• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Moria Gate

evavigh

VIP kertész
A visszavett fénynek és alig-tápozásnak hála, a növények nem burjánzanak, mint az őrült. Szépen lassan növögetnek.
A PH-t sikerült stabilizálnom, azóta nem láttam garnélát kinyúlni. Viszont a tűszelep olyan, mintha magától elállítódna. Hétvégén a vízcserekor ázott a diffusor, 3 nap alatt nem szokott eltömődni. Tegnap megint nyitnom kellett a tűszelepen - és ma is, mert bánatosan eregette csak a bubikat. Ha valaki okos erre jár és olvassa és netán van ötlete, hogy ez mitől lehet, ne tartsa magában a választ! Ami még érdekes, hogy a másik akvánál nem változik a bubizási intenzitás.

Blue bolt garnélát sajnos azóta se láttam, viszont 2 fekete-fehér poronty megvan. Tegnap láttam egy süldő tigrincset is. A red cherryk virulnak, náluk már jön a tavasz, igazán átragaszthatnák a lázat a többiekre is!

Van kép is - kipróbáltam az újdonsült polár szűrőmet - persze csak most utólag olvastam el, hogy is kellene használni... jellemző.. Szóval olyan ahogy esik úgy puffan kép lett, de tetszik a végeredmény, igaz van egy kis utómunka is rajta.


74931

és egy "hagyományos" fotó:

74932
 

evavigh

VIP kertész
A HAC-os állapothoz képest a fák lombkoronája hatalmas méretűre duzzadt. A Riccardia és a Monte Carlo megsokszorozta önmagát. A Myrio-t megritkítottam, a helyét Riccia pamacsok foglalták el, nem rossz így sem. Minimál táp, közepes fény, az üvegen minimális pontalgán kívül más alga nincs.
Az imént felfedeztem egy szép petés CRS-t! 😍 Úgyhogy alakul a porontyosodási helyzet itt is!
Egy nyírás utáni kép:

76315

Pénteken megvolt az első CO2 palack csere is, még volt valamennyi benne, de már kezdett esni picit a nyomás, nem mertem reszkírozni, hogy akkor fogyjon ki, amikor nem tudok elmenni cserélni. Picit több mint fél évre volt elég a 2 kg-s palack.
 
Oldal tetejére