• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Fontos Nagynyomású CO2 rendszerek

tamkov

Nézelődő
"karbantartás 12500 ft+áfa "
Igen, ez már majdnem 16e. 18.000+1500 szállításért házhoz hoztak nekem új 5kg-os Co2 tűzoltó készüléket.

Az utóbbi hónapokban sokat keresgettem infókat palack témában.
Vannak hegesztéstechnikai boltok, amik csereberélnek mindenféle palackokat, így bekerül a forgalomba, a nagy szolgáltatók meg nem cserélik.
Addig nincs gond még van az a a bolt, de valaki elad egy ilyen palackot a vevő gondja lesz hogy hol tudja majd cserélni/töltetni...
A cseretelepek is változóak, van ahol minden apróságba belekötnek saját palacknál is, pl. rozsda, és van ahol az sem számít ha lejárt a nyomáspróba.
Sőt olvastam olyan pletykát is hogy a saját 10kg palackokat sem fogják jövőre cserélni, csak bérleti konstrukcióban...
 

Balazs4321

Kertész tanonc
Ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy a cserepalackok nyomáspróbája általában mennyi ideig szokott érvényes lenni, van-e erre valami szabály? Olvastam egy telephely oldalán, hogy olyan palackokat cserélnek be, amiknek a nyomáspróbája legalább egy évig érvényes még, viszont amit én visszakapok új(teli) palack annak minimum hány évig kell érvényesnek lennie?
 

conrad1616

Kertész szaki
Ez jó hír! :)
Hol tudod cseréltetni vagy töltetni?
A bolt maga ahol cserélve lett biztosan cseréli, de az a Kökinél van ahogy néztem, nekem az viszont pont az ellenkező irány, nagyon messze van.

Elvileg a Green Aqua is cseréli amennyiben érvényes a nyomáspróba rajta, így talán megoldódni látszik a helyzet, legalábbis előzetes távoli egyeztetés alapján.

A bolt közleménye alapján nincs ilyen palacból Messer vagy Linde ezért más. Az kérdéses, hogy csak nekik vagy senkinek, de lehetséges az is, hogy A Messer és a Linde nem forgalmaz ilyen méretben palackot mert nagyon a weboldalukon sem látok, legalábbis a Linde esetében 10 KG volt a legkisebb, de lehet, hogy én nem láttam csak.

Egyik srác most küldött képet a GA-s palackjáról ami szintén 2 KG-os és majdnem egy az egyben így néz ki.

20200818_224037_0.jpg

Ezen sincs vonalkód vagy bármi egyéb ami az enyémen ne lenne.


Balazs4321

Az olvasottak alapján nem tudom, hogy van-e erre vonatkozóan szabály de ha jól olvastam tíz évente kell frissíteni rajta. Tehát jó eséllyel érvényes lesz, sok palack elvileg 2028 - 2030-ig érvényes, ami nálam van most elvileg 2023.

Szerintem az a legcélszerűbb, hogy ellenőrzöd mindig cserénél, megpróbálsz új palackot kérni ha pedig olyat adnak ami lejárt vagy közel van a dátum stb akkor szólsz, hogy neked ez neked nem felel meg, szerintem erre azért lesz lehetőséged ha nem akadékoskodnak nagyon.

A fenti alapján az enyém 2003-2013 és 2023 érvényességgel rendelkezik, de ha például valaki 2023 táján kifogja a palackot lehet, hogy egészen 2033-ig jó lesz neki. Mindenesetre ez lényegtelen hiszen cserénél úgy is "újat" kapsz.

A javaslatom az, hogy ne hozd el úgy hogy nem nézed meg, ha így jársz el nagy meglepetés nem érhet szerintem a cserét, töltést illetően.
 
Utoljára módosított:

Marquess

Főkertész
Nem vagyok benne biztos,hogy jó helyre írok,de nem találtam másik topicot erre a témára.
Gondoltam írok egy kicsit az első komolyabb co2 rendszeremről,amit még tavaly vettem.
JBL Proflora" M 2003 típus szett. Mindenképpen olyan szettet szerettem volna,ami nem bonyolult és nem kell fel-le zárolgatni,ha elmegyek pár napra.
2kg-s palackot vettem,hogy jó sokáig bírja majd...ha meg kifogy akkor újra töltik 10-12 euro-ért.
Maga a szett elég egyszerű és hatékony ..csak beállítom ,hogy mikor kapcsoljon be és mikor zárja le ..Szerencsére van hozzá kijelző is,ami jelzi a pontos Ph értéket,kalibrálási időt és a hőmérsékletet...Igaz kicsit drága ,de elég megbízható és hosszútávú dolog.
Nővények jól fejlődnek tőle..Szóval más csak ,egy jó fajta Lámpa kell a sikeres aquascape-hez:)
Saját tapasztalat és semmi más,remélem nem Offos a téma
Rakok fel pár képet a Naplómból.
 

Attachments

mmccannon

Legenda
Üdv!

Általánosságban egy 64l akvárium esetén milyen értékre állítsam be a buborékszámlálót?
Látom, és értékelem igyekezetedet. Azért javaslom, hogy olvass a fórumon, mivel pl. ezt a kérdést csilliárdszor tették fel. Nem biztos, hogy ráharapnak.
Ajánlom EZT a topikot, mint kiindulópontot.

Úgy érzem, hogy gyorsan szeretnél minden kérdésre választ kapni, és minél hamarabb össze szeretnéd rakni az akváriumot.
Egyetlen tanácsot engedd meg, hogy adjak: az akvarista erénye a türelem. ;)
 

conrad1616

Kertész szaki
Látom, és értékelem igyekezetedet. Azért javaslom, hogy olvass a fórumon, mivel pl. ezt a kérdést csilliárdszor tették fel. Nem biztos, hogy ráharapnak.
Ajánlom EZT a topikot, mint kiindulópontot.

Úgy érzem, hogy gyorsan szeretnél minden kérdésre választ kapni, és minél hamarabb össze szeretnéd rakni az akváriumot.
Egyetlen tanácsot engedd meg, hogy adjak: az akvarista erénye a türelem. ;)
Köszönöm a válaszod!

Teljesen jogos, közben megtaláltam csak ezer dolgom volt épp viszont a növényekre való tekintettel minél hamarabb világítást meg CO2-t szerettem volna biztosítani.

Köszönöm! :)
 
Oldal tetejére