tsokee
Kertész bálvány
Okés, de hol a villád?Villám almáspite
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Okés, de hol a villád?Villám almáspite
Csak Henrikre vonatkozik a szíves invitálás?Elsősorban @Szabó Henrik -nek küldjük, a hétvégén emlegetett tépett malac itt még széttépés előtt, forrón. Jöhetsz vacsizni!
View attachment 152024
aaahh keso. Már ittam ... Franc franc francElsősorban @Szabó Henrik -nek küldjük, a hétvégén emlegetett tépett malac itt még széttépés előtt, forrón. Jöhetsz vacsizni!
View attachment 152024
Johetsz Te is, van hozza borso isCsak Henrikre vonatkozik a szíves invitálás?
Ezt nem inni kell Henrik!aaahh keso. Már ittam ... Franc franc franc
Gyertek az Maryhez mind. MalacostulJohetsz Te is, van hozza borso is
Ezt nem inni kell Henrik!
Ekkora malacod nincsGyertek az Maryhez mind. Malacostul
Ezzel mennyi meló van? Mi vesszük amúgy a rizs/zab/szójatejet. Elsődlegesen Bridge, de nagyker áron sem olcsó.Nálam az új örület a növényi tejek világa.
A legtöbb boltban kapható növényi tej nem igazán izlik, amelyiket pedig finomnak találok (Alpro) az egyrészt tartalmaz aromákat és stabilizátort, másrészt elvetemülten drága.
Mivel volt itthon darált mogyoro, ezért elöször mogyorotejet készitettem. A recept szerint 80-100g mogyit 1 liter vizzel 5 percig kell turmixolni, majd le kell szürni. Ez elég viz izure sikerult...
Nem adtam fel, tovabbprobálkoztam: kokusztej
A recept szerint 80-100g kokuszt,egy vsipet sót 1,2 liter vizben fel kell forralni, majd 5 percig rotyogtatni kell. Utàna jöhet a nagyon alapos turmixolás (nalam ez 3-5 perc volt) majd szürés (legalkalmasabb erre egy - még nem használt- szövetpelenka).
Ez viszont nagyon nagyon finomra sikerult. Langyosan készitettem is belole tejes KV-t, nagyon finom lett.
Hatránya, hogy nagyon magas a kaloria tartalma. Amikor teljesen kihult, a tej tetején megdermedve lebegett egy hatalmas kokusz-zsir kupak.
Ma pedig kokuszos rizstejjel próbálkoztam:
1,2 liter vizben forrástol számitott 15 percig foztem 50g kokuszreszeléket + 40 g rizst (én risotto rizst használtam mert ez volt itthon)+ egy csipet sót -> lefedett lábosban hagytam langyosra hulni, majd alaposan leturmixoltam, es leszürtem (textil-szuron).
Aki szereti a sürü forro-csokit, annak ez az alap nagyon fog tetszeni!
Hátránya, hogy ennek is magas a kaloriatartalma, de ha fözö- tejszin helyett használjuk akkor már ok.
Hütöben mindossze 2-3 napig állnak el, es fogyasztás elott alaposan fel kell rázni. Cserebe nincs bennuk adalékanyag, es a bolti változatnál jóval olcsóbbak.
(Egy liter kokusztej otthon készitve ~ 0.50 chf // egy liter alpro kokusztej = 4 chf // 1l lidl sajátmárkás kokusztej 1,85 chf)
Maga az elkészites hipp-hopp meg van.Ezzel mennyi meló van? Mi vesszük amúgy a rizs/zab/szójatejet. Elsődlegesen Bridge, de nagyker áron sem olcsó.
Köszönöm, akkor kb. ahogy elképzeltem: sok a dzsuva.Maga az elkészites hipp-hopp meg van.
Vizsont elég koszolós. Koszos lesz a turmix/botmixer egy lábos kell egy üveg amiben lehet tárolni és a szövet-szürö tisztitasa sem egy leányálom.
Plusz a visszamardt anyagot (pl kokuszreszelék) az ember a lelkiismerete szerint vagy felsolgozza sütibe, vagy kidobja. Van, aki a maradékot belekeveri a muzlijébe/kásájába.
Érdemes néha néha otthon magunknak késziteni, de a bolt polcáról levenni a kész terméket tuti, hogy egyszerübb.
Biztosan jó is, meg egészséges is (bár erre nem vennék mérget), de azért, mégis csak erre fut össze az ember szájában a nyál:Nálam az új örület a növényi tejek világa.
A legtöbb boltban kapható növényi tej nem igazán izlik, amelyiket pedig finomnak találok (Alpro) az egyrészt tartalmaz aromákat és stabilizátort, másrészt elvetemülten drága.
Mivel volt itthon darált mogyoro, ezért elöször mogyorotejet készitettem. A recept szerint 80-100g mogyit 1 liter vizzel 5 percig kell turmixolni, majd le kell szürni. Ez elég viz izure sikerult...
Nem adtam fel, tovabbprobálkoztam: kokusztej
A recept szerint 80-100g kokuszt,egy vsipet sót 1,2 liter vizben fel kell forralni, majd 5 percig rotyogtatni kell. Utàna jöhet a nagyon alapos turmixolás (nalam ez 3-5 perc volt) majd szürés (legalkalmasabb erre egy - még nem használt- szövetpelenka).
Ez viszont nagyon nagyon finomra sikerult. Langyosan készitettem is belole tejes KV-t, nagyon finom lett.
Hatránya, hogy nagyon magas a kaloria tartalma. Amikor teljesen kihult, a tej tetején megdermedve lebegett egy hatalmas kokusz-zsir kupak.
Ma pedig kokuszos rizstejjel próbálkoztam:
1,2 liter vizben forrástol számitott 15 percig foztem 50g kokuszreszeléket + 40 g rizst (én risotto rizst használtam mert ez volt itthon)+ egy csipet sót -> lefedett lábosban hagytam langyosra hulni, majd alaposan leturmixoltam, es leszürtem (textil-szuron).
Aki szereti a sürü forro-csokit, annak ez az alap nagyon fog tetszeni!
Hátránya, hogy ennek is magas a kaloriatartalma, de ha fözö- tejszin helyett használjuk akkor már ok.
Hütöben mindossze 2-3 napig állnak el, es fogyasztás elott alaposan fel kell rázni. Cserebe nincs bennuk adalékanyag, es a bolti változatnál jóval olcsóbbak.
(Egy liter kokusztej otthon készitve ~ 0.50 chf // egy liter alpro kokusztej = 4 chf // 1l lidl sajátmárkás kokusztej 1,85 chf)
Azok a krumplinál világosabb színű kockák mik benne?A végére elfőtt a leve is, s kellemesen füstös lett. Paprikás krumpli ezzel-azzal.
View attachment 155269
Füstölt tofu. Nem eszünk húst, de nem árt bele valami fehérje.Azok a krumplinál világosabb színű kockák mik benne?
Nagyon sajnálom. Még szakácskodásom során egyszer egy olyan család ebédelt a munkahelyemen, akiknek a kisfiuk extrém sokmindenre intolleranciás volt: nemcsak laktózra és gluténra, de még szölöcukorra is, plusz -ha jol emlékszem- akkor mindenféle csonthéjasra.Sajnos van valaki a családunkban, aki szinte semmit nem ehet
Miből készültek a pingvinek?