Coller
Főkertész
Szerintetek a nagyobb az ikrás, vagy csak nagyobb?
Hárman vannak de ez a kettő mindig együtt mozog. A harmadik gyakran van egyedül.
Attachments
-
117.3 KB Megtekintések: 51
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Igen, ez világos, tegnap végigolvastam ezt az 51 oldalnyi hozzászólástNálam, ha jól bekajálnak, néha akkora a hasuk, alig tudnak felcuppanni az üvegre.
Persze ettől még akár ikrás is lehet, de ezt még nehezebb szaporítani, mint amanot.
Állítólag még mindig vadon befogott pédányokat vásárolhatunk a boltokban. (info forrás: G.A., tegnap előtt)Nálam, ha jól bekajálnak, néha akkora a hasuk, alig tudnak felcuppanni az üvegre.
Persze ettől még akár ikrás is lehet, de ezt még nehezebb szaporítani, mint amanot.
Állítólag még mindig vadon befogott pédányokat vásárolhatunk a boltokban. (info forrás: G.A., tegnap előtt)
Érdekes, hogyha millió számra tudják őket befogni, akkor hogy hogy nem lehet szaporítani?
Nálam, ha jól bekajálnak, néha akkora a hasuk, alig tudnak felcuppanni az üvegre.
[/QUOT
Szerintem nem lenne nehéz szaporítani, inkább az a gond nem olyan mint egy anci ami lerak 100 ikrát egy helyre inkább 20-at szét szór a leveleken. A cryptót nagyon szereti.Nálam már volt jó pár kicsi és most is van. Egy olyan avába születtek amibe kb 300 guppi van. Gondolom ha nem lettek volna a guppik akkor több marad meg. Így csak az igazi dzsungelharcosok maradnak meg.
![]()
Gratulálok! Így már végképpen nem értem, miért nem szaporítják őket? Nyilván egy tenyésztőnél nem lennének guppik és egyéb zavaró tényezők a medencében. A crypto, meg a kis számú ikra sem lehet elvileg akadály.
Kicsit utánaolvasok majd az oto témának. Nem mintha lenne kapacitásom a tenyésztésükre, csak az érdekesség kedvéért. Amikor először láttam őket, nagyon csúnyának találtam, de most már kifejezetten kedvelem őket, nagyon jó fejek.
Legutóbb, a G.A.-ból kifejezetten sötét (majdnem fekete) hátúakat kértem. De a régebbiek között vannak egészen világos szürkék is. Ezek mind egy faj? Vagy mintázatuk eltérése miatt, már más alfaj? Valamint azt vettem észre, hogy amiket veszek, azoknak a színe határozottan a szürke egyik árnyalata. Akik régebb óta nálam vannak, azok pedig elmennek az olajzöld irányába. Ez baj?
Tényleg nagyon aranyos halak. Nekem 6db van és órákig elnézegetem, ahogy "dolgoznak". A víz hőmérsékletéhez annyit tennék hozzá, hogy mivel nem érkezett meg a ventilátoros hűtőm, kánikula idején felszökött a vizem 27-28 fokra is. Simán abban is jól érezték magukat.Ez az egyik legkisebb méretű algázó, így főleg a méretével arányos akváriumokba ajánlott (nano). Nagyon fontos, hogy kisebb csapatban tartsuk, mert igen félénk állat és így, igényli is a társaságot. Megfelelő búvóhelyekről és fa dekorációkról mindenképp gondoskodnunk kell. Táplálékának a 90%-át az alga, illetve a növényi származékok teszik ki, de szinte minden mást is elfogadnak. Algaevő fronton, tökéletes választás egy növényes akváriumban.
Család: Harcsafélék
Kontinens: Brazília
Hőmérséklet: 22-25 °C
Méret: max.: 4cm
pH tolerancia: 6-7,2
még ne stresszeld túl. Az oto-k képesek akár az üvegre felcuppanva ellenni egy helyben. Ellenben a kezdeti időszakban képesek szárazföldi túrát tenni, amíg megszokják lehet érdemes letakarni az üveget. Nálam még hosszú idő után is rendesen koppannak az üvegen ha megijednek, akár a lámpakapcsolásnál is.Hello! En most tettem be 3 otot egy 20 literesbe es egyik sem mozog... Valami bajuk lehet vagy csak stresszesek meg?
Otok inkább este mozognak, bár akvárium fotózásakor 90%-ban a frontüvegen cukiskodnak. Új beszerzés mindig rizikós, de pár napig tuti stresszesek lesznek még, nem feltétlenül betegség az oka. Mikor indítottad az akvát? Mik vannak még benne?Hello! En most tettem be 3 otot egy 20 literesbe es egyik sem mozog... Valami bajuk lehet vagy csak stresszesek meg?
vááááááááááááááááááá... már hiányzott mostanában ez a komment.Amúgy 30 liter alatt inkább csak gerinctelenek tartása ajánlott.![]()
Tudom én! Csak Neked, hogy ne legyen hiányérzeted! Tudod, nálam a legnagyobb “medence” is csak bruttó 40 liter!vááááááááááááááááááá... már hiányzott mostanában ez a komment.![]()