• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Scottish Highlands

danyi03

GA főstatiszta
Moderátor
Ideje volt visszatérni a kövekhez. Az előző scape teljes csalódás volt, sehogy sem akart működni az akvárium, így a fákat ismét elengedtem. Közben a Path of Progress IAPLC 139. hely is megerősített abban, hogy köves vonalon erősebb vagyok, így ismét ehhez nyúltam.

Felszívtam magam, összekaptam az összes mutatós Seiryu követ és elkezdtem bedobálni. Erre jutottam három óra legó alatt és kezdetnek elégedett vagyok vele. Innen jöhetnek a részletek, illetve bal hátul még némi talajemelés és kiegészítő kövek.

A Power Sand kicsit kilátszik, ahogy a kövek kitolták maguk alól, de persze megy még rá Amazonia, csak kevés lett, amivel készültem elsőre. Az meg egyáltalán nem látszik a fotón, mennyi helyem maradt ültetni a kövek közt, de szerencsére van bőven, úgyhogy nem kopár hegyekkel futok neki a jövő szezonnak.

Technikában változott, hogy a Giesemann lámpámat dimmelős ATI-ra cseréltem, még lehet, hogy ezt itt-ott ki is használom némi vörössel.

Egyelőre ennyi, hétvégén folyt.köv.

A cím egyelőre Scottish Highlands, mert rengeteg inspirációt nyertem a nászúton Nagy-Britanniában, főleg a skót felvidéken, de ez még szerintem alakul később.

22906598_10207943381141719_1181814916_o.jpg
 
Elég patent már most!A bal oldalhoz már ne is nyúlj szerintem,a jobb oldal jobb fele a nemigazi! :)
 
Csao
Örülök, hogy újra bele vágsz. A bal oldal szerintem is baró, de a jobb oldal jobb oldalán még lehetne kicsit matekozni. :)
 
Szia Tomi!

A köves berendezés tényleg jobban fekszik neked, nagyon jól sikerült!
Szépen elrendezted a köveket, minket csak a két "öregasszony gombóc fej" zavar középen!
Csinálj nélkülük egy képet, talán jobban is nézne ki ott egy csak növényes terület!

AmegA
 
Egyelőre maradnak az öregasszonyok, nem érzem, hogy rossz helyen lennének, majd a növényesítés tompítja, hogy kerekebbek a többinél, de textúrában pont kellenek oda. Ma hoztam még pár kisebb követ, holnap folytatom az építést. Addig lehet szavazni, ki hova tenne homokot :D
 
Mindig utálom, mikor fel kell tölteni a hardscape-et talajjal. Egy csomó részlet eltűnik, a kövek alját betemeti a talaj, elvész a varázs. Most is ez történt. Nem tudom, hogyan tovább. A köveket nem tudom kijjebb emelni, mert leomlik a talaj hátulról. Azt hiszem, nézegetem még kicsit, mielőtt növényesítenék.

22904812_10207953553916032_8260758177520787564_o.jpg
 
Hiánypótló ez a topic. Olyan ritkán csináltok naplót ahhoz képest, hogy mennyi akvát rendeztek be ami mind elképesztően szép. Tudom, hogy mennyi energia ez pluszban, ezért is vagyok nagyon hálás. Kezdő hobbistától olvasni naplót nem ugyanez.

Mitől nem fog begurulni az amazónia a fehér homokra?

Az apró kavicsok amik most betemetésre kerültek, milyen célt szolgálnak? Előtérbe szórtál valami eltérő kavicsokat.
 
Utoljára módosított:
Saját otthoni akváriumot mindig naplózom, de a boltiakat azért nagyon nagy meló lenne, arra ott a galéria fotós topic.

Az Amazoniát lefogja a homok és a talaj közt szórt Aqua Gravel, illetve később a növények is megfogják. A betemetett kavicsok Power Sand (táptalaj) darabok, ezeket ugye sosem szabad fedetlenül hagyni.
 
Back
Oldal tetejére