• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Montaña del Dragón

Zuzmi

Mágus
Sziasztok,

úgy néz ki végre eljutok a naplónyitásig.

Adatok:
Akvárium: 603035 GA normál üveg
Szűrő: EHEIM Experience 350, full matrixxal kitömve.
Világítás: Chihiros A601Plus
CO2: nagynyomású

Beltartalom:
Talaj: ADA Amazonia
Táptalaj: ADA Power Sand+aljzatadalékok (ADA Bacter 100+ADA Clear Super)
Tápozás: GA micmac
Kavicsok: Dragon
Növények: Hemianthus Callitrichoides Cuba, Rotala sp. green, macrandra, vietnam hra, Bucék, Cryptocoryne Flamingo 1 db teszt jelleggel és egy pár db parva.
Lakók: a régiek galaxyk, zöldneon maradék, minitylo csigák, süncsigák, kék neocaridinák, Tangerine tigerek, amanok, otok, 1 db blue bolt.

Kiegészítők: üveg ki-befolyók, Eheim Skimmer

Indulás napja: Május 8.

77148
Kép aznapról és két hét múlva. Holnap indulhat a fazonírozás.
Eddig vízcserék történtek, eleinte naponta, majd két naponta. Állatok kb. egy hét után költöztek vissza. Szűrőm végig működött, de bacit is adagoltam. Két garnéla elhullásom volt, de őket lehet, hogy megnyomtam vadászat közben( bár az egyszem blue boltomnál nincs keményebb csávó, őt annyira próbáltam óvatosan kivenni, hogy végül megugrott...végighempergettem az asztalon mire felvakartam, de él és virul), mert a többinek sebaja...

Hát jó szórakozást kívánok a nézőimnek. Eddig egy kis zöldülésen kívül nincs más. Remélem így marad.
 
Úgy látom, kitűnően haladsz a gyepkészítés tanulásában.
A vulkán is csodás lett, ez is méltó kistestvér lesz.👍
 
Hát, ez hű, meg ha!😍
Látom, a palacsintók és az otók is imádják.
Nekem egyedül a bucék hatnak kicsit idegenül, én kisebb levelű fajtát tennék be, de inkább hallgatok, mert én hasonló szépséget sem tudnék összerakni és fenntartani életem végéig sem!
Szóval, 5* az alkotásotokra!👍
 
Hát, ez hű, meg ha!😍
Látom, a palacsintók és az otók is imádják.
Nekem egyedül a bucék hatnak kicsit idegenül, én kisebb levelű fajtát tennék be, de inkább hallgatok, mert én hasonló szépséget sem tudnék összerakni és fenntartani életem végéig sem!
Szóval, 5* az alkotásotokra!👍
Koszi. Igen a bucek ugy neznek ki jelenleg mintha valami kiszaradt nyomorult fak lennenek. Sebaj. Imadom oket. Es szerintem ameddig akvarizalok azok mindig reszei lesznek a scapenek barmennyire nem illenek oda. :ROFLMAO:
 
Én is imádom őket, és legyen is buce mindenütt, csak ne ez a fajta.
@Luigi13 gyűjteményében biztosan találnál olyant, ami mini levelű és inkább oldalra fut, nem felfelé ágaskodik.
Persze, ha az volt a koncepció, hogy kiszáradt, nyomorult fák ágaskodjanak, akkor perfekt!:p
 
Én is imádom őket, és legyen is buce mindenütt, csak ne ez a fajta.
@Luigi13 gyűjteményében biztosan találnál olyant, ami mini levelű és inkább oldalra fut, nem felfelé ágaskodik.
Persze, ha az volt a koncepció, hogy kiszáradt, nyomorult fák ágaskodjanak, akkor perfekt!:p
Igen talalnek, csak multkor hirdettem egy rakassal es nem kapkodtak utanuk. Vegul azokat sem dobtam ki mert nem volt szivem.
 
Na azért a víz kristálytiszta kellett az a szűrő [emoji4]
Ja vágj is dugj is [emoji16] úgy lesz szép egységesen sűrű.
Nagyon szépen alakul és ismét egy tehetség nőtt ki a fórumról,lassan mehetnek a verseny nevezések is [emoji6]
Koszonom. :love: Az a multkori beszelgetes nagyon nagy hatassal volt ram a szuro vasarlaskor. Ittam a szavaid. Annyi csodas dolgot mondtal es inspiralodtam! Koszonom Neked. A versenyzes nem az en vilagom es amugy is meg mindig csak ismerkedem a novenyekket, stilusokkal, de nagyon elvezem. Lassan nekem is tetszik amit az akvariumaimban latok.
 
Koszonom. :love: Az a multkori beszelgetes nagyon nagy hatassal volt ram a szuro vasarlaskor. Ittam a szavaid. Annyi csodas dolgot mondtal es inspiralodtam! Koszonom Neked.
Pedig nem is tudtunk nagyon belemélyedni a dolgokba de örülök hogy a segítségedre volt a beszélgetés,de megköszönni nem szükséges hiszen önzetlenül segítek bárkinek aki kérdez :)
A versenyzes nem az en vilagom es amugy is meg mindig csak ismerkedem a novenyekket, stilusokkal, de nagyon elvezem. Lassan nekem is tetszik amit az akvariumaimban latok.
A versenyek bármelyik is legyen akár hazai akár nemzetközi mindig segít a fejlődésben,minden téren növények ismerete,hardscape készítése és ha benevezel még ha nem is konkrétan de el tudod helyezni magadat,hogy hol is tartasz.
Nekem az első verseny helyezésem az IAPLC-n 1236. volt,rá egy évre meg csodák csodájára 170. lettem a 2800 indulóból és az adott egy akkora löketet amitől még mindig gurulok mert utána jöttek a dobogók és első helyek amik mind visszaigazolták hogy az ember jó felé halad és tanulással és odafigyeléssel mi mindent el lehet érni.
Na jó nem piszkolom tovább a naplódat a hegyi beszéddel,csak így tovább ;)
 
Sziasztok.
Kesz lettem az elso komolyabb nyirassal es visszadugdosassal. Olyan suru, hogy a garniknak ugy kell kozejuk preselodni. :ROFLMAO: Van egy kis zold pontom, foleg a bucek levelein, meg az uveg volt tole szines. Egy-egy ecsetpamacs is megjelent a garnivedo halon meg az egyik kovon. Mondjuk ezt annak is betudom, hogy miutan a stemek elertek a felszint a skimmer sem tudta letisztitani teljesen, megrekedtek a bubik, igy gondolom nem volt hibatlan a "legcsere".
A tigrik es keksegek boldogok. A ket venti 24 fok fole nem engedi a vizhomersekletet. Ma a lakas klimat is kitakaritottuk, az iden meg nem hasznaltuk. Igy az is besegit. Sok kis tigri van es amikor azt hittem multkor, hogy az egyik mami elengedte a peteket, valojaban mar erettek voltak mert van megint xs-es baby is.
De jojjon a kep. ( bocs David de nem volt meg eleg macrandra, legkozelebb kapsz)
77626
 
Back
Oldal tetejére