• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Napi film

Üdv!
Szeretnék egy sorozatot ajánlani.Főleg mert olyan érdekes sztori van benne és sok olyan dolog amit meg mertek húzni a készítők.

Nekem nagyon tettszett 3 évad van egyenlőre de szerintem lesz 4. is :)
 
Üdv!
Szeretnék egy sorozatot ajánlani.Főleg mert olyan érdekes sztori van benne és sok olyan dolog amit meg mertek húzni a készítők.

Nekem nagyon tettszett 3 évad van egyenlőre de szerintem lesz 4. is :)
A jelenlegi kedvenc nálam. Pont a múltkor jutott eszembe, hogy a TWD első két évadával és a GOT-tal voltam utoljára így, hogy ennyire vártam a heti részt. Szóval, nagyon nézős... ;)
 
Szintén egy netflixes történet
A napokban sikerül ledarálni az évadot.Szerintem egészen vagányul sikerült bele nyúlniuk sok helyen a filmhez képest.
Arra lennék kíváncsi,hogy az eredeti sorozathoz vagy a filmhez hasonlít jobban.Előbbiről sajnos fogalmam se nincsen.
Kíváncsi leszek a folytatásra,állítólag már be van rendelve.
 
A napokban sikerül ledarálni az évadot.Szerintem egészen vagányul sikerült bele nyúlniuk sok helyen a filmhez képest.
Arra lennék kíváncsi,hogy az eredeti sorozathoz vagy a filmhez hasonlít jobban.Előbbiről sajnos fogalmam se nincsen.
Kíváncsi leszek a folytatásra,állítólag már be van rendelve.
Köszi, köszi, köszi. Teljesen elfeledkeztem róla.
 
Kedvenc színészem,és kedvenc rajz filmem főszereplőjének magyar hangja Székhelyi József a mai napon 71 évesen örökre elhallgatott [emoji29][emoji29]
Nyugodjék békében.d311201f3e1fdca5b247ceb7efd6b6fa.jpg
 
Ha szeretitek a nem angol nyelv sorozatokat, a La Casa de Papel-t nagyon ajánlom, a spanyolok nagyot alkottak. Netflix-en is fent van Money Heist címmel, nálam *-os 5-ös.

 
Mostanában láttam néhány horror filmet. Nem vagyok a stílus rajongója, de néha azért kedvem támad hozzájuk.
Utoljára talán az Insidious filmek voltak, amik megmaradtak az emlékezetemben, az újat viszont még nem láttam. A kritikák alapján csak beszennyezném a pozitív emlékeket vele. Valaki?
Most sem tudom felsorolni, hogy mostanában miket láttam (6-8 filmről van szó), többnyire felejtősek. A Hereditaryre emlékszem, bár szerintem az is egy katyvasz volt. A Quiet place nekem nagyon bejött, folyamatosan tartotta a feszkót. A legutóbb látottat is meleg szívvel ajánlom, a Mártírok rendezőjétől.

 
Horror-sci.fi-thriller kategóriába sorolták.
Semmi horror nincs benne. Viszont kőkemény sci-fi.

Hangosan indul a trailer, vigyázzatok. És kicsit spoileres is.


Precízen kidolgozott sztori, lebilincselő történetvezetés, folyamatos feszültség jellemzi, rövid bevezető után rögtön beindulnak az események. A zenéi is nagyon jól beleolvadtak a filmbe, pedig kellemesen egyediek voltak.
Akármennyire is mondta mindenki, egy Westworld sorozat engem már nem tudott különösebben elgondolkodtatni a "gépek" által uralt világ és a humanoid robotok (avagy úgy általában a mesterséges intelligencia) nyújtotta erkölcsi dilemmák felett, nem tárt fel bennem olyan kérdéseket, amiket korábbi kiváló sci-fik (A.I., Exmachina, Black mirror, Humans, stb.) már ne feszegettek volna. Szimplán a profi filmezés, érdekes történet, a jó karakterek miatt néztem. Ez a film viszont ismét elgondolkodtatott több ponton is. Nem tudom, a készítőknek volt-e ilyen szándéka, hogy valamilyen irányba manipulálják a témáról a véleményünket, természetesen benne van a pakliban (hajjaj, de még mennyire), de most nem éreztem egyértelműen ezt és ez újabb plusz pont. Pár ponton éreztem ugyan némi írói hanyagságot illetve szőnyeg alá söprést, de menet közben ezek is tisztázódtak. A színészi alakítások is nagyon rendben voltak. 8,5/10 (csakis azért nem adok rá min. 9-est, mert nem az a fajta sci-fi, amit sokszor megnéznék és kultfilm sem lesz)
 
Utoljára módosított:
A mostanában látottak közül amik nagyon tetszettek:

THE PLATFORM

Ennek a Netflixes! spanyol filmnek a trailerét azért nem szúrom be, mert szerintem nagy erénye a tempója és az alaptéma mint metafora, amivel egy súlyos társadalomkritikát tol az arcunkba. Ha ismered az alapsztorit, akkor már előre elkezdesz gondolkodni a felvetéseken, amiket a helyzet szül. Ismeretlenül belevágva viszont együtt gondolkodhatunk a főhősökkel, a rendező pedig jól adagol, nem titkolózik, de nem is szájbarágós.
Ha ajánlásomra előzetes tájékozódás nélkül bepróbálod, annyit akkor is tudnod kell róla, hogy nem könnyű film, 18-as karikás. De nem kell megijedni, nem horror és nem is pornográf :) és még csak nem is a szóhasználata ami nem gyerekeknek való, hanem csupán nem söpri a szőnyeg alá azokat a súlyos jeleneteket, amik a vázolt szituációban bizony meg kell hogy történjenek. Nálam a maga kategóriájában 8/10, egy ütősebb befejezéssel simán 9 lehetett volna.


A másik egy - szintén Netflixes - félkatonai akció:


Ez nem egy blockbuster, vagy látványorgia film. A sztori is faék egyszerű, a karaktereknek sincs különösebb mélysége. Viszont az akció nagyon működik benne. Thorunk színészi játékát Oscarra ugyan nem fogják tudni jelölni, a kőkemény katonát így is kitűnően hozza, ebben a kimenekítős sztoriban mi is teljesen rábíznánk magunkat és legszívesebben csak beállnánk mögé és kerülnénk a hősködést. A karakter hiteles megformálásában - Hemswort befektetett energiáján túl - sokat segített a profi koreográfia és az üdítően izgalmas operatőri munka***. A pörgős másfél órában kapunk némi morális kikacsintást is, ami szintén jót tesz a filmnek. Sajnos apró hibákban sincs hiány, így sajnos "csak" 7/10-et tudok neki adni.

***= aki emlékszik a True Detective 6 és fél perces vágásmentes jelenetésre, az itt is elégedetten fog csettinteni, ugyanis a film egy pontján nem kevesebb mint 14 percig tűnik folyamatosnak az akció. Nem tudom, hogy valójában mennyire volt ez tényleges vágás nélküli, szerintem pár helyen inkább csak ügyesen megoldották hogy úgy tűnjön mintha egyetlen snitt lenne, de ez semmit nem von le a jelenet értékéből.


Harmadik egy - nem is tudom hová soroljam, talán - háborús szatíra.


Infantilis humora engem azonnal megvett, de az méginkább, hogy váltakozik a hangulat, kínosan gagyiból véresen komolyba, vagy humorosból tragikusba. Fura a színvilág, furák a gyerekek és a képzelt-barát diktátor ripacskodása, minden kicsit cirkuszi és túltolt, de éppen csak annyira, hogy ne lépje át, hanem csak megfelően stimulálja az ingerküszöbömet. Nem pontozom le, de egyértelműen érdemes volt megnézni.
 
Utoljára módosított:
Back
Oldal tetejére