• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növények hiánytünetei

meszes

Kertész szaki
Tegyél tápkapszulát. 3-4 hónap+ nyári melegebb víz= kimerült a lassú adagolású tápkapszula. (gondolom Tropica, ADA kapszula is hasonlóan működhet... ) Melegebb vízben hamarabb oldódik, aminek egy részét nem a gazok eszik meg, hanem a vízcserék. Szerintem. 🙂
Tropica tápkapszula.
Egy 64L akvába sok növénnyel, mennyi tápkapszula az ideális egyébént? Mert erről kerestem régen infót, de nem igazán találtam.

@Maver: Sajnos nincs itthon laborom. :D
KH/GH/Fe t tudok mérni cseppel. Van a csíkteszt, ott a nitrát lényegében nem mutat semmit. Tehát nulla. De, ha jól tudom kb ennyinek is kell lennie ADA tápozással, ahogy a PO4 nek is. PO4 et nem tudok mivel mérni, de ha tippelnem kellene az is közel áll a nullához.
 

Tommi

Főkertész
@meszes
Esetleg megpróbálhatod csekély mértékben emelni a nitrátot azzal, hogy betelepítesz még halakat, garnélákat. Nem írtad mekkora az akva, meg hogy állatok terén hogy állsz. Egy átlagos 60-110l közötti akvánál már érezhető nitrátszint emelkedést hozhat 15-20 garnéla (+később a szaporulat) és/vagy 8-10 csapathal. Ez pont jó lenne arra, hogy a vízben is legyen valami kis nitrát, amit pl a ludwigia és az arra igényesebb növények teljesen fel is használhatnak.
Amúgy a többiekhez csatlakozva a talajkapszula biztos nem fog ártani.
 
Oldal tetejére