• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Paludárium "Nevenincs" palu

Üdv !
Nem semmi ez a palu,NAGY gratula hozzá (y)
Egy dologra leszek csak kíváncsi hogyan fog működni a Parvula ennyi fény mellett,mert a képekből az látszik hogy nem sok fény jut el a víz alá :geek:
 
Én is leginkább a fény miatt problémázok. Próbálok alternatívákat kitalálni a világításra, mert szerintem is kevés. A HQI lámpa valószínűleg sokkal jobb lenne, a probléma csak az, hogy olyan irdatlan hőt termel, hogy valószínűleg megrepesztené a felső üveglapot (a palu tetejét). Annak meg megint nem látom értelmét, hogy még feljebb emeljem 20cm-el a lámpát, akkor aztán már biztos semmi értelme nem lenne. 140 cm magasból... Sajnos úgy fest, muszáj lesz valamit kitalálnom, ha van valami ötletetek, ne habozzatok! ;)
Mondták még a led-et, de azt meg egyáltalán nem ismerem, tippem sincs, milyen erőset, fényűt stb kellene keresnem.

Vagy B verzió, át kell alakítanom a jelenlegi fényviszonyokhoz a növénylistámat. Meglátom mi marad meg, mi nem bírja, aztán majd frissíteni kell az állományt. Nem tudom van-e rá valamilyen mód, hogy az aljzatra érő fényerőt tudjam valahogy számszerűsíteni. Sajnos semmiféle mérőeszközhöz nem nagyon tudok hozzájutni :(
 
Szia! Nagyon tetszik a paludáriumod kialakítása! A kérdéseim a szárazföldi részre vonatkoznának: a 220 l-es részbe kb mennyi tő növény került beültetésre, és ezek mind epifita növ.-ek? " Egyszerűen" a háttérre kötözted ültetőközeg nélkül őket? Esetleg van tapasztalatod, hogy a szokásos palus, terráriumi növények (páfrányok, bromélia, orhidea...) nyitott paludáriumban hosszútávon mennyire érzik jól magukat?
 
Back
Oldal tetejére