• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Pentax K-S2

Tityesz

Főkertész
Sziasztok!

Gyerekkorom óta érdekel a fotózás, de sosem volt annyi pénz a családban, hogy valami normális gépet vegyenek az ősök. A régi Polaroid-os emlékek pedig nem vittek előrébb :)
Az akvarisztika kapcsán elkezdtem kacsingatni megint a téma felé.
Tavaly elszántam magam, hogy idén még karácsony előtt veszek egy DSLR gépet. Tartom magamat annyira marhának hogy rákattanok a fotózásra (erre is...), ezért is gondolkodtam egyből egy félprofi gépben.
Elkezdtem keresgélni a piacon, meghallgattam emberek véleményét, olvastam összehasonlításokat. Megnéztem, milyen kellékekre kellene majd beruházni, objektívek, állvány, kioldó, pótaksi, táska, stb.
Elsőre a választásom a Canon 70D-re esett, Nem rossz kis gép, de valljuk meg, nem egy olcsó mulatság (mondjuk nem is egy belépő gép, meg amúgy is, bármelyik hobbi drága lehet ha mélyebben beleásod magad). Tényleg egy bivaly kis gép a kategóriájában.
Sok olyan dolgot is tud, amire nem hinném hogy létszüksége van az embernek (csak kényelmi funkciók), mindemellett találtam olyan kommenteket külföldi oldalakon, amik arról szóltak, hogy egyes daraboknál, bizonyos körülmények között fókuszálási problémák fordulhatnak elő. Ettől függetlenül emellett tettem le a voksomat elsőre.

Pár napja találkoztam egy újság hasábjain a fent említett Pentax géppel. "10 nemzetközi fotó magazin szavazatai alapján a legjobb gép lett a maga kategóriájában".
Gondoltam megnézem mit tud a kis gép.
Na innentől kezdtem pislogni.
A beépített képstabilizátor már alapból jól hangzott.
Megnéztem az alábbi összehasonlítást:
Pentax K-S2 vs Canon 70D Detailed Comparison

Ami hátrány, hogy lényegesebb kevesebb objektív készül ehhez a készülékhez. (minden csak viszonyítás kérdése, lehet hogy így könnyebb választani) Vannak még egyéb hátrányai is, mivel nincs két ugyan olyan gép. (fókuszpontok száma, akvárium Stb.)
Ár érték arányban nekem jónak tűnik.

Itt a fórumon van egy-két kolléga aki fogalmazzunk úgy, hogy nem csak nyaraláskor veszi elő a gépet, és havi szinten annyi képet lő el, mint amit én eddigi életem során :D

Szóval érdekelne a szakavatott kollégák véleménye eme gépről. Esetleg valaki találkozott-e vele, vagy hallott-e róla valamit? (egyébként meg bárki véleményét szívesen veszem)

Üdv.:

Norbi
 
Oldal tetejére