• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Fontos Moderáció

Üdv minden forumozónak s moderátornak!
A minapp vettem észre hogy egy hozzászólásom eltünt,azt hittem én nyomtam el valamit félre,s miutánn ujra publikáltam a hozzászólásomat az egyik tisztelt fórumozo hivta fel a figyelmem hogy minden hozzászólás amiben aukciós link moderálva link található törlödésre kerül.
Amin igazán meg is lepödtem,mert azt hittem ez egy nyilt fórum s mind addig amig a fórumozók tiszteletben tartják mások hozzászólásait s emberi hangnemben komunikálnak nincs miért törölni a hozzászólásokat,vagy talán én látom rosszul a dolgokat???
Viszont amit utánna megfigyeltem hogy minden"Green Aqua" linket a hozzászólásokban igen is megtartják.
Most ez a fórum a Green Aqua-ért üzemel vagy azért hogy egy jó közöséget összetartson,s hogy mindenki itt beszélhesse meg gondjait,örömeit,s segithesenek egymásnak...
Vagy a moderatoroknak fontosabba a "monopolizmusra" való törekvés?
Én szerintem fontosabb a "szólásszabadság" fogalma!
Remélem eme kis megjegyzésemmel nem bántottam meg senkit,s mindenkinek további jó forumozást kivánok!
Üdv.: k_zoltanka

:thumbup:
 
Kedves Zoltánka,

Köszi a visszajelzést. Annyit azért kérnék tőled, mivel új felhasználó vagy, hogy mielőtt beírsz egy fórumra, olvasd el a szabályzatot. Minden fórumnak van egy ilyen és mindenhol más.

Ha ezt megtetted volna, nem lepne meg az aukciós link moderálva link automatikus törlése.

Ha egy üzenet önmagában is megállja a helyét, akkor a moderátor csak a linket törli a hozzászólásból, de ha az egész hozzászólás egy webshop vagy aukciós link moderálva termékről szól és a link törlésével értelmét veszti a bejegyzés, a teljes bejegyzét kicsapjuk.

A fórumot a GA támogatja és üzemelteti, de nem toljuk tele ezerrel a linkjeinket.
Minden elhelyezett link egy reklám az adott webshopnak, ebaynek stbnek. Ők nem támogatják a fórumot ezért mi sem támogatjuk őket ingyenes linkelhelyezéssel és Rank növeléssel. Szerintem ez érthető.

Az aukciós link moderálva nagyon sok legális üzletet tesz tönkre idehaza, ezért az ilyen jellegű linkek elhelyezését első körben modizzuk.

Ha valakinek linket szeretnél mutatni küld el privátban neki. Vagy linkeld be a gyártó információs oldalát.
 
Üdv. Viktor!
Most már értem szóval ha jól veszem ki a szavaidból akkor ti itt attol féltek hogy az aukciós link moderálva hazavághatja a Green Aqua-t?
Szerintem ebben nincs igazad,elsösorban azért mert ti nem NONAME termékeket forgalmaztok az aukciós link moderálva-el ellentétben.A másik meg nálatok komplett termékek vannak,s ha valakinek kedve támad barkácsolni a legtöbb dolgot az aukciós link moderálva-en lehet megtalálni az ötleteinek megvalósitásához.
(lehet nyitnotok kellene egy DIY menüt a Green Aqua-ba)
Be kell valjam a ti forumotokon keveset mozgok,legtöbbet külföldi forumokon "cseverészek" s az ott hallottakból próbálok néha a ti forumotokon is valamilyen infot szolgáltatni.De azt még sehol a világon nem tapasztaltam hogy kimoderáltak volna bármilyen link beillesztését amiket a támogatók nem néztek jó szemmel...
Azt megértem hogyha mondjuk egy webshop-ban a vásárlói hozzászólásban egy másik webshop-ra utalo linket vagy megjegyzést kivágnak,na de egy forumon....
S ne haragudj hogy ezt mondom,de egy forum nem a támogatók érdekeit kell hogy szemelöt tartsa,hanem egy jö közösség összetartását!
Röviden csak ennyit szerettem volna hozzáfüzni s remélem nem bántottam meg vele senkit s nem törlödik ez a hozzászólásom is!
További szép napot!
 
Nem szeretném tovább ragozni a link kérdést, ez így működik.

Akkor mégis hogyan kellene írnod, hogy ne legyen modizva?

A bejegyzésed szólhat arról, hogy valami jó, valamit jónak gondolsz az adott DIY project felhasználásához, terméknevet is be lehet írni, ha valakit érdekel úgyis rákeres. Miért kellene webshopot linkelned egy adott termékhez? Akár a fenti módszer, akár egy gyártói információs oldal (2 perc guglizás után ez is meglenne) segít az eligazodásban, a bejegyzésed ettől még hasznos és értékes lesz és nem generálunk ingyen kattintásokat mindenféle shopra... ennyi.

Egy pár vállalkozást sikerült megpörgetni hasonló bejegyzésekkel a fórum indulása óta.
Ha ezt a kérdést teljesen szabadjára engedjük egy óriási ingyenreklám lenne bármilyen cégnek vagy ebaykupecnek ;)

Nem ez a leg demokratikusabb rendszer, de legalább rend van. Ezen a rendszeren pedig nem is szándékozunk változtatni a közeljövőben.
 
Meg hogy ki mit szeretne. Én nem egy linkekkel teli fórumot szeretnék látni, arra ott a Google.

up.: Remélem nem titok, hogy W-rig kolléga jelentette a hsz-t, tehát nem csak mi csúnya moderátorok látjuk így a helyzetet.
 
Épp ezt akartam írni,mint Viktor.Ha a gyártó oldalát linkeled,az nincs tiltva.Még azt is megteheted , hogy elmondod, hogy az ebejen vetted és belinkeled a gyártó oldalát.
 
Üdv.!
Eléggé furcsa hogy ti másképp látjátok a dolgokat,én személy szerint igen diktaturikusnak látom ezt a dolgot.
Visszatérve a szabályzatra sehol nem találtam más webshopok reklámozására (ha ti ennek tekintitek) utalo megjegyzést.
S nem kell félni a linkekkel teli hozzászólásoktól sem,aki normálisan beszélget egy fórumon az nem linkeken keresztül teszi.Az más hogy egy adott termékröl valaki kikéri mások véleményét,s ha ennek a terméknek még a gyártója is rejtéjes,na találja meg nekem valaki egy kinai sufnyifabrik honlapját...
Na mindegy nemragozom tovább,ha tifelétek igy müködik,ám legyen...
:clap:
További szép napot!
 
inadsz said:
Meg hogy ki mit szeretne. Én nem egy linkekkel teli fórumot szeretnék látni, arra ott a Google.

up.: Remélem nem titok, hogy W-rig kolléga jelentette a hsz-t, tehát nem csak mi csúnya moderátorok látjuk így a helyzetet.


Szia Dani!
Természetesen nem titok.

-Az én megítélésem szerint: és most had emeljem ki a Green Aqua-t, rengeteg munkát fektet a terméktámogatásba, folyamatosan segítí a vásárlóit, fórumtagokat, azokat is akik estleg nem is vásárolnak náluk,fenntart egy fórumot,lebonyolít és szponzorál egy nívós versenyt, a csapat időt nem sajnálva működteti a Fórumot ami azt hiszem így kivülállóként látva is hatalmas munka, tisztességtelen vele-velük szembe mindenféle ilyen tevékenység. Vannak íratlan szabályok, van erkölcs ,tisztesség, azthiszem mindenki érzi, csak vannak emberek akik nem törődnek vele. Van egy erkölcsi korlát amit jómagam nem lépek át, és ha más ezt teszi ,nem hagyom szó nélkül. Bocsánat én ilyen vagyok, de vállalom.
-Sorolhatnák ezer indokot még, de felesleges, azthiszem ezzel mindent elmondtam.

-Az aukciós link moderálva és hasonló virtuális piactér, nem segít , nem adóznak az eladók, nem fizetnek járulékot, garancia, terméktámogatás semmi ,add a pénzt, vidd, aztán azt csinálsz vele amit akarsz. Igaz olcsó, de én utálom!


Üdv:w-rig!
 
Nem szeretnék egy lavinát elindítani és a GA-t sem szeretném belekeverni ebbe az egészbe.
Ha nem lenne a GA valószínűleg akkor is ugyanezt a rendszert alkalmaznánk, hogy lehetőséget adjunk egy későbbi fizetett hírdetési rendszernek.

Ezer féle módon el tudnám képzelni mi mindenre lenne fordítható egy hírdetési bevétel a fórum üzemeltetésén kívűl is.
Programok rendezvények finanszírozása. Játékok, fórumos hasznos kütyük gyártása és haszonkulcs nélküli értékesítése, akvakertész pólók gyártása stb stb.

Az akvakertész egy médium. Az évek alatt felépült, most már nagy forgalommal bír és nem a linkek jelentik az információk értékét. A linkek csak reklámként szolgálnak az oldalak tulajdonosainak, akik ha egy webshop, aukciós oldal stb akkor mérhető forgalmat tudnak realizálni minden elhelyezett linken. Ingyenreklám.

Továbbra is azt gondolom nem olyan erős korlátozás ez, ha valakit érdekel, majd rákérdez tőled privátban, hogy mi ez a kütyü.
 
Ha valakinek linket szeretnél mutatni küld el privátban neki.

Sziasztok!

Szükségem lett volna egy linkre, amit egy korábban, valamikor tavaly osztottam meg privát üzenetben. Az üzenet meg is volt, viszont a link, ami egy nemzetközi aukciós oldalra mutatott ki lett moderálva. Az üzenet tartalmazott másik két külföldi bolt linkjét is, azok "sértetlenek" voltak.

Kérdésem az volna, hogy ez valami baki volt, amikor beiktattátok a fórumon, hogy a hozzászólásokból automatikusan kilője az ilyen linkeket, vagy ezentúl még PÜ-ben sem oszthatóak aukciós oldalak, webáruházak linkjei?
 
Az aukciós oldal amiről beszélsz automatikusra van állítva. Mindenhonnan törli a rendszer.
 
Sziasztok!

Szükségem lett volna egy linkre, amit egy korábban, valamikor tavaly osztottam meg privát üzenetben. Az üzenet meg is volt, viszont a link, ami egy nemzetközi aukciós oldalra mutatott ki lett moderálva. Az üzenet tartalmazott másik két külföldi bolt linkjét is, azok "sértetlenek" voltak.

Kérdésem az volna, hogy ez valami baki volt, amikor beiktattátok a fórumon, hogy a hozzászólásokból automatikusan kilője az ilyen linkeket, vagy ezentúl még PÜ-ben sem oszthatóak aukciós oldalak, webáruházak linkjei?

Korabban nem volt auto moderalas az aukcios oldalakra es a felhasznalokra biztuk a szabalyok betartasat. Sajnos senki sem olvassa a szabalyzatot es a folyamatos extra munka amit a modik kaptak emiatt erre a lepesre kenyszeritett bennunket. A rendszer nem tesz kulonbseget a forum es a privat kozott, ha valami auto moderacioban van, akkor mindenhol kiszedi.

Mas linkek mennek privatban, csak az auto moderaltak nem
 
Sajnos senki sem olvassa a szabályzatot

Szerintem ezzel az a probléma, hogy nincs benne ezzel kapcsolatos szabály, vagy csak én nem látom?
Fontos - Fórum szabályzat | Magyar Akvakertész Fórum

Én sem tudom már, honnan és mikor hallottam erről a szabályról, de fórumozásaim alkalmával én is figyelmeztettem , hogy nem szabad ilyen linket berakni, mert szabályellenes, és az akvarista kolléga is csodálkozott ezen, mert tüzetesen átolvasta a szabályokat, nem talált ilyen jellegű megkötést.
 
Igazad van, ez nem lett frissítve amikor ezt a moderálási berakták.
 
Be kell valjam a ti forumotokon keveset mozgok,legtöbbet külföldi forumokon "cseverészek" s az ott hallottakból próbálok néha a ti forumotokon is valamilyen infot szolgáltatni.
.
.
.
Na mindegy nemragozom tovább,ha tifelétek igy müködik,ám legyen...

Általánosan címezve ezt a posztot,

Ez a "tifelétek" szerinem kissé degradáló. Nem "mifelénk", hanem itt, ezen a fórumon.

A legelején én is beleszaladtam egy hasonló szituba, de Viktorral korrektül megbeszéltük, hogy mi a helyzet, és azonnal elfogadtam.

100%-ig respektálom az eröfeszítéseiket, amiket a fórum és a saját üzletük fenntartásárt tesznek, és már akkor megigértem, hogy ha másképp nem is tudom sajnos öket támogatni (hiszen a vásárlás kissé körülményes lenne innen kintröl), de nem fosom tele posztjaimat más, külföldi cég, vagy aukciós oldal linkjeivel.

A Flowgrow sincs egyébként telehányva "idegen" linkekkel. Meg különben is, aki keres úgyis talál, kiguglizza magának az olcsóbb témát!

Üdv: Robi
 
Általánosan címezve ezt a posztot,

Ez a "tifelétek" szerinem kissé degradáló. Nem "mifelénk", hanem itt, ezen a fórumon.

A legelején én is beleszaladtam egy hasonló szituba, de Viktorral korrektül megbeszéltük, hogy mi a helyzet, és azonnal elfogadtam.

100%-ig respektálom az eröfeszítéseiket, amiket a fórum és a saját üzletük fenntartásárt tesznek, és már akkor megigértem, hogy ha másképp nem is tudom sajnos öket támogatni (hiszen a vásárlás kissé körülményes lenne innen kintröl), de nem fosom tele posztjaimat más, külföldi cég, vagy aukciós oldal linkjeivel.

A Flowgrow sincs egyébként telehányva "idegen" linkekkel. Meg különben is, aki keres úgyis talál, kiguglizza magának az olcsóbb témát!

Üdv: Robi
1eves posztra reagaltal:)
 
Ez a "tifelétek" szerinem kissé degradáló. Nem "mifelénk", hanem itt, ezen a fórumon.
Igen, mifelénk nem illik házipálesszal beállítani a kocsmába. :)
Még akkor sem, ha a haverunk a tulaj.
Így is hatalmas riszpekt Viktoréknak, hogy mindezt lehetővé teszik a bolt fórumán. Máshol max egy vendégkönyv van.
Oké, hogy egy hatalmas PR fogás, de szuperul működik a szimbiózis, amiért jár nekik az elismerés. Sok belefeccölt energia kell egy ilyen fórumhoz, amit szerintem csak az tud, aki már került hasonló oldal adminisztrálásának a közelébe.


Egyébként ez az auto modi az egész hsz-t eltünteti, vagy csak a nem kívánt szavakat csillagozza pl? Mert Atti színes akijának naplójában volt ma egy posztom, ami eltűnt. Mondjuk linket nem tartalmazott, de lehet, hogy sikerült valami gyanús betűkombinációt összehoznom. :)
Vagy csak egycserű anomália...
 
1eves posztra reagaltal:)

Udv!

Jaja :), meg ossze is szabdaltam a hivatkozasban ket kulonbozo hsz-bol. Hogy igy felszinre jott a "topic" ugy gondoltam irok, mert jobb lenne, ha hasonlo stilus nem uralkodna itt el... ;)

A tema egyebkent lehet, hogy meg aktualis es mindig vannak, jonnek "erdekes arcok", akik eleinte furcsabban viselkednek. ;)

Udv: Robi
 
Igen, mifelénk nem illik házipálesszal beállítani a kocsmába. :)
Még akkor sem, ha a haverunk a tulaj.
Így is hatalmas riszpekt Viktoréknak, hogy mindezt lehetővé teszik a bolt fórumán. Máshol max egy vendégkönyv van.
Oké, hogy egy hatalmas PR fogás, de szuperul működik a szimbiózis, amiért jár nekik az elismerés. Sok belefeccölt energia kell egy ilyen fórumhoz, amit szerintem csak az tud, aki már került hasonló oldal adminisztrálásának a közelébe.


Egyébként ez az auto modi az egész hsz-t eltünteti, vagy csak a nem kívánt szavakat csillagozza pl? Mert Atti színes akijának naplójában volt ma egy posztom, ami eltűnt. Mondjuk linket nem tartalmazott, de lehet, hogy sikerült valami gyanús betűkombinációt összehoznom. :)
Vagy csak egycserű anomália...

Az auto modi csak szavakat cserél. pl íbéj vagy vátéra szavakat ha helyesen beírod az elküldés után kicseréli a rendszer. Ez az auto modi. Így pl egy fórumra beillesztett link értelmetlenné válik és jobb esetben már a bejegyzést író fórum tag is javítja/törli a linket. A modiknak így nem lesz több dolguk az esettel.

Olvastam reggel a bejegyzésed, hogy eltűnt. Természetesen nincs ilyen jellegű modizás. Ha valamit törlünk azt általában megindokoljuk. Ahogy emlékszem az utóbbi időben olyan esetekben töröltünk hozzászólást, ha az:
- indulatkeltő, rágalmazó jellegű volt
- vagy új felhasználó miatti korlát be nem tartása és hirdetés elhelyezése. --- erre találtuk ki az automatizmust nemrégen, hogy ezekkel a dolgokkal se terheljük a modikat. most már a rendszer figyeli a korlátot.

Azt tudom elképzelni, hogy valamilyen szerver probléma lehetett. De ha dobsz egy linket privátban a topikról akkor rá tudok nézni. Amikor reggel ránéztem már nem volt bent, de most nem találom a topikot.
 

Hasonló topikok

Back
Oldal tetejére