• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Nanok low tech

Elindult a nyúlcsigás,narancs tigrises 30l-es akváriumom, 7,5-ös Sula-sóval. Alulra Ada Gravel,táptalaj nélkül,pár kő, és pár növény. (Crypto willisii,HM, Microsorum Trident, Staurogyne repens) Hasonló a technika mint a másiknál, két belső szűrő, és 2db 6w-os(2x490 lumen) Leddy smart. Kerül még bele pár db süncsiga is.
 
Beköltözött 3 süncsiguc a második 30-asba. Közben beszereztem az előző kettővel megegyező méretű, harmadik akváriumomat. Ez Wabi kusa akvárium lesz. Tropica táptalaj, Red Bee Sand, világítás Easy Led. Növények: Glosso, HM, Eriocaulon, Heteranthera zosterifolia. Deko: pár Seiryu kő. Azelőtt volt pár nagyon gyenge próbálkozásom kevés fénnyel, kisebb tálakban, elvileg így már jobban kellene működnie. A héten még elindul......( a vonat....). :)

IMG_3064.JPG

IMG_3069.JPG
 
Elindult a Wabi kusa akváriumom. Nem tudom mennyi fényt igényel,490 lumenes led a világítás. Üveg tető van felette minimális szellőzéssel. Párásítás Green Aqua Micro Macro-os visszasózótt RO-val. Egyenlőre ennyi, kiváncsian várom mi lesz belőle.
Kíváncsian várjuk :) Tájékozódás miatt kérdem, csak a talajszintig fognak vízben állni? Mert láttam olyat amiben van a talaj felett is pár centi víz és úgy nőttek ki belőle a növények.
 
Kíváncsian várjuk :) Tájékozódás miatt kérdem, csak a talajszintig fognak vízben állni? Mert láttam olyat amiben van a talaj felett is pár centi víz és úgy nőttek ki belőle a növények.
Én is várom a fejleményeket, elvileg működnie kellene ahogy láttam a többiektől. Csak a talajszintig van feltöltve vízzel, különben szerintem kellene valami szűrés. :) Időnként viszont biztos szükséges vízcsere, a berohadás végett, ezt annyira még nem tapasztaltam ki, és nem is olvastam róla semmit. Ha lesz majd valami kellemetlen szaga, gondoltam kicsit rátöltök, és csinálok egy vízcserét beállt akváriumvízzel.
 
A Wabi kapott még egy ledet így 980 lumen a fénye, 10-11 órában. Ha ez is kevés lesz be kell szereznem egy erősebb lámpát. Most olvasgatom a régebbi Wabi-s bejegyzéseket, hogy pótoljam a hiányosságaimat, mert azért annyira nem olvastam utána előtte. Teszek fel pár közeli képet.

IMG_3086.JPG

IMG_3087.JPG

IMG_3088.JPG

IMG_3089.JPG

IMG_3090.JPG
 
A wabi gyeped szépen sűrűsödik, egész ígéretes. Tápos vízzel spricceled?
A mini tylokat honnan szerezted be?
A zöld dzsungelben jól mutat együtt a CBS és a yellow garnéla. Kérdés, mennyivel lesznek majd szaporábbak a neocaridinák?
 
Back
Oldal tetejére