• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Próbálkozunk V1.

Meskó

Legenda
Rengeteg az úszónövény, és olyan szépek, annyira nincs szívem kidobni. 😱 Pedig muszáj lesz, különben lentről megint minden kihal.
DSC_0513.JPG
Egy darabig sajnos nem fogok tudni matatni odabent, kölcsönösen megijesztettük egymást az egyik hörcsöggel. A kisujjamon két apró lyuk van, egy kis kifordult husival, ami több mint egy órát vérzett, és még órák múlva is zsibbadt az egész karom. Most megy a drukk, hogy menjen le a duzzanat, ne legyen baj holnapra. Nem én lennék, ha egy világjárvány közepén nem kéne antibiotikumért kuncsorognom egy orvosnál, mert megharapott egy hörcsög.🤦‍♀️
Szóval most nincs nyúkapiszka az akváriumban, burjánzani fog minden.
DSC_0511.JPG

Hírt adnék egy pár hónapja üzemelő terráriumról. Koncepció nincs, alapból a páraigényesebb növényeket dobáltam be, mert rendszeresen elfelejtettem őket spriccelni, néha locsolni is. Eleinte csak a fittonia, egy félholt törpebors, illetve egy lassan egy éve a Marczika Bonsai-tól, magként kapott növény van bent, aminek most megint elfelejtettem a nevét, pedig egyszer már megtaláltam. Páfrányszerű, kusamonokban használják. Elég lassan nő nálam, igényelné a sok fényt, azt meg csak az ablakból kap.
A hónapok alatt dobáltam be mindig ezt-azt próbajelleggel az akvából, ludwigia, tripartia, még egy pogo is működik, azt látjátok elöl zöldelleni. Igazából látványos növekedésnek az utóbbi egy hétben indultak, látszik, hogy itt a tavaszi napfény.
Még február elején rendeltem 2 fajta csodamagot Kínából, az egyetlen csomagom, ami megérkezett azóta. Szórtam be egy kicsit, 2 nap alatt már ki is hajtott.
DSC_0514.JPG DSC_0517.JPG DSC_0516.JPG

Nincs vele semmi tervem, csak próbálok valami zöldet kihozni belőle. Békáknak sajna kicsi.
Bár ha sikerül itthon kilobbizni, akkor egy ugrópókot szeretnék bele, pont elég lenne neki a terra. 😏
26181972562_a8d0471f01_b.jpg
 
Utoljára módosított:

pradam

Főkertész
Tényleg nagyon szépek ezek az úszónövények. Nekem is vannak de sajnos nem mutatnak ilyen jól. Ha meg hagyom, hogy ilyen szépen elszaporodjanak, akkor meg a skimmer nem tud hatásosan működni :( Jobbulást! :)
 

Meskó

Legenda
Tényleg nagyon szépek ezek az úszónövények. Nekem is vannak de sajnos nem mutatnak ilyen jól. Ha meg hagyom, hogy ilyen szépen elszaporodjanak, akkor meg a skimmer nem tud hatásosan működni :( Jobbulást! :)
Az az érdekes, hogy mindig akkor lesznek ilyen szépek, amikor nagyon elszaporodnak, és már alig férnek egymástól.
Köszi, úgy néz ki megmarad a kisujjam. :D
 

Meskó

Legenda
Azt a gekkó rágcsálja majd uzsonnára.
Előfordult már. :D Egy időben kézből etettem őket, néha összekeverték az ujjamat 1-1 vergődő kukaccal. Jó erősen szorítanak, de szerencsére nem tudnak nagyot harapni, csalódottan el szoktak engedni.

Vízcserén túl. Nem bírtam magammal, úgyhogy megnyírtam, amit muszáj volt. A hosszú csipesznek és ollónak hála nem kellett a sebemmel a vízhez érni. Az úszónövényeket megritkítottam, egyelőre félre vannak téve. Lehet, hogy haza kell hoznom a munkahelyi akvát, és akkor abba mehetnek. Ki tudja mikor és milyen kijárási tilalmat hirdetnek ki. 2 hetet nem bírna ki se az akva, se a halak. :( A francba, lenne itthon egy harmadik akva. "Decsakideiglenesenígéremnemleszittsokáig" 😁
Pár homályos képecske:
_20200322_170101_copy_1380x901.jpg _20200322_165951_copy_1380x944.jpg DSC_0539_copy_1380x1036.jpg DSC_0538_copy_1380x1036.jpg DSC_0534_copy_1380x1036.jpg DSC_0542_copy_1380x1036.jpg
 

Meskó

Legenda
Apró megjegyzés magamnak: Ne töltsek fel telefonról képet soha többet, amíg nem ellenőriztem le gépen, hogy hogy néznek ki.... mert ezek borzalmasak :eek: Van egy olyan érzésem, hogy a lekicsinyítő programom egy ideje jobban rontja a minőséget, mint korábban.
 

Meskó

Legenda
Relax, engem példul egyáltalán nem zavar az akvárium melletti tyúklétra. :ROFLMAO:
Azt növénykikötözésre szoktam használni, ha kimászik valami. :D A vékonyabbik fele pont belefér az üvegtető tartó mütyűrök lyukába, rá szoktam akasztani az akva szélére. Csak le kellett vágnom az aquatikát, mielőtt virágba borult volna, nagyon ellepték azok a ronda pici fekete bogarak. :(
 

Meskó

Legenda
Keresi a létrát, amire futtatsz és kötözöl.
Az a szoba másik végében van, ahhoz még kicsit nőnie kell. :D

Nekem egyébként szilárd meggyözödésem volt, hogy a létra az a harapós hörcsögé.
Mimindenre jó egy ilyen...
Én is harapnék, ha a legszebb álmom közepette valaki nekiállna megfogni és kiemelni a fészkemből (ami esetünkben egy kuka volt). :D
Tegnap átalakítottam a helyét, addig kiraktam a szobába szaladgálni. Ő mondjuk beült egy dobozba kukacot enni, de a lehetőség adott volt.
DSC_0570_copy_2208x1658.jpg
Azért félve nyúltam hozzá, de ha ébren van, lehet akármennyit tapizni, nem harap, csak látszik fején az átható undor. :D
És kezdem úgy érezni, hogy hörcsöglakhelyet jobban tudok építeni, mint akváriumot. 😂
Ez a törpe-lak:
DSC_0532_copy_2208x1658.jpg

Ez meg a vérhörcsögé:
_20200326_174536.JPG
 
Oldal tetejére