• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Régi idők akvarisztikája - előadás

Tudtam, hogy láttam már valahol.
Remélem, nem baj, ha linkelem.
@Nigro
http://www.aquad.hu/index.php?page=akvarium_muzeum&pages=amt6
Nekem minden akváriumomban a harmadik képen látható, fekvő hengeres szűrő volt.
Viszont azt mostanáig nem tudtam, hogy az is talajszűrőnek készült. Sőt, egyetlen akvaristánál sem láttam a talaj alá helyezve. Egyszerűen a talajra tettük, és működött (úgy-ahogy). Ha a talajban lett volna, akkor a betét tisztítása / cseréje sem lett volna lehetséges (könnyen).
Ebbe elvileg perlon vattát kellett volna tenni, de azt sem tudtuk, mi az a perlon vatta. Sosem láttam. Ezért úgy árulták, hogy valami zöld színű szálas anyag volt beletömve. Kb. olyan volt, mint amikor vékony damilt (horgász zsinórt), egy gubancba összegyűrnek és beletömik. Persze nem túl sokat, mert az is drága volt... A hatékonysága alig volt több a semminél.
A műanyag ipar sem állt olyan szinten, hogy a ma fillérekér kapható levegő cső szétosztót megtudták volna csinálni. Inkább üveg elosztókat lehetett kapni, így egy Bora vagy Ciklon nevű levegőpumpa termelte levegőt 4-5 akváriumba is szét lehetett osztani.
"Visszaköpő csövet" én is próbáltam csinálni. Buborékot még csak-csak sikerült a csőre fújnom, de a levegő becsatlakozót már nem tudtam a buborékba beforrasztani.
 
Utoljára módosított:
Én nagyon akartam menni, de pont most van a nyaralás :( ha ott lesz valami ppt eloadas/prezentáció, az esetleg utána publikus lesz? Mert akkor utólag is átlehetne nézni :)
 
Back
Oldal tetejére