• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Nanok low tech

Vaaaagy, szivaccsal teljesen kitömöd a szívóág kosarát és lesz egy kis előszűrés is legalább ;) Valamint nem is csúnya :) én így csináltam, tökéletesen működött :)
Elég sűrű szivacsot kell használni. Próbáltam belső szűrőnél, nekem elég hamar eltömődött. :) Pedig jó megoldásnak tűnik. :)
 
Ötletelek a második 30-as akvárium újraindításán. A mostani verzióm Tylo orange nyúlcsiga, lehetőleg a mini változat,és golden tigris garnélákkal. 8,5-ös sula sóval sóznám vissza az RO-t, amivel lágy vizem lesz, és kb 7,5-7,6-os ph. A vizet nagyon nem fűteném, max 25 C-ra, remélem a tylo-k így is aktívak lesznek. A másik lehetőség,hogy 7,5-ös sula sót használok, ami nálam eddig 7,2-7,4-es ph-t csinált,lehet ez is elég lenne. Alulra 1 cm ADA Aqua Gravel S, táptalaj nélkül, a könnyebb fenntarthatóság, és semleges tulajdonságai miatt. Növények dekorra: crypto willisii, riccia, hygro pinnatifida. Ha valami nagyon szembe menne a golden tigrisek és a tylok igényeivel, kérem időben jelezzétek, amíg még nem késő. Előre is köszönöm!
Addig teszek fel pár képet a meglévőről.
 
Éjféli mise. Pár hetet távol voltam, ilyenkor mindig meglepődöm , mennyit változik az akvárium. A H. quadricostatus az indái segítségével megpróbálja belakni az egész teret. A H. tenellumnak már vannak 20cm + -os hajtásai, a Cryptok egyre nagyobb leveleket hoznak, a fa dekoból már nem sok minden látszik. Tervezek a közeljövőben beszerezni pár CBS garnélát, és veszek még 2 süncsigát a meglévő 3 mellé. Algám nincs, aminek nagyon örülök, mivel az előző próbálkozásaimnál ez volt a fő gond. Teszek fel pár képet a mostani állapotról.
 
Esetleg nem gondolkodsz kisebb külső vagy akasztó szűrőn? Több lenne bent az élővilág helye és a belső szűrők motorjai sem fűtenék plusszban a vized.
Amúgy nagyon szép lett és a yellow fire garnélák is erős színezetűek, remek kis állomány.
 
Esetleg nem gondolkodsz kisebb külső vagy akasztó szűrőn? Több lenne bent az élővilág helye és a belső szűrők motorjai sem fűtenék plusszban a vized.
Amúgy nagyon szép lett és a yellow fire garnélák is erős színezetűek, remek kis állomány.
De gondolkoztam külső és akasztós szűrőn is. Amikor kezdtem, valamiért ezeket a szűrőket választottam. Ami miatt megtartottam őket, hogy teljesen hangtalanok, teljesen garnéla biztosak, és úgy gondoltam ekkora akváriumban, két ilyen független szűrőnek elégnek kell lennie. Ami tényleg rossz, hogy a motorok melegítik a vizet. Van még egy ilyen szettem a második méretben teljesen megegyező akváriumom újraindítására. Ezeket meghagynám ebben a formában amíg működnek. Viszont ha újraindítanám a harmadikat is, azt már mindenféleképpen külső szűrővel, erősebb megvilágítással, és co2-vel tenném, ami csak idő kérdése. Köszi az észrevételt, remélem azért így is élvezhető!
 
Back
Oldal tetejére