• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes No hardscape, no problem? -> Dutch-like

Kezd egész pofás lenni.👍🏻
Curlyből nem próbálsz pár tövet a bal hátsó sarokba? Jól mutatna.
Vagy Ludwigia sp red? Nekem hiányzik még egy kis piros bele.
 
Kezd egész pofás lenni.👍🏻
Curlyből nem próbálsz pár tövet a bal hátsó sarokba? Jól mutatna.
Vagy Ludwigia sp red? Nekem hiányzik még egy kis piros bele.
A bal alsó sarok nagy kérdés még, igazad van. Nem tudom még, hogy a Pantanal mennyire lesz narancsos nálam. Ha olyan lesz, mint ahogy azt elképzelem (vagyis amilyeneket a neten találni róla:)), akkor nem hiszem, hogy hiányozna még több piros.
Az sp red-del az a bajom, hogy korábban volt nálam és mindig felkopaszodott az alja, ezért előtérbe nem tenném. Esetleg Crypto Flamingo...vagy Blyxa Japonica, textúrában szépen elkülönülne bármelyik a körülötte lévőktől.

Szerk.: Most ugyan nem látszik, mert topolva lett, de hátul az Aquatica és az Sp White közt ott van még a Wallichii. Annak is meleg színárnyalata van, ha ezek mellé a bal alsó sarokba még egy piros növény kerülne, akkor szerintem nagyon felborulna balra az egész. Bár a Flamingo egyre jobban tetszene ott...:)
 
Utoljára módosított:
Módosítottam a világításon. Még volt egy sor hely a burkolatban, úgyhogy feltöltöttem piros ledszalaggal.
Rányomtam a TC420 3. channeljére és picit finomhangoltam. Próbáltam úgy beállítani, hogy a 4000Kelvines szalag sárgás színe kevésbé látszódjon.
Kb 1 óra játszadozás után már alig láttam:ROFLMAO:
Na mindegy, a cél az volt, hogy a Reineckii mini, Furcata, Wallichii és a Pantanalszínei még szebben előjöjjenek.
És ha már ott a piros, akkor estére egy kis naplemente feeling-et is összerakosgattam:cool:
 
Gond nélkül ketyeg...
Várom, hogy a Pantanalt is lehessen topolni-dúsítani. Növöget, de nem a leggyorsabb azért. Utána meg össze kéne hangolni a növények vágását, hogy magasságban is legyen legalább pár nap, amikor "összeérik látványban".
Fejben már összeraktam a növények növekedési ütemét, nem könnyű ennyi stemet kordában tartani. Talán 2-3 hét múlva lesz, amikor hátul is benövik kellő sűrűségben a felső harmadot is.
De legalább az algának nem sok esélye van:cool: Zöld pont itt-ott akad a Stau és az ARM régebbi levelein, a középső és hátsó szekcióban semmi.
Lehet az aktív talaj még mindig eszi a foszfátot, passz...mérni kéne, de most nem áldozok tesztekre.
Macro: 6ml, Micro: 4ml, Seachem phosphorus: 3ml, Carbo: 2ml megy bele naponta.

IMG_20201010_132444.jpg
IMG_20201010_133054.jpg
IMG_20201010_133155.jpg
IMG_20201010_132731.jpg
 
Nem bírtam magammal...bal alulról Monte Carlo ki, Blyxa be (köszi @loci1234).
Az a jó a dutch-style-ban, hogy nem kell magyarázkodni saját magamnak, hogy miért nyúlok bele megint, hiszen pár naponta úgyis vágni, topolni, kotorászni kell :D
De most egyelőre azt hiszem ez a végleges növénygárda.

IMG_20201012_171631.jpg

Kis kiegészítés. Középen a Rotala Wallichii színei eltérőek...ez azért van, mert az a pár világosabb szál (mellesleg élőben totál rózsaszín a teteje) a kísérleti telepről került be. Van egy 10 literes kis üveg, amiben tesztelgetek. Afölött valami kínai noname világítás van, de ha igazak a számok, akkor 15W fény jut a 10 literre. A tápozásra annyira nem figyelek ott, meg a vízcsere is össze-vissza van, algásodik is rendesen. De a lényeg, hogy sokkal szebbek a színei. Úgyhogy mivel algagondom a nagy akvában nincsen, ezért emeltem a fényen. 75%-ra lett dimmelve minden, így már 68-70lumen/literrel fut.
Kíváncsi leszek mit mutat majd hosszútávon...
 
Nekem így a blyxa bokor túl magas oda előre. :oops:

Ha a jobbra-mögötte lévő Rotala Indica hajlandó lenne végre rendesen magasodni, akkor nem lenne ennyire kiugró a Blyxa sem szerintem.
Elvileg Stem, alatta Tropica talajkapszula és mégis messze a leglassabb növény az egész növénygárdát nézve.
No meg mellette ott a Lobelia mini, amit jó lenne ösvényként hátrafelé futtatni egyre magasítva. De ez meg az én trimmelési képességeimet "dícséri", van mit gyakorolni. :ROFLMAO:
 
Vízparamétereid milyenek? Szép a pogo nálad, nekem nem akar magához térni ültetés után.
 
Vízparamétereid milyenek? Szép a pogo nálad, nekem nem akar magához térni ültetés után.

Vízparaméterek? - szépek :D
Halvány segédfogalmam sincs, nincs víztesztem. Egyedül a TDS-t szoktam mérni a heti vízcserekor, hogy mennyit kell visszasózni.
A Pogo-t zselésként vettem, az első 1-2 hétben nálam is stagnált. Meg bénáztam is többször a vágások, takarítás közben és felszakítottam pár tövet. De minden ültetett tő egészséges, nem mállott szét egy se.
 
Ha nincs nagyon szem elött a szívóág, akkor fbs-sel össze tudod ragasztani. Túl sok minden nem fog látszódni a ragasztásból

Sajnos pont a legfelső kis rovátkánál tört, emiatt szerintem egy garnéla simán beférne rajta. Másrészt nem tudom emiatt mennyire változna meg a szívóhatás.
Az ára miatt meg annyira nem kell szívni a fogam, a "kicikínaióccó" volt, rendeltem is gyorsan másikat. Talán a karácsonyi őrület még nem pörög fel annyira és ideér 3-4 héten belül.
 
Egyébként azért idegesítő nagyon az ilyen üvegtörés, mert annyira figyelek rá. Még amikor először, másodszor törik valami az érthető...rutintalan az ember, nem annyira érzi, kicsúszik, megfeszül, odakoccan stb. Most is nagyon odafigyelve takarítottam, öblítés után visszatettem a mosdókagylóba, alatta egy törlőruha, hogy még véletlen se legyen semmi baja. Majd 2 perc múlva csőpucolás után simán odakoccantottam a csap kifolyóhoz, csak egy pillanatra nem voltam ott 100%-ban és egyből ez lett a vége.
1 év alatt eltörtem 2 dropcheckert, 1 lily-t, most meg ezt...😡
 
Pár nap alatt skimmer nélkül hártyásodni kezdett a felszín, úgyhogy tegnap este mégiscsak nekiálltam kókányolni az eltört üveget. Sima pillanatragasztóval összenyomtam...
A Pantanal lehetne még élénkebb narancs, de már biztos megmarad:
IMG_20201020_221148.jpg
IMG_20201020_221026.jpg

A Stau és az ARM alján is van zöld pontalga, nem tetszik a dolog...hétvégén mulmozok egy nagyot és kapnak egy carbofürdőt is.
IMG_20201019_201607.jpg
 

Attachments

  • IMG_20201017_201607.jpg
    IMG_20201017_201607.jpg
    347.1 KB · Megtekintések: 22
Sajnos pont a legfelső kis rovátkánál tört, emiatt szerintem egy garnéla simán beférne rajta. Másrészt nem tudom emiatt mennyire változna meg a szívóhatás.
Az ára miatt meg annyira nem kell szívni a fogam, a "kicikínaióccó" volt, rendeltem is gyorsan másikat. Talán a karácsonyi őrület még nem pörög fel annyira és ideér 3-4 héten belül.
Ha egy szivacsot ráhúzol a végére, még jó lehet, amíg megjön a másik.
 
IMG_20201023_174010.jpg

Alapos mulmozás, puceva volt. Rengeteg mocsok gyűlt össze az aljzaton kb végig. A teljes előtér ritkítva lett, meg persze topoltam majdnem az összes stemet.

Megláttam @tsokee -éknál a Tonina sp Belemet, tudtam hogy ilyen nekem kell.:love:

IMG_20201023_150905.jpg

5 szál....na persze, akkora bokor lett, hogy át kellett pakolni a jobb oldalra a Rotalát:D
Az Aquaticát meg kicseréltem Myrio Guyana-ra, kicsit sűrűbb hatású és nincsenek üres szárrészek a levelei közt.
Megint elszöszöltem vele a fél napot...
 
Back
Oldal tetejére