Sestertius
Főkertész
Nagyban gondolkodj, ne kicsibe, főleg egy sőrgyár esetében. Egy ipari vízlágyító kicsit más mint amivel otthon legyártod a vized Csöveknek és a vízzel dolgozó berendezéseknek nem barátja a kemény víz, így fontos valami szűrő/tisztító beiktatása. Dréhernél van tárlatvezetés, talán ezt is bemutatják
Persze, de ha mondjuk ~10-20% a szennyvíz már az óriási tétel. Nem beszélve egy ilyen ipari gép karbantartási igiényéről, energiafelhasználásáról (nagynyomású szivattyúk pl)
Nem vagyok élelmiszeripari mérnök, de nagyjából tisztában vagyok a sörgyártás folyamataival (sörész mérnökökkel jártam együt, elég sok estét beszélgettünk ezekről az egyetemen esténként - sörözve )
Így pl azt is mondták, hogy a víz keménysége alapvetően meghatározza, hogy milyen típusú sört érdemes főzni belőle, a kemény magyar vizek tökéletesek lennének testes barna és fekete sörök készítéséhez - ellenben nem kifejezetten alkalmas lager és pils készítésére. Nem is véletlen, hogy gyakorlatilag nincs értékelhető magyar nagyüzemi világos sör.. (kivétel az új pécsi sör - amit pont az egyik ismerős főz )
(most gondolkodom, hogy pl a békésszentandrási világos is egész jó, és pont Szarvas környékén is lágy a víz - Magyarországon unikális módon)