• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Romhalmaz 60-70 l íves

ZoleeG

Főkertész
Szerintem nem. Közeli fotó jó lenne. Tippem szerint Cryptocoryne parva ez a növény, ha jól látom. Nálam is van előtérben. Beteg leveleket vághatod tőből.
 

Gurilon

Kertész szaki
Vasárnap szokásos vízcsere és a heti adag GA micro (2,5 ml 50 l-re). A napi 2,5 ml carbo továbbra is megy. Jövő hétre tervezek egy nagy nyírást.

Pihenő 1:

22427475_8ad567203555f12a1ea469ee6660fc1f_l.jpg

The platoon:

22427477_fbb8a438e1986361acba055fcb724e01_l.jpg

Pihenő 2:

22427479_41aca2dd5b5b7ddae704eaa9f9363f0c_l.jpg
 

Gurilon

Kertész szaki
Szeretném a világítást fejleszteni. Jelenleg a gyári, 50 literes, Aquael műanyag tetőbe épített 1x15W T8 cső adja a fényt. Az anubias és cryptocorine parva növöget. Kicsit sokat világítok, kb. 11 órát, évek óta, lejjebb veszem az időtartamot. A GA boltban kinéztem két lámpát, ami a jelenlegi pelenka árak mellett elfogadható számunkra (de erről még csak én tudok ;) ). Az egyik az Odyssea Quad 2x24W T5 60cm, a másik az Up Aqua LED 60cm. Kérdés, hogy ti melyiket ajánljátok? Mik az előnyök hátrányok? Ezen lámpáktól milyen előrelépésre számíthatok? Milyen növény jöhetne szóba, ilyen feltételek mellett? A LED lámpának mennyi az összes felvett teljesítménye? A LED lámpáról nem sok info van. Kérdeztem a GA-s fiúkat mail-ben, kérdeztem a fórumon is, még nem válaszolt senki, de már több hét is eltelt. :) :(
 

Gurilon

Kertész szaki
A Cryptocorine parva elszaporodott. Az Anubias bozót szépen gyarapodik.
Jót tesz a történetnek a napi folyékony Dennerle CO2 (pontosítani). Lassan kifogy, átállok a Seachem-s CO2-ra (pontosítani).

Kakadu (po.) már rég nincs. Stiphodon sp.-ből már csak egy van, de az nagyon jól van. Otocinclus Affinis is már csak egy van, de az is rég óta bírja. Ebből a két fajtából kialakított csapatok mindig szép lassan elkopnak. Szerintem ez máshol is így van, gondolom érzékenyebb fajok.
Karácsony környékén feltöltöttem az állományt tízen darab Neon hallal. Sok vendég fordult meg akkoriban és látvány elemként beraktam őket. Olcsó és könnyen pótolható, hálás fajta, stb.

Igyekszem aktuális képeket felrakni (SOS). A technikai fejlesztés csúszik (világítás, szűrés). Először az afrikai sügéres akvát kell fejlesztenem, kezelhetetlen. Tető és világítás csere.

Sicambria, Szarvastor hava.
 
Utoljára módosított:

Gurilon

Kertész szaki
Pontosítás:
- Dennerle CO2 - Dennerle Carbo Booster Max
- Seachem CO2 - Seachem Flourish Excel
- kakadu - Apistogramma cacatuoides

A Dennerle érzésre nem jobb vagy rosszabb, mint a Easycarbo. Elvileg kevesebb kellene nekem, de nagyon nehéz nekem az 1 ml-t adagolni az 55 l-re.
A Seachem-t egy napja használom, nagyon durva. A növények mintha vigyáz állásba álltak volna. Ha lenne szemük, akkor az most biztos kidülledne ettől a cucctól.:D
Ezek szerint biztos van abban valami, hogy tartósabb anyag és lassabban bomlik le. Én munkába menet reggel tudom adagolni, akkor még természetesen nem megy a világítás...

A Torokátum harcsa - Megalechis thoracata félszemű lett az idők folyamán.
 
Utoljára módosított:

Gurilon

Kertész szaki
Az egyik 10 ml-es, hálós Purigent, regenerálást követően ide tettem be az Eheim Pickup 2012 szűrő szivacsa mellé.
Kíváncsi vagyok mit eredményez...
 

Gurilon

Kertész szaki
23876930_44ec64dbcb1d1ec3573b6b18f2b1f234_l.jpg
Fotó a jelenlegi állapotról.
Az anubias csomó meg lett nyírva.
Terv, hogy loctite super attack power flex gel-el fára rögzítem.
 

Gurilon

Kertész szaki
A kötözés, betegség miatt még várat magára.
Viszont van a 250 l sügér akvárium. Nekem mind a kettőt párhuzamosan kell fejlesztenem. Ezért, hogy nyoma maradjon, mert ez egy napló, apróságokat ide is fel fogok jegyezni a 250 l-el kapcsolatban. A nyomon követhetőség miatt, mondjuk dőlt betűvel írva. :)

Mivel a karbantartást a 250 l gyári, kezelhetetlen műanyag teteje megnehezíti szükséges a tető és világítás cseréje. Erre hamarosan sor kerül, ezt követően a Romhalmaz szűrő kiváltása és világítás-tető fejlesztése a cél.
 

Gurilon

Kertész szaki
7.5 évig nem mostad ki a csöveket?
Nem vagyok rá büszke, de igen.
Igazából a szűrő karbantartás utáni újraindítástól mindig féltem. A csővezetéknél csak elzártam a csapokat és így könnyebben ment az újraindítás.
Most már nem félek tőle, mert rájöttem, hogy hogyan lehet könnyen és egyszerűen újraindítani.
A szűrő térfogatárama elég jelentősen megváltozott...
 

Gurilon

Kertész szaki
Jelentés a hajónaplónak.
Az algázó géb és törpe szívóharcsa állomány elég jól bírja.
Van két vitorlás tavasz óta. Most már kevés nekik a hely.
Egy éve nincsen tápozás.
 
Utoljára módosított:
Oldal tetejére