• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Mohák

Ezeknek a moháknak ez a fény bőven elég, talán sok is, főleg az ablak mellett! A ricciaval nem lesz sok gondod? Úgy tudom azt sűrűn kell újrakötözni, és ha ekkora felületen van...nem kis meló lesz.

Illetve a növényes cső szerintem felesleges, cseréld 6500 Kelvinesre (Ke(l)vin nélkül nincs karácsony:D:banghead:).
Ha az ablak mellett rásüt a nap, akkor kalkuláld be a világítási időbe azt is!

2 éve már csináltam ilyen moha hátteret szóval az újrakötözés miatt nem aggódok csak a világításra már nem emlékszem, hogy hogy is volt. Igazából az algásodás miatt félek csak a világítástól. Az akvárium egyébként nem az ablak előtt van közvetlenül, hanem kicsit mellette. Talán az olalát éri kis fény de nem olyan nagy mértékben, viszont úgy rémlett, hogy a természetes fény segíti az algásodást. Ezért tartok tőle. Az akvárium hátsó részét leválasztottam üveglappal és rekszeket alakítottam ki amit feltöltöttem kerámiagyűrűvel. Egy power fej pedig forgatja a vízet. El akartam rejteni a technikat így remélem ez megfelel egy ekkora akváriumhoz szűrésnek. Vélemény?:)
 
Sziasztok,

Egy olyan kerdesem lenne, hogy melyik az idealis moha (+rogzitesi technikaja) akacia fas scape-hez? Maga a fa kb 10-15 cm magas lenne. Az alap egy pofas kis redmoor.
 
(szerk: áthelyezve)
Nem látok pörgős topikot az xmoss-nak ami fura úgyhogy ide írok. 2011-óta senki nem érezte, hogy beszélni kellene róla? 2,5 hónapja van az akváriumban és kb 3-4 szeresére dagadt. De sajnos nő mindenfele. Azt hittem majd arra nő amire a gyökér megy. Oké ezeket megnyírom. A kérdés arra vonatkozik, hogy most mintha elállna a fától az új részeket szintén le kell kötözni? Ez tapad magától alakít ki tapadó korongokat? Vagy csak attól marad ott, hogy az elején ledamiloztam?
 
Utoljára módosított:
Szuper vagy, ezer köszönet ezért a hosszú leírásért. Most már összeállt és megpróbálom akkor eszerint továbbvinni az akvát. Igazából nem is lennék akvarista ha 4-6 évig bírnám ugyanazzal a scappel. Viszont évente se akarom cserélni. S igen a legutóbbi képen nem látszik, mert mérettől függően exponenciálisan növekszik az xmass mohám. Úgyhogy ami 2 hónapja mogyoró nagyságú volt 3 hete diónyi most már öklömnyi s nagyon kellene már nyesni. Nekem @viktorlantos gyökeres akváriuma a best of. Valahogy az bűvöl el még mindig a legjobban s kicsit csalódott is, hogy sosem nyírja és már nem látszanak a gyökerek, de akkor értem már miért.

Inkább itt folytassuk a mohás kérdést. Kicsit ott az IAPLC-nél.

3 példa a mohás őrületre a boltból :)

27370856764_a5c6244828_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

28483119440_44ce3fd85e_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

2 hónap múlva

29565421060_8ea55ab7de_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

rá 3 hónapra :)

32532676531_926c00951b_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr
 
26570809986_1e45e21349_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

26616267104_6581ec9e73_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

1 hónap múlva

27881914932_300d5b9d8e_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

3 hónappal a start után a mohák felét levágva

28149728414_df18f28bfb_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

2 hónapra rá

29488004354_8713bd8a7f_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

1 évesen. a nyírások miatt itt ott elkezdtek felszakadozni a mohák. ez még orvosolható. de a nyírás egy ilyen akváriumnál 3-4 óra legalább. És utána a legtöbb moha rondább mert levágod az összes szép részt róluk.

34762664552_200614e220_h.jpgGreen Aqua Showroom by Viktor Lantos, on Flickr

szerintem az akváriumnak jobban áll, a picit elengedett forma. itt a solar alatt kontrollálható mértékben növekszik. de a finom részletek így elvesznek. májusban volt 1 éves. most 1 év 3 hónap. És ha nagyon akarnánk elmenne évekig mert semmi gond nincs vele. A 2db 2080 megoldja, hogy ne legyen szennyeződéssel teli az akvárium.
De a részletek amit a makettes világban megszoktunk így nincsenek. Mondjuk egy átlag otthoni akváriumnak tökéletes példa :)
 
Ezer köszönet a példákért. Talán a többiek nem értik - mert nem nézték a másik topicot -, de azt ecseteled a moha mennyire el tud burjánzani és vagy vágni kell, amit nagyon nehéz kiszedni a vízből mert lefele süllyed, vagy akár meg se moccan és ugyanott tovább nő. Vagy hagyod, hogy tönkretegye a scapet s hatalmasra duzzadjon.
 
Sziasztok, csatam a zold ecsetalgaval eppen zajli, viszont elegge csunyan beette magat a riccardiaba. Hogyan tudnam belole eltavoilatni. Nyiras nem tudom mennyire szereti ez a moha, illetve eleg lassan is no hogy szegenyt megnyirjam. Ha tudtok valami megoldast szivesen fogadnam.
 
Sziasztok, szerintetek létezik olyan moha amit a sziámi ormányos márna mellé betehetnék úgy, hogy nem nézi azt tápláléknak? Vagyis, melyiket nem enné meg?
 
Sziasztok, szerintetek létezik olyan moha amit a sziámi ormányos márna mellé betehetnék úgy, hogy nem nézi azt tápláléknak? Vagyis, melyiket nem enné meg?
Nálam még egyik félét sem tépázták meg (jávai, karácsony, flame, fissidens, riccardia volt eddig mellettük). Legalábbis nem észrevehető módon.
 
Sziasztok, csatam a zold ecsetalgaval eppen zajli, viszont elegge csunyan beette magat a riccardiaba. Hogyan tudnam belole eltavoilatni. Nyiras nem tudom mennyire szereti ez a moha, illetve eleg lassan is no hogy szegenyt megnyirjam. Ha tudtok valami megoldast szivesen fogadnam.
A riccardia bírja a nyírást és a tépkedést is. Sőt egyenesen szereti is mert fel frissül. Természetesen a több rétegben egymásra épülő rétegeire gondolok.
Van zöld ecsetalgád? Nagyon megnézném hogy néz ki. :woot::nailbiting:
 
A riccardiaval folytatodik a kuzdelmem. Nem ertem miert, de mikor elindult az akva szep zold volt, most ahogy telik az ido inkabb barnul mint zoldul. Mi lehet az oka? ADA tapozas megy, step 1 es K. Keves a feny?
 
Back
Oldal tetejére