• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Próbálkozunk V1.

Meskó

Mágus
Ő itt Béla. Béla egy türkiz aranysügér. Bélának rohadtul nem lenne semmi keresnivalója a 18 literes akváriumomban, de Béla szeret veszélyesen élni. A tegnapi sügéres akváriumunk takarításánál a karbantartónk kiszedte a kicsiket, hogy ne legyenek összecsipkedve a felnőttek által. Hogy ne stresszeljék halálra magukat egy átlátszó műanyagdobozban, tettem be nekik pistiákat. Nagyon tetszett nekik, az összes a gyökerek között bújt el. Aztán amikor este pakoltam vissza a növényeket, hogy lámpaoltás előtt vissza tudjuk engedni a kicsiket, az egyiküket sikeresen átraktam. Béla nagyon éli az új környezetet, bandázik az urokkal, egyelőre pont ugyanakkorák. :D Béla hétfőn visszacuccol a szülőkhöz, csak otthon maradt a hálóm.
Ő itt Béla:
1610703218684.png
 

Meskó

Mágus
Idejét se tudom mikor volt rendes vízcsere, de ma kapott még RO vizet is. Lassan szerintem visszaállok rá, csak történt ez-az, ami miatt az akva igencsak háttérbe szorult. Mázli, hogy nem igazán érdekelte az elhanyagolás. Az utolsó betta elhalálozásával a garnélák biztonsággal szaporodhatnak végre, van egy pár növendék, és ma rengeteg kicsit raktam vissza. Remélem meg is maradnak, és ismét nagy lesz a nyüzsi. Az urok megfogyatkoztak, négyen maradtak a csapatból, a pandákból már csak kettő, van egy veterán amano, illetve a magányos hím gébem, aki köszöni, megvan fajtárs nélkül továbbra is.
Megszüntettem az emers részt, bár imádtam, nem való ilyen kis akvához. Teljesen leárnyékolta a háromnegyedét, a hátsó stemek teljesen kihaltak, vagy megkopaszodva kinőttek az akvából. Mivel a ludwigia eddig nálam csak emersen maradt meg, így a két nyomorult szálat betűztem a fűtő mögé néhány szál vízicsillag társaságaban, ha esetleg később szeretnék majd emersen nevelni, legyen miből. A korábbi fát kicseréltem egy ágas-bogasabbra, amin sikeresen rossz irányban kötöztem fel a bucékat (megint), de majd megtalálják a helyes növésirányt. A fát egyelőre súlyozni kell, remélhetőleg nem rohad be. DSC_0538_copy_2208x1658.jpeg
 

Meskó

Mágus
Ma kikerült a súlyozó kő, és lecseréltem az előtérben lévő kavicsokat lekerekített szemű apró, talán bazaltra. Nem kevés kosz gyűlt össze alatta, nehéz volt porszívózni. A(z elvileg) crypto hobbitot szétültettem, valószínűleg könnyebben fog terjeszkedni ebben a finomabb szemcséjű talajban. Még a múltkor hátulra elültettem két szál myriot, meglepődtem, de nőnek szépen. A pistia nagyrészétől megszabadultam, így bőven jut le fény.
A munkahelyiből hazahoztam a két árván maradt urot, így itt most hatan úszkálnak. A bentibe valószínűleg gömbhalak kerülnek majd, ide meg még bővítem a csipet csapatot.
51138016719_2238033174_h.jpg DD132D26-C31B-4FA9-918A-F544CD5F0A42 by Emese, on Flickr
 

ezsolt80

Mágus
Hogy a tapadókorong elengedése, vagy az én akváriumon belüli bénázásom esetén ne törjön darabokra a 12 ezres üveg kifolyó, amikor az üvegre koccan a nyaka. :whistle:
én erre egy darab szivacsot használok. kicsit visszafogottabb látványt nyújt mégha nem is szép ;)
 

Meskó

Mágus
én erre egy darab szivacsot használok. kicsit visszafogottabb látványt nyújt mégha nem is szép ;)
Az volt először, tsokee-éktól loptam az ötletet, de akkor szivaccsal együtt vertem le. :p Így valahogy jobban ráfekszik az üvegre. Valószínűleg hónapokkal ezelőtt ideiglenes megoldásnak készült, de nekem már fel se tűnt, hogy az ott van. 😂
 

Meskó

Mágus
Tervben van, deeee először a szűrőt takarítottam, aztán nagy vízcsere volt, aaaaztán, most kicseréltem a talajt, és sok vizet is. Azt olvastam, hogy nem szabad egyszerre mindent tisztítani, mert meghalnak a bacik! :D És így legalább nem kell fojtani a csapot. :p Ja, meg lusta is vagyok. Örüljenek, hogy egyáltalan cserélem a vizet, az elmúlt fél évet nézve el vannak kényesztetve. :D
 
Oldal tetejére