• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Palacsinta algázók

Hali!


Nem kell különösebben figyelni rá, de nem szereti a meleg vizet és szereti az erős áramlást.Mivel ez nálam megvolt ezért én is vettem.Jópofa kis hal, de kb. olyan a viselkedése mint az anciknak, csak a mozgásuk érdekesebb.
 
Az ancikhoz képest mennyire hatékony algatisztító? Üvegtisztító képessége érdekelne kimondottan.
 
Nekem van 3 db. Eddig nagyon jól viselkednek. Nem túrják ki a növényeket és nem bújkálnak mint az ancik és egész nap dolgoznak.
 
Nálam mindkét fajtából van egy-egy példány a galaxys akváriumban. A pöttyös, az igazi vagány, álló nap matat a talajon, növényen, falon. A beaufortia már több, mint két éves, de kizárólag a zöld valisnéria-függöny mögötti falon él (bár az éjszakai életét nem ismerem), igaz az olyan tiszta, mint a tükör! Bár besegít nekik 5-6 oto és vagy 20db amano is.
 
Eddig csak egyet tudtam beszerezni belőle, de láthatóan jól el van. Nálam az üvegen tölti az ideje nagy részét, azt tisztogatja egész nap.
 
Értem. Akkor gondolok a bio filmet eszi főleg. Legalábbis nem szálas/fonalas algákat.
 
Nincsen komoly algásodásom (zöld alga), így nem talkozik nálam ilyesmivel.

Hálistennek már nálam sem. De nem tudom mit szólna a zöld pontalgához, ami nálam néha megjelenik. Most a géb kiírtotta, de félek, hogy így már visszajön.
 
Most látom, hogy még egy kép sincs itt fent ezekről a hasznos halakról. Nálom három Gastromyzon punctulatus végzi a dolgát szinte megállás nélkül. Ajánlom mindenkinek ezt az apró algázót. Ha van fajtatársa, akkor mintha versenyeznének, ki tud többet enni. Ő az első példány. Napközben néha megengedi magának a sziesztát :D

Ahogy fotóztam el is kezdett azonnal dolgozni:ROFLMAO:

Gastromyzon_punctulatus.jpg
 
Nagyon jó pofa ez a hal. De nekem nem volt vele szerencsém, elpusztult.
Lehet jót tett volna neki egy társ (???) de úgy emlékszem hogy a kereskedésben azt mondták érzékenyebb a vízminőségre, mint a többi algázó...
 
Nekem is volt ilyen halacsom. Szerettem, különleges volt... stb. Aztán pár hét alatt ő lett az akva minihitlere :D Az összes halat leszorította a medence egyik sarkába (még a nálánál nagyobb algázót is)... szóval elajándékoztam. Azóta visszatért a béke. :)
A kereskedésben meséltem, hogy milyen terrort tartott maga körül a hal, de állítólag ők nem találkoztak ilyen viselkedésformával ezeknél a halaknál.
 
A kereskedésben meséltem, hogy milyen terrort tartott maga körül a hal, de állítólag ők nem találkoztak ilyen viselkedésformával ezeknél a halaknál.

Biztos vagy benne, hogy palacsinta algázó volt? Fotód van róla? Nem tudom én sem elképzelni, hogy ilyen agresszív legyen. Nekem van egy pár belőle, a mini pettyes változatból. Nem foglalkoznak más halakkal vagy garnikkal, élik saját világukat.
 
Képet keresek - most nincs kézközelben. :)
Elvileg 100%, hogy az volt. Kinézetre olyan, mint ami itt van képeken, nomeg eléggé nem könnyű eltéveszteni a halat, eléggé jellegzetesen néz ki. :)
Amúgy Adepos szerzemény - máshol nem is láttam ilyet eddig.
 
Amúgy Adepos szerzemény - máshol nem is láttam ilyet eddig.

Pedig lehet látni néha halas boltokban. Általában azért nem szeretik mert elég érzékeny és könnyen elpusztulhat. Nekem is 3db volt és valamiért az egyik elpusztult a másik kettő meg jól el van.

Úgy néz ki, hogy kifogtál valami harcos példányt:p
 
Back
Oldal tetejére