogy ez a 64l elnyeli a 30kg Seiryu követ.Várjuk a továbbiakat! :thumbup:
 
Köszönöm mindenkinek!

A nevet pillanatokon belül megváltoztatom nehogy keveredés legyen:)

A növények amiket tervezek:

- sok-sok Hemianthus callitrichoides ''Cuba''
- nagyon kevés Eleocharis parvula
- a sziklák repedéseibe ragasztva Fissidens fontanus

Az előtér pedig természetesen üresen marad.

Tervezett halak:

- kb 10db Boraras brigittae - Zöldsávos törperazbóra
- kellene pár db Otocinclus affinis - Törpe szívóharcsa csak attól félek, hogy akaratlanúl is tönkreteszik a sziklák mélyedéseibe ragasztott mohákat meg összetúrják elől a dekorhomokot.
- a garnéláktól pedig azért félek mert tartok attól, hogy a növénytáptalajt előrehozzák a dekorhomokba.
 
Jó lesz ez, de a sziklákkal nem vagyok teljesen elégedett, mert nincs meg a háromszög, mert a jobbos kő majdnem akkor mint amit te főkőnek szántál. A közötte levő kő lenne a legjobb a nagy kő helyére, de gondolom már nem tudsz ezzel játszani.
Itt egy jó példa:
5966941864_b52b5e8095_z.jpg

6120165565_267507b01d_z.jpg

6441722497_30d8f4e2a8_z.jpg


Sok sikert, nem sok ilyen aki van itthon :)
 
Ezen már én is gondolkodtam és kb fél napot játszottam a sziklák pakolgatásával és úgy gondoltam, hogy a középső kő ami lent van nagyon szépen levezeti a másik kettőt ami majdnem ugyan akkora és én is sokat nézegettem ezt a Green Aqua-ás akváriumot élőben is de így ezekkel a kövekkel jobbnak láttam azt a koncepciót amit végül megcsináltam, de nem vitatom, hogy jó lenne úgy is ahogy te írtad.
 
Nagyon tetszik az ősszkép! Én ez egészet előrébb hoznám mert szerintem egy kicsit sok a homokos rész.

Várom hogy kész legyél, ígéretes kis akvárium! :thumbup:
 
Ejha, nagyon pöpec lesz, ha még picit játszol a kövekkel. A dekorhomokos rész szerintem is lehetne kevesebb, úgy jobban lehetne hátul építkezni. Amúgy simán el tudom képzelni az egészet minimál projektként, ahogy leírtad. Így tovább! ;)
 
Hát el kell keserítselek benneteket mert ez már így marad. Az igazság az, hogy ha hozzányúlnék szerintem több kárt tennék benne mint hasznot :) illetve a Green Aqua-ás sziklás akihoz képest pont hogy egy meredekebb partfalat akartam és több homokos részt de ehhez pont az kellett, hogy beljebb legyenek a sziklák.
 
pappsandor said:
Hát el kell keserítselek benneteket mert ez már így marad. Az igazság az, hogy ha hozzányúlnék szerintem több kárt tennék benne mint hasznot :) illetve a Green Aqua-ás sziklás akihoz képest pont hogy egy meredekebb partfalat akartam és több homokos részt de ehhez pont az kellett, hogy beljebb legyenek a sziklák.
Nem az a lényeg, hogy mi mit mondunk, nekünk hogy tetszik, elmondjuk a véleményünket, hogy megfogadja-e az illető az tőle függ. :) De a legfontosabb, hogy Neked tetsszen! Semmi más! ;)
 
Szeva!

Jó elgondolás, tetszik. :thumbup: Egyedül a jobb oldali nagy kővel nem tudok megbarátkozni, szerintem nem passzol a képbe túl hangsúlyos. Sok sikert az akihoz. :)

üdv: l
 
Szerintem is rendben van! Gratula!
Lenne Hozzád egy kérdésem! Neked stimmelt a quad lámpa az aksidra vagy ki sem próbáltad (látom bútorlap tartóval rögzítetted)? Nekem 60x30alapterületű 6mm-es aksim van, és nem tudtam a tartóval rátenni! Hihetetlen!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Igen ez így van. Azért nem tudod rögzíteni mert ugyanolyan széles mind a kettő de mielőtt megvettem ezt mondták a Green Aqua-ban. Ahogy rögzítettem az egy sajátos megoldás de nekem bejött.
 
Kösz szépen, valószínű én is így fogok eljárni! Egyszerű, és nagyszerű megoldás! :) cak még azt nem tudom h rögzítsem-e alacsonyan fixen, vagy tegyem magasabbra és lógassam-e! Na majd kiokumulálom! :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Én fixen rögzítettem amivel az a baj, hogy ha sok/kevés lesz a fény akkor nagy macera lesz feljebb vagy lejjebb tenni így a lógatás praktikusabbnak tűnik, hozzáteszem hivatalosan ezt a lámpát lógatni sem lehet amire viszont én is csak otthon döbbentem rá.
 
Na ebbe beleválsztottunk!!! :) Bár gondolom az se baj ha simán ráfektetem az aki tetejére. Most úgy üzemel! Szóval azt mondod foxen. Te milyen magasság mellett döntöttél?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Back
Oldal tetejére