• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Return under water

Nekem egyedül a leghátsó magas kő hat kicsit furán a bal oldalon, amúgy nagyon ütős akváriumot raktál össze megint. Nagyon várom, hogy a cuba gyep teljes teret nyerjen magának.
 
Mikor lebben fel a fátyol a titkos projektről? Csak annyit árulj el legalább, hogy jól alakulnak a dolgok. Jó a teszt-cucc?
 
Eltűntem, tök ciki. Ami még cikibb, hogy totális bukó lett ez az akvárium. Az új lakás nagy előnye egy akvarisztikai rémálom. Ablakok mindenütt, rengeteg fény a nappaliban, és még több alga a víz alatt. Feladtam. Amúgy is nehezen vettem rá magam, hogy újra akvárium legyen, tudtam, hogy nem fogok elég időt szánni rá. De beszámolok, mit teszteltem, mert mégse volt teljesen felesleges a menet. Kaptunk egy új terméket, a Growcap kapszulákat. Ezt akartam kipróbálni, hogy viselkednek high-tech környezetben, mert eredetileg nem erre vannak kitalálva.

A Growcap kapszulák lényege, hogy nem kell táptalaj és nem kell tápozni az akváriumot, a vízcsere is kevesebb. 8-10 hetente kell egy adag kapszulát lenyomni a talajba, amiből fokozatosan oldódik a tápanyag a gyökereknek és a vízbe egyaránt. Vízcsere három hetente 50%. Működik! A növények gyönyörűen fejlődtek, nem nyurgultak, még az algamező alatt is szép egészségesek és kompaktak voltak. Atti is benyomkodta az otthoni akváriumába, nála is bevált, a kimaradó tápozásokat megsínylő növények szépen életre keltek.

Két részre bontanám a felhasználási területet.

1. Aktív talajos akváriumok: én táptalajjal indítanék, gyakori vízcserékkel, mint normál esetben és 3-4 hónap körül kezdenék átállni a kapszulákra és a ritkított vízcserékre.
2. Kavicsos aljat: táptalaj nélkül, tápozás nélkül, első naptól kapszulákkal és kevés vízcserével (első héten tartanám a napi vízcseréket a szűrés beindulásáig).

Összességében a termékben nagyon pozitívan csalódtam.

Hogyan tovább? Az akváriumot eladtam (még itt ketyeg nálam, de hamarosan egy barátomhoz kerül, ha nem kap külső fényt, szépen fog működni). A bútort viszont megtartom 🤫 Jöhet egy 60x30x85 cm nyitott elejű vivárium a helyére! Annyira magával ragadott ez az "új" világ, hogy nem elég a nagy. Illetve a nagy is még nagyobb lesz, vele szemben pedig áll majd ez a kisebb. Páratartalommal nem lesz gond a lakásban, az biztos.
 
Back
Oldal tetejére