• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Remains

SMAdrián

Legenda
Üdv. mindenkinek

2018 julius 27-en indult, égy úgy berendezéssel.
Remains

- Akvárium: 30x30x35 (31,5 l)
- világítás: DIY - Led 2835 (6500 K) 2835 (9000 K) 24 W 2725lm + piros meg kék ,napi 8 óra dimmelve amiből 6 órát megy 65%-on, a többi, naplemente és napfelkelte. A magassága 9cm-re a vízfelszínitől.
- szűrés: JBL CristalProfi e401 felire lefolytva. lentről felfele - matrix trop, seachem matrix,perlon és purigen.
- talaj: erdei föld, 3-4mm bazalt zúzalék, és kövek
- tápozás: még nincs
- hardscape: több féle fa darabok, összecsapolva és ragasztva .
- fauna: egyenlőre nincs
- flóra: Anubias sp. 'nangi', Anubias nana 'mini' sp. 'petit', Eleocharis parvula 'mini', Microsorum pteropus 'Narrow', Bucephalandra spec. 'Wavy Leaf ' Taxiphyllum barbieri , Vesicularia ferriei Weeping, taxiphyllum flame, riccardia chamedryfolia, fissidens fontanus,Plagiochila Sp. Cameroon és nomaphila stricta compact
- vízcsere: most a elején, minden nap 50-60% RO víz, visszasózva dennerle shrimp king bee salt gh+​
DSCF8922.JPG

 
Utoljára módosított:

Etele

Legenda
Jó a hardscape, de fotón valami iszonyú ez a hajlított frontüveg :D (tudom, élőben egyáltalán nem zavaró, nekem is volt ilyen nanom).

Az anubias nangi szerintem nagy lesz 30 literbe ha elkezd bedurranni. :(
 

SMAdrián

Legenda
Úgy tűnik a hogy a Purigen nem bír ennyi színezékkel, ami oldódik a fából, mert egyik napról a másikra, egy kicsit megsárgul a víz. Fél évig áztak, és lehet hogy aszta hibát követtem el, hogy lesikáltam a felső réteget, meg hagytam kiszáradni.
 

SMAdrián

Legenda
Nos, eltelt egy hónap amióta indult ez a kocka, és azóta nem is posztoltam semmit. Több ok is volt.

A fa nem akart lent maradni, bepenészedet, a víz egyik napról a másikra keményedet, megjelent a barna és a fonal alga. De most már kezd helyre állni a rend. A növényeken is kezd látszódni, hogy kezdenek magukhoz térni. A parvula és a riccardia, majdnem el is tűnt, elrohadt. De mostanra hozzák a szép zöld hajtásokat.

Egy ideig próbálkoztam a heti tápozással, minden vízcserénél (Seachem: Flourish 0,5ml , Advance 2ml, Excel 1ml, Phosphorus 5csepp,Iron 1cspp), de semmi változás nem történt. Az utolsó másfél hétben, változtattam a tápozáson. A heti vízcseréknél, a fent említett adagokat, tovább is tartom, de pluszban, minden nap megy 1ml Excel, és minden második nap 2ml Advance és 5 csepp Phosphorus.

Egy hete @Szabó Henrik és @Zuzmi , jóvoltából, bekerült még egy pár élőlény. Mindenki jól van.

Valahogy így nézünk ki most:
DSCF9108.JPG

 

SMAdrián

Legenda
Eltelt majdnem 2 hét az utolsó bejegyzésem óta. Egyes növények kezdenek úgy magukhoz térni, de viszont beborított kisé a pont alga, meg 1-2 növényen megjelent a ecset is. Az ecsetet ma le carbóztam(Excel) .

A tápozás, amit eddig nem írtam, az hogy, eddig heti 2ml Seachem Flourish, 0,5ml Seachem Advance, 5 csepp Seachem Phosphate és napi 0,5ml Excel. Mától a foszfátot emeltem 8 cseppre. Majd meglátom hogy hoz valami változást.

A fauna, ami már egy ideje, a kocka lakói, egy jó pár darab, több féle neocaridina davidi, és 9db. boraras brigittae és 2 db. otocinclus affinis.

 
Oldal tetejére