• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Nippon-Grow

Ezek a szentgyo-féle haloványabbak, amik tették a dolgukat?
Természetesen szorítok, hogy minél több gyönyörű mély zöld dark jade high grade csöppség legyen majd köztük!(y)(y)(y)
 
Köszönjük mindenkinek! :) Több petés példányt egyelőre nem láttunk, mondjuk eleve nagyon bujkálnak, etetésnél a zöldek az utolsók, akik előmerészkednek a búvóhelyekről (bezzeg a panda, coryk meg a palik) :D.
2-3 naponta kapnak bacter AE-t, hetente megy catappa X, meg van bent nekik egy szép nagy catappa levél is, reménykedünk a legjobbakban! ;)
 
És ne feledd a legfontosabb összetevőt: SZERETET! Abból tripla adag is jut nekik, ahogy láttam.:happy:
 
Pár hete feltűnt, hogy a rotalák a legutóbbi visszavágás és visszaültetés után stagnálnak, mintha nem nőnének. Na mire jó a naplózás ha nem erre? Visszanéztük, indulás óta (július eleje) nem kapott új gyökértápot, papírforma szerint pedig fél év alatt, Algalandos tapasztalatunk szerint viszont 3-4 hónap alatt kimerülnek. :whistle: Nosza, kapott is 5 golyót, ha jó volt a sejtésünk 1-2 múlva biztosan látni fogjuk az eredményt.
Ettől függetlenül az ambúliákat, a HM-et és a furcatat kellett vágni, de csak a furcatat ültettük vissza, a többiből elég annyi, amennyi jelenleg is van. :)
A bolygatás miatt előjöttek a susnyásból a zöldek, láttuk a két petés mamit, majd kidurrannak. :love: Az egyikük a szép telizöld, a másik kicsit sárgás, jöhetnének már a porontyok, türelmetlenek vagyunk. :)
Vízcsere két hete nem volt, ezért itt ma lesz, de a garnélák miatt nem 50%-os, csak 25-30.
 
Nem jött még el a nagy nap? Kíváncsian várom... hajrá zöldek!
Bocsánat, erről nem jött értesítés, nem láttuk. A két petés mama elengedte a kicsiket, vagy élettelen petéket engedtek el, mert egyetlen picit sem láttunk azóta, viszont a mamákban már nincsenek, és amióta üresek, már nem bujkálnak a hátsó sarokban a susnyásban, hanem előre jönnek.
nem is láttam őket! tök jó! a zöldekkel mi a helyzet??
Bekerültek még aznap éjjel, az egy elpusztult egyeden kívül, aki még a zacsiban meghalt, csak egy elhullást láttunk, amikor hazajöttünk 3 nappal később. Ez egész jó arány. Amikor raktuk át az újoncokat, észrevettük, hogy picike garnélák is vannak a vízben, az elpusztult garnusz egy petés nőstény volt, kiengedte a piciket. Őket is beraktuk a medencébe, ill. az anyuban lévő petéket is kiszedtük és beraktuk, hátha. Viszont a piciket azóta nem találjuk, de van elég búvóhely, nem is merjük nagyon nyírni a növényeket, talán csak elbújtak. Tegnap megint láttunk egy petés mamát, egy szép nagy sötétzöldet.
Az újak egyébként szép nagyok, ha ők nem segítenek beindítani a csapatot, akkor nem küzdünk tovább a zöld vonallal. :)
Ennél jobb képet nem sikerült hirtelen lőni, szeretik a hátsó-oldalsó üvegnél lévő részt, a catappa levél környékét. Oda meg nem nagyon tudunk befotózni, mert az akvaüveg és a szekrény között kb 20 cm hely van, vakon kell fotózni :D :snaphappy::bag:
IMG_20181228_215440.jpg
IMG_20181228_215335.jpg
 
Egyre bátrabbak az új zöldikék és egyre jobban jön elő a színük. Egy petés mamát látunk továbbra is, ő a hátsó sarokban bujkál egész nap, róla nem tudunk képet lőni.
Többiek közül is csak erről sikerült 1 kb. értékelhető fotót készíteni:
IMG_20190102_203519.jpg

A HM nagyon elburjánzott már és elég jó algamágnes is, de a lehetséges kicsi garnélák miatt nem nagyon merjük még egyelőre ritkítani/kezelni.
Itt egy palacsinta van elrejtve a képen:
IMG_20190102_203432.jpg

Itt pedig a különleges csiguszok közül az egyik:
IMG_20190102_203458.jpg
 
De ennek a zöldikének is van sárgás csík a hátán, amit korábban nem akartatok, vagy csak ilyen nagy felbontásnál látszik?
Törpe coryk még nem ikráztak?
 
De ennek a zöldikének is van sárgás csík a hátán, amit korábban nem akartatok, vagy csak ilyen nagy felbontásnál látszik?
Törpe coryk még nem ikráztak?
Van sárga sáv, nagyon nehéz olyat kifogni, ami full zöld, de vannak azért abból is a csapatban. Pl a petés mama is olyan. :)
Coryk nem ikráznak, de az nem is cél, ha sokáig ugyanennyi marad, de ugyanolyan cukik lesznek, bőven elég. :shame:
 
Változás történt a tápozásban, hogy nyomon tudjuk követni, változik-e valami, naplózzuk ezt is. :)
Ma vízcsere volt, 20 litert cseréltünk, feltöltésnél kb. 5 liter kezelt csapvizet és kb 17 liter RO-t kapott.
Tápozásnál a napiról átváltunk a hetire, macro 10,5 ml, micro 6 ml ment bele. A szokásos catappa X kivonatot is megkapta.
Még a hét elején került bele pár kisebb tő buce, @Luigi13 féle válogatás, köszönjük szépen ezúton is! :) Fajtákat most sem tudjuk, továbbra is inkább azon van nálunk a hangsúly, hogy látványra legyen szimpi. Jobbra hátul a HM dzsungelt ma visszavágtuk, alaposan leöblítettük és átnéztük, talán nincs benne se kicsi, se nagy garnéla. :rolleyes:

A végére egy friss totálkép és az új bucékról is külön (elöl, középen):
IMG_20190105_173631.jpg
IMG_20190105_173556.jpg
 
Back
Oldal tetejére