• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Palacsinta algázók

jojo

Kertész szaki
Hali!


Nem kell különösebben figyelni rá, de nem szereti a meleg vizet és szereti az erős áramlást.Mivel ez nálam megvolt ezért én is vettem.Jópofa kis hal, de kb. olyan a viselkedése mint az anciknak, csak a mozgásuk érdekesebb.
 

malor

VIP kertész
Az ancikhoz képest mennyire hatékony algatisztító? Üvegtisztító képessége érdekelne kimondottan.
 

rili82

Nézelődő
Nekem van 3 db. Eddig nagyon jól viselkednek. Nem túrják ki a növényeket és nem bújkálnak mint az ancik és egész nap dolgoznak.
 

star67

Legenda
Nálam mindkét fajtából van egy-egy példány a galaxys akváriumban. A pöttyös, az igazi vagány, álló nap matat a talajon, növényen, falon. A beaufortia már több, mint két éves, de kizárólag a zöld valisnéria-függöny mögötti falon él (bár az éjszakai életét nem ismerem), igaz az olyan tiszta, mint a tükör! Bár besegít nekik 5-6 oto és vagy 20db amano is.
 

malor

VIP kertész
Eddig csak egyet tudtam beszerezni belőle, de láthatóan jól el van. Nálam az üvegen tölti az ideje nagy részét, azt tisztogatja egész nap.
 

Lazac

Kertész tanonc
Értem. Akkor gondolok a bio filmet eszi főleg. Legalábbis nem szálas/fonalas algákat.
 

Lazac

Kertész tanonc
Nincsen komoly algásodásom (zöld alga), így nem talkozik nálam ilyesmivel.
Hálistennek már nálam sem. De nem tudom mit szólna a zöld pontalgához, ami nálam néha megjelenik. Most a géb kiírtotta, de félek, hogy így már visszajön.
 

malor

VIP kertész
Most látom, hogy még egy kép sincs itt fent ezekről a hasznos halakról. Nálom három Gastromyzon punctulatus végzi a dolgát szinte megállás nélkül. Ajánlom mindenkinek ezt az apró algázót. Ha van fajtatársa, akkor mintha versenyeznének, ki tud többet enni. Ő az első példány. Napközben néha megengedi magának a sziesztát :D

Ahogy fotóztam el is kezdett azonnal dolgozni:ROFLMAO:

 

Allebazi

Nézelődő
Nagyon jó pofa ez a hal. De nekem nem volt vele szerencsém, elpusztult.
Lehet jót tett volna neki egy társ (???) de úgy emlékszem hogy a kereskedésben azt mondták érzékenyebb a vízminőségre, mint a többi algázó...
 

Chryss

Kertész szaki
Nekem is volt ilyen halacsom. Szerettem, különleges volt... stb. Aztán pár hét alatt ő lett az akva minihitlere :D Az összes halat leszorította a medence egyik sarkába (még a nálánál nagyobb algázót is)... szóval elajándékoztam. Azóta visszatért a béke. :)
A kereskedésben meséltem, hogy milyen terrort tartott maga körül a hal, de állítólag ők nem találkoztak ilyen viselkedésformával ezeknél a halaknál.
 

malor

VIP kertész
A kereskedésben meséltem, hogy milyen terrort tartott maga körül a hal, de állítólag ők nem találkoztak ilyen viselkedésformával ezeknél a halaknál.
Biztos vagy benne, hogy palacsinta algázó volt? Fotód van róla? Nem tudom én sem elképzelni, hogy ilyen agresszív legyen. Nekem van egy pár belőle, a mini pettyes változatból. Nem foglalkoznak más halakkal vagy garnikkal, élik saját világukat.
 

Chryss

Kertész szaki
Képet keresek - most nincs kézközelben. :)
Elvileg 100%, hogy az volt. Kinézetre olyan, mint ami itt van képeken, nomeg eléggé nem könnyű eltéveszteni a halat, eléggé jellegzetesen néz ki. :)
Amúgy Adepos szerzemény - máshol nem is láttam ilyet eddig.
 

malor

VIP kertész
Amúgy Adepos szerzemény - máshol nem is láttam ilyet eddig.
Pedig lehet látni néha halas boltokban. Általában azért nem szeretik mert elég érzékeny és könnyen elpusztulhat. Nekem is 3db volt és valamiért az egyik elpusztult a másik kettő meg jól el van.

Úgy néz ki, hogy kifogtál valami harcos példányt:p
 
Oldal tetejére