• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Siporax

apajatszik1

Tapasztalt kertész
#82
Ezt már más oldalon régen kitárgyalták a kimért siporax is ugyan olyan jó csak normál helyről vedd.Az a bizonyos A betűs webshop jó nagyon sokan vettek onnan már senki nem panaszkodott és nem azért olcsó mert rossz hanem mert a sera adja 50literest is ha felmész oldalára kb 100ezerért ezzel ők játszanak egy kicsit hogy haszon legyen rajta.Már régen van egyébként 50literes csak itt úgy látom inkább a még ettől is drágább szűrőanyagokat használják vagy a jblét pedig a siporax is elég jó és a legolcsóbb ha kimérve veszed.
 

Renton

Kertész tanonc
#83
Sziasztok!
Egy 96-ost járatok már 2 éve egy atman 3336-ossal. Halasnak indulk csakhát... :) Jöttek a növények.
A szürőben allul kerámiagyűrű, szivacs, fölötte làvakő, legfelül baktobigyó. A 2 felső tálcát cseréltem le 2l kimért siporaxra megbízható helyről. Az aksiban leválasztott szűrőrészt üllepítőnek használtam és egy eheim 600-as minipumpa forgat egy difivel. Szépen gyűlt itt a mulm, de most beraktam ide az eredeti szűrőanyagokat +1l sipót.
Vettem egy nagy levegőt és bátorságot és kihagytam 2 vízcserét. Eddig 1 hét után már lálszott a vizen, hogy öregszik. Most 3 hét után tisztább a víz, mint amikor beraktam a szűrőanyagokat! Nagyon durván letisztult!
Lehet, hogy nem a legjobb szűrőanyag, de nekem meghozta a kedvem, hogy felvegyem a harcot az algàk ellen ès ne restart legyen belőle.
Aztán holnap gyors vízcsere!!!!!
 

dexkill

VIP kertész
#85
1 liter siporax kb hány gramm?
Siporax vásárlás előtt állok és úgytudom,hogy a tetra ex 600plus kosarai egyenként 1 liter ürtartalmúak. És a boltban "kimérős" siporax van azért kérdem
270 g rémlik, de amúgy a "kimérős" literben értendő, nem tömegben. Legalább is "jobb" helyeken.. :)
 

belababa

Kertész szaki
#86
Sziasztok
Kérdésem a következő.
Van e létjogosultsága a kis 100, 150, szűrőkben használni őket.
Gondolok itt a kis eheim classic szériákra 2211, vagy Oase 60, stb
Gondolok itt arra, hogy az amúgy is kis szűrő térfogatot csökkentsük e siporaxszal, holott ki tölthetnénk Subtrat Proval, vagy Matrixszal is.
 
#87
Sziasztok
Kérdésem a következő.
Van e létjogosultsága a kis 100, 150, szűrőkben használni őket.
Gondolok itt a kis eheim classic szériákra 2211, vagy Oase 60, stb
Gondolok itt arra, hogy az amúgy is kis szűrő térfogatot csökkentsük e siporaxszal, holott ki tölthetnénk Subtrat Proval, vagy Matrixszal is.
Kis szűrőbe inkább biorio vagy mátrix trop szűrőanyagot tennék. Pl. az eheim 2422-es szűrőmben az utóbbi van.
 
Oldal tetejére