• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Reddish glade

Kovács Géza

Főkertész
Carboval égettem meg egy pár hete. Majd kinövi. Köszi :)
Érdekes, amit az előzőekben felvetettél, hogy vajon vízinövények is sanyargatják-e egymást gyökérzeten keresztül, ami szárazföldieknél teljesen alapvető dolog. Sanszos, hogy vízben is létezik ilyesmi, csak nem annyira hatásos, mert a vízből is
tápanyaghoz juthat a megtámadott. Viszont esélyes, hogy vannak rosszul összepárosítható növényfajták.
 

Coller

Főkertész
6 nap távollét. A lámpa valamiért 1%-on ment mikor megjöttem, lehet, 0-24ben így volt? Ha áramszünet volt közben akkor simán benne van a pakliban... A vörös színek gyengültek, de alga semmi, minden rendben. 3 napi ADA táp ment bele, mikor elmentem.
Így hagytam itt
20210629_171253.jpg


Ez várt
20210704_155607.jpg
 

star67

Bölcs Ent
Garnélák megvannak, vagy azóta sem láttad őket, hogy beengedted a csapatot?
Lányodnál a kék szaporulat megmaradt?
 

Coller

Főkertész
Kellett már egy kis nyírás, kis vízcsere. Nem életem metszése, de mentségemre szóljon, hogy a három akvárium karbantartását lumbágóval fűszerezve intéztem, ami némileg türelmetlenné tett. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a három akváriumból kettőt az ágyunkon állva, tehát szivacson billegve-egyensúlyozva lehet csak karbantartani, annyira be van szorítva a szekrény, amin állnak. Ez pedig nem teszi túl kényelmessé a dolgot.
Úgyhogy, ez most ilyen kesze-kusza lett, de legalább nem természetellenesen szabályos :)

20210710_220833.jpg
 

Coller

Főkertész
Semennyire, hetek óta nem nyirtam, a stemek árnyékolják az ARMeket, ennyi a gond sztem :)
 

Coller

Főkertész
A stau nálam is ilyen, nem "top forma"...nem kálium hiány ez?
Én is arra tippelek. ADA tápozás van nagykönyv szerint de kell mellé néha a tápkapszula. Csak az elmúlt hetekben nem volt időm szegény üvegekkel foglalkozni érdemben.
 

Coller

Főkertész
Na egy akvárium pipa. Hihetetlen mennyiségű növény jött ki belőle az üveg méretéhez képest. Az ARM és a Stau eléggé rossz állapotban volt, gondolom a nyaralások alatt gyérebb tápozás miatt. Tarra vágtam őket. Viszont annyira benőtt mindent a crenata hogy tulajdonképpen sokkal kevesebb ARM és Stau is elég lett visszaültetve.
A garnélák kaptak utána egy pálcát. Még stresszben vannak, de később úgyis rá fognak csapni :)

20210803_211057.jpg
 

Coller

Főkertész
Így hagyom itt öt napra. Egyébként érdekes kísérlet lesz ez most. Mert ezt ADA tápozással hagyom itt úgy, hogy világítás 70%ra lesz véve a napos órákban, szoba amúgy sötét, két napi tápot tettem bele. Co2 ugyanúgy megy.
A völgy nagyjából EI tápozással megy normál esetben. Itt maradt a világítás, mert az ADA nem dimmelhető, a co2 is, és szintén 2 napi tápot kapott.
A Wooden dreamben viszont lámpa lekapcs öt napra, tápot sem kapott extrán, és a neo co2 pont kifogyóban van, szóval az sem nagyon fog pezsegni. Szerintem az algáknak "jót" fog tenni - meglátjuk.
20210824_183722.jpg

Szerk: huh a Blyxa milyet pirosodott a legutóbbi képhez képest.... Meg úgy kb minden. Lehet, ennyit számít hogy 90%-on pirítom a kockát...?
 
Utoljára módosított:
Oldal tetejére