• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Riccia fluitans

Árulja már el nekem valaki, hogy nálam miért nem akar nőni??? 1 hónap alatt alig pár millimétert... Állitólag lehetetlen kiirtani, nálam valahogy mégsem érzi jol magát... Pedig még bubizik is... :(
Mennyi fényed van? Nekem a több mint két éves fénycsöveknél állt meg a növekedése. Mikor új fénycsöveket vettem iszonyatos tempóban kezdett nőni újra.
 
Hat, ha megirod , hogy milyen körülmenyek uralkodnak nalad az akiban, talan tudunk valamit mondani. Feny, CO2, tapozas, hömerseklet stb stb. Nalam is nö mint a gomba, mar lassan azon gondolkodom, hogy kihajitom, de mindig talalok valahol...legyen akar 1-2 cm-es kis darab is, napok mulva mar kisebb kupac lesz belöle.

Hát 20 literes akva, 2x10 w led 6500 k napi 8 órában. 25 celsius. Citromsavas rendszer (atomstabilan sikerült belönöm), a tartósteszt limezöld. Tápozás hazai tápokkal (aquayer) micro macro napi 1-1 ml, heti 1,5 ml vas plusszba. A vizkeménységről nem tudok semmit, nem végeztem tesztet. Lehet, hogy kemény a viz? Sima csapvizzel cserélek vizet. De a csapvizet nem városi tisztitoott folyóvizként kell elképzelni, hanem hegyek közt fúrt kútból. Kristálytiszta finom víz. Az akva falán bizony van egy kevéske vizkő, de szerintem nem vészes. Reggel nyolckor indul a világitás, 12 körül minden növény gyönyörűen ontja a bubikat, a riccia is. Mégis már vagy 1 hónapja tettem be az akvába, és alig nőtt valamit. pedig annyira tetszik, szeretnék egy kis csomót belöle a sarokba... Tanácstalan vagyok
 
Mennyi fényed van? Nekem a több mint két éves fénycsöveknél állt meg a növekedése. Mikor új fénycsöveket vettem iszonyatos tempóban kezdett nőni újra.
A két led októberben indult az akvával.szóval újak...
 
Úszva is próbltam a víz tetején... Semmi...
Akkor passzolok...
Kellene mérned egy foszfàt,nitràt talàn vas szintet is, valami biztos nem tetszik neki, vagy a makro- mikroelemek aránya nem felel meg neki. De csak tipp ez...Nekem a kis low tech akiban is nő a felszínen...hetente dobok ki belőle, sőt lassan még a sötétebb talajszinten is. Ha a CO2, fény,táp rendben, gombamód nőnie kellene. De, ahogy az akvakertészek mondják nincs két egyforma akvárium...
 
Üdv!Kissé elaludt ez a topic, de sebaj. Megkötöztem az első mohás köveimet! Gondoltam közzéteszem hátha valaki szintén akar ilyet a sok óvva intés ellenére :D Úgy gondoltam szépen leírom hogy csináltam hátha elveszi az emberek bátorságát :p A következők kellenek hozzá: úszó májmoha, tál, víz, kavics, háló, csipesz, csípőfogó/olló, kötegelő, 2kéz :p IMG_0376.JPG
A májmoha úszó növény, nem akar a víz alatt maradni... ez meg még békalencsés is. Sokat olvastam előtte a témáról, és arra jutottam, hogy kevés mohát kell felközözni a kőre úgyis kinő. 1 vékony réteg kell, persze ami kivitelezhető belőle. Elég macerás elrendezgetni, időt kell rá szánni. És a legszebb, legzöldebb darabokat kell használni a sokból. Ami már barna vagy foszlik az úgyis csak tovább romlik, a friss részek a növekvőek.
IMG_0377.JPG Ezekkel a lomokkal dolgoztam. Az a sárga háló nagyon király, valami műanyag kirakós játék volt benne. Lehelet finom, erős és szinte beleolvad a mohába, csak a sárga pöttyök látszanak.

IMG_0380.JPG
A kőre rakott mohát egyenletesen, vékonyan rátettem a kőre, az üde zöld részeket használtam. Érdemes olyan helyen csinálni ahol egy kis pancsolás meg koszolás nem számít/megoldható.
IMG_0381.JPG
Jön a háló. Jól ki kell feszíteni, közben a mohát nem lenyúzni a kőről. Laposabb darabok is készíthetőek így, de én gombócokat akarok majd belőle nyírni.
IMG_0384.JPG
Összecsippentve a széleit meg köll csavarni. Nagyon jól rá lehet feszíteni igy. Szerintem a laposabb darabok kevésbé jók ebből a szempontból. Éles szélek biztos kiszakítják a hálót, mert nagyon vékony. +1 a gombócoknak :ROFLMAO:
IMG_0390.JPG
Ha így megfogja az ember fia/lánya akkó' egész könnyű rábírni a kábelkötegelőt, hogy körécsavarodjon.
IMG_0385.JPG
A legkisebbet érdemes ebből használni vagy a műanyagos kerti kötözőt is mondják, de én nem szeretek fémet tenni a vízbe... Bár ha belegondolok miből lehetnek ezek a műanyagok...:confused::sick::depressed::muted:
IMG_0394.JPG
És akkor ilyenek lesznek. Még egy napig fognak ázni tiszta vízben egy tálban, hogy kijöjjön ami ki akar, lesz 1 óra bubisvíz kezelés a fauna erős szelektálása érdekében és megy a halacsokhoz. Remélem az anci nem nézi körbálának.....:eek::confused:. Az mondjuk erős minusz lenne.. :whistle:
Én így csináltam.
 
Üdv! Szerintetek?:cry:IMG_0418.JPG
Nem ő a bűnös. Ő csak oda:poop:-t. A vén morgós mogorva anci. Azt hitte neki kedveskedek...asszem megpróbálom jávai mohával, az van az akiban és nem eszi...:confused::geek:
 
Back
Oldal tetejére