• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Mordor

Nyírás, mulm szívás pipa. Kivettem egy hihetetlen vastag tő Cryptot. Meg sem látszik. Before after képet tudok most tenni, mert eszemben volt megcsinálni :D Ráfért már a nyírás-karbantartás. A parvula, amit először tettem be, kissé sárgul, de nagyon lassan. A többi egyelőre tartja magát. A tápkapszulának egyelőre nem látom hatását a kisárgult részekre.

mordorbefore.jpg

mordor8.jpg
 
Azért az elég trükkös a fenti before képen, ahogy a tripartita egyik szála átszökött a jobb oldalra, hogy azt is behálózza! De te résen voltál.
 
Csúnyán elhagnyagoltam ezt a szegény akváriumot. Már sajnálom, hogy csak hagyományos before képet készítettem, és a centi vastag mulm, ami hátul volt, nem került megörökítésre. Bal oldalon hátul a fa mögött/alatt volt jávai moha. Azért volt ott, hogy amíg halak is voltak, legyen a bébigarnéláknak menedékük. Na, ez nullára kipusztult, gondolom, a tripartita túlzottan leárnyákolta. 2 centi mély iszap maradt utána. Jobb hátul szintén ilyen mulm volt, a fehér homokon a parvulák között szimplán csak ronda volt. A kis garnélák miatt nem mertem nagyon piszkálódni, na, őket nem láttam az elmúlt napokban, remélem, csak másfele matattak, és nem az elhanyagoltság ütött vissza.
A kis kanyonból került ide némi - asszem - wheeping moha, mert ott brutálisan bedúsult. Limnobium ugyancsak onnan került ide - nem tehetek róla, utálok növényt kidobni.
A parvulát is megnyírtam, elég szarul néz ki, függetlenül attól, hogy gyökértápos, vagy sem. Talán a nyírásból fakadó plusz fény segít valamelyest.
A fa tetején lakó anubiasokat picit lecseteltem carbo-val, remélem, nem hagytam rajta túl sokáig, és nem csak az erezet marad, mint legutóbb :rolleyes:
A szűrőt is kipucoltam, de csak 5-6 barlangász garnélát leltem - a jelek szeritn ez a szűk nyílású üveg befolyó megfelelő védelmet nyújt a kalandvágyók ellen.
Jó sok vizet cseréltem, ahogy a mulmot szívtam, de rá is fért már, látszik is a különbség a képeken :)
mordorbefore1.jpg

mordorafter.jpg
 
Utoljára módosított:
No, elkezdtem átköltöztetni a garnélákat a nagyba. Nem tudom, hány körös menet lesz, nem vagyok mestere a csapdázásnak, de nem is hajt a tatár, minden második nap sikerül áttenni egy-két tucatot. A nagyban ugyan orange sakurák vannak, tehát így kvázi elrontom az álományt, de sem az RC-im, sem a sakuráim nem valami high grade állatok, és így legalább változatosabb lesz a fauna. Ha tényleg nem low-ban indítom újra az akvát, akkor itt úgyis valami flancosabbak lesznek.
De még egy jó darabig marad ez egy közepesen elhanyagolt növénymedence. Nyilván nem akarom kinyírni, ami benne van, így az alap odafigyelést megkapja. Ma veszek ki Rotalákat, mert itt szépek, a nagyban meg kipusztultak gyakorlatilag (máig sem értem, miért), moha neveldének jó lesz (a fákra ragasztott taxyphyllumok nem fognak kelleni, de a többit tudom használni majd), a tripartita sorsa még kérdéses, de mondjuk ennyi sok tuti nem fog kelleni. Idővel a három oto is megy a többiekhez a nagyba, de ott jobb is lesz nekik :) Anubiasok is mehetnek a nagyba a fa tetejéről, megvan már a helyük.
Tudatosan küzdök a türelmetlen énem ellen, és igyeszem csak akkor megcsinálni az újat, ha minden megvan hozzá 100%-osan, beleértve az ötletet és a felszereléseket is :) Ez alsó hangon egy hónap lesz, ahogy most látom a dolgokat, de lehet, hogy több. A szűrőt is járatni akarom végig, mert jó lenne beállt szűrővel nekiindulni az újnak.

Viszont ebben a formában ez az akva már nem nagyon fog üzemelni olyan akváriumként, amit nagyon mutogatni, vagy akár naplózni kellene, így arra kérek egy modit, tegye át a befejezettek közé. @inadsz pls.
 
Elbizonytalanodtam.... Ez az akvárium mohanevelde, de nem tudom, milyen moha :D
Segitsetek. Elvileg karácsonynak indult. De lehet, bele van keveredve más is... Szerintem ez nem jávai. Az volt korábban benne, de kipusztult. Elvileg.

20201201_214345.jpg
 
Csak azért érdekes mert itt eredetileg fára kötözős mohákat nevelnék a majdani hightechbe. És tudom hogy a kicsiből került ide karácsony moha, de lehet, nem mind az... pedig már messze több van, mint amire szükségem lesz :D
 
Back
Oldal tetejére