• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Nanok low tech

argobalogtibi

Főkertész
A wabi gyeped szépen sűrűsödik, egész ígéretes. Tápos vízzel spricceled?
A mini tylokat honnan szerezted be?
A zöld dzsungelben jól mutat együtt a CBS és a yellow garnéla. Kérdés, mennyivel lesznek majd szaporábbak a neocaridinák?
Szia! Igen tápos vízzel spriccnizek, bár arra gondoltam, ha a gyökerek elérik a táptalajt, elég lesz az RO. A mini tylokat online vettem Svájcban. A yellow-k szaporábbak, de majd próbálom erősebben szelektálni a CBS-ek védelmében. A wabiban elkövettem azokat a hibákat, ami a képen nem látszik, hogy a lobelia mini-ket csak később telepítettem, a takarás után, így kérdéses, hogy megmaradnak-e, a zosterifoliákat túl hosszú szárral ültettem, bár azokat még az elején, ha beindul a növekedés a kövekből majd nem látszik semmi.
 

argobalogtibi

Főkertész
A wabi lassan növöget elég low ezzel a fénnyel (980 lumen). Beszereztem egy 2000 lm-es 6500 K-es led izzót, csak a lámpa búra amit hozzá vettem nem takar oldalról eléggé és kiég a szemünk napi 12 órában. Megpróbálok gyártani hozzá valami egyedi megoldást, de a villanyszerelés nem az erősségem. Az egyik tigrincs bepetésedett, szuper, lesz élet az akváriumban.

IMG_3155.JPG

IMG_3156.JPG

IMG_3149.JPG

IMG_3145.JPG
 

argobalogtibi

Főkertész
Feltöltöttem tegnap a wabit. A glosso-t kiszedtem elölről, úgysem bírná. A víz még opálos, lesz ami lesz alapon hagyom alakulni magától, ami megmarad megmarad, ami nem azt majd pótolom mással. Az előtérben Utricularia graminifolia még a legjobb formájában, (mivel ma ültettem), nem ismerem ezt a növényt, elvileg közepes igényű. Nem hozta azt a wabi élményt amire számítottam, pedig vannak akik ezt professzionális szinten űzik, egyenlőre maradok a víz alatt. Ha újrakezdeném sok mindent másképp csinálnék. Ha beáll a víz egyenlőre süncsigák, és 4-5 Oto lakja majd. Teszek fel róla képet.

IMG_3213.JPG

IMG_3215 (1).JPG
 

argobalogtibi

Főkertész
A yellow-knál a költözés, és szűrőtakarítás után megjelent egy kevés ecset, csodálkoztam is volna ha minden simán megy. A sulawesi aksiban elvesztettem három felnőtt mini tylo csigucot, viszont született helyette kettő. A vizet 26 fokosnál nem melegítem jobban, találnom kellett valami középutat, a növények és a tigris garnélák miatt. Még az is lehet ezt az akváriumot teljesen átrendezem. Elől a HM megállíthatatlan, kitakar mindent, hátul a microsorum gyengélkedik, és a willisii sem nagyon fejlődik. Mindenesetre az tetszik az egészben, hogy mindig van min agyalgatni, mindig változik valami.

IMG_3218.JPG

IMG_3219.JPG

IMG_3221.JPG
 

argobalogtibi

Főkertész
Átalakítottam a sulawesi jellegű narancs tigrises aksimat. Több lett benne a fa, maradt egy ki HM, crypto willisii, microsorum, elég minimálra sikerült, de valamiért tetszik ez az elrendezés így indulásra. A súlyozó kövek még bent vannak, lehet később is bent hagyom őket a színük miatt, csak nem a fa tetején. A vízben továbbra is 7,5-ös sula só, és 26 fok van.

IMG_3227.JPG

IMG_3231.JPG

IMG_3223.JPG
 

argobalogtibi

Főkertész
Az ex-wabiba az előtérbe került egy doboz (zselés) Eleocharis pusilla. A H. zosterifólia nagyon magára talált, jobban terszik neki a víz alatt. A HM -nek nem nagyon tetszett amikor megnyírtam wabis korában, most kezd szebb, zöldebb hajtásokat hozni. Ide még egy kis co2 is elmenne, meg talán egy külső szűrő, és valamivel erősebb fény.

IMG_3233.JPG

IMG_3234.JPG
 
Oldal tetejére