• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Planária, dugesia és egyéb örvényférgek

H. Gábor

Főkertész
Megnéztem endoszkóp kamerával és a szekrény alatt sincsenek. Ellenben előkerült mégegy az akváriumban. Eddig 3-an vannak meg, de többet nem látok.
???
 

Meskó

VIP kertész
Van itt egy videó egy kukacról, ami szerintem pióca. Megerősítés vagy cáfolat kéne. A talajban élnek, feljönnek a felszínre, de onnan nem másznak feljebb. Az akváriumban csak garnélák laknak, így nem tudni, hogy vajon halakra rá akarnának-e cuppanni. Megfogni senki nem szerette volna. Még gilisztára tudtak gondolni a "gazdái". Tipp valakinek?
 
Utoljára módosított:

FFnFAA

Tapasztalt kertész
Köszi, Meskó, hogy belinkelted a videót. Szerintetek ez akkor tényleg pióca? És vajon a No Planaria szer hatásos lesz ellenük? Plusz lenne egy olyan kérdésem, hogy a No Planaria kezelés utáni fél vízcsere után visszarakhatom-e egyből a süncsigáimat, nem lesz bajuk? Olvastam valahol, hogy 4 hónapot kell várni, de ezt igencsak furcsállom, na meg nem szeretném befőttes üvegben "tárolni" őket 4 hónapig...
 

star67

Legenda
Köszi, Meskó, hogy belinkelted a videót. Szerintetek ez akkor tényleg pióca? És vajon a No Planaria szer hatásos lesz ellenük? Plusz lenne egy olyan kérdésem, hogy a No Planaria kezelés utáni fél vízcsere után visszarakhatom-e egyből a süncsigáimat, nem lesz bajuk?
Egyből kipurcannak.
Egy feles vízcsere nagyon kevés.
Én várnék vele min.3 hetet és több vízcserét. Volt aki már pórul járt emiatt, ne kockáztass.
 

FFnFAA

Tapasztalt kertész
A 3 hét jobban hangzik, és én se akarok kockáztatni. Lehet, hogy átrakom őket a nagy akváriumba, aztán egy hónap múlva kivadászom őket újra. Köszi a választ! És alig várom, hogy már ne lássam ezeket a piócaszerűségeket, baromi nehéz elkapni őket, úgy tudnak tekergőzni és már nagyon régóta küzdök velük. :(
 
Oldal tetejére