• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

MiniMax

Évi55

Főkertész
Életem első akváriuma... soha nem volt még egy befőttesüvegnyi vizem se a szobában.
Akvárium mérete: 60 x 35 x 30 cm, sima üveg, színtelen ragasztással, merevítés nélkül, 6 mm-es üvegvastagsággal.
Bútor: meglévő, férjem által készített fenyő komód.
Világítás: Odyssea: T5 24W Daylight 6500K, T5 24W Grolux (köszönet érte @aquAta-nak), plusz fénycsövekért meg @Barnapl-nek jár hála.
Szűrő: Eheim 2271 gyári töltettel
Talaj: Jbl Aqua basis táptalaj,
Aqua soil amazonia, plusz @aquAta-tól egy fél vödörnyi. :)
3 db Red moor (piacon 500 Ft-ért vettem darabját, nem kis örömömre) :-D
Reeeengeteg növény @Barnapl-nek hála. :)
Indítás: 2018.12.22.
 

Évi55

Főkertész
Első növényes nap. Ismerkedek a növényekkel. Figyelem, hogy ki hol szeret lenni, aztán majd módosul. Kövek nehezéknek van, találtam itthon a tóban zöldes színű valamit, amelyet egyáltalán nem hatotta meg, hogy ecettel locsolgattam... :)
 

Attachments

Évi55

Főkertész
Az első három napban még nem üzemeltem be a világítást, úgy gondoltam, hogy a növények kibírják, de az alga nem fog berobbani. Esélyt akartam adni a bacik szaporodásának is. Apropó, baci: volt indítóbaci is.
Az első héten naponta-kétnaponta 40-50%-os vízcsere volt. A második héten kétnaponta 40%-os vízcsere.
 

Attachments

Évi55

Főkertész
A negyedik napon: s lőn világosság!
A lámpatartó kialakítása még várat magára. Férjemet kértem meg, hogy alkosson nekem valamit, de jó munkához idő kell...
Aztán az első hét végére letisztult a víz. Majd megjelent némi barna alga. Ja, és a fák betaknyosodtak. Lánykám azt mondta, hogy hívjuk inkább vattacukornak, az jobban hangzik. :)
 

Attachments

Évi55

Főkertész
Éééés, az első lakó. Tesztek elvégzése után egy darab garnélát vásároltam, kísérleti nyuszinak. Mennyire érzi jól magát nálam. Óvatosságból nem akartam elkövetni csoportos gyilkosságot...
Az, hogy első lakó, módosítok. A növényekkel együtt jött egy postakürt csiga, mely a mai napig is boldogan száguldozik a vízben. Sok kis apró migráns hólyagcsiga.
 

Attachments

Évi55

Főkertész
Akvárium oldalról, elölről, garnéla mindenfajta szögből, csigusz-bigusz is megörökítve. És innentől kezdve jön az, hogy minden nekem tetsző meg van örökítve.
 

Attachments

Évi55

Főkertész
Akvárium név nagyjából ebben az időszakban fogalmazódott meg bennem. Gyerekes szülőként jött (lányaim sugallatára), mikor mindenféle megjegyzéseket tettek, hogy tévézel, mi megy rajta? Felsorolásra került mindenféle lehetséges filmcím is.
Aztán jött több lakó, melyek mini termetűek, de maximális élményt nyújtottak számomra. MiniMax.
 

Évi55

Főkertész
Felbuzdulva, hogy él és virul, Szegeden vettünk még pár lényt. :) Kicsit nagyobb ott a választék, mint helyben. (Irígykedek is, mikor pesti mondja, hogy beugrott a GA-ba.
A szegedi boltban vettem 5 db Neocaridina Davidi Orange-t, 6 db amano garnélát és 4 db blue garnélát. Utóbbihoz hozzátenném, hogy rákérdeztem, hogy mi tartható együtt a naranccsal, nem fog-e összeívni, a kéket ajánlotta a hölgy. Aztán, mivel nem volt se ott, se a honlapjukon kiírva a latin neve, így rákérdeztem e-mailben is. Az volt a válasz, hogy a neten találok leírást (blue dream shrink). A latin nevét a mai napig se tudom, mert ezen a fantázia neven kettő variáció is lehetséges. Mikor rákérdeztem, hogy össze fognak-e ívni, keveredni fog-e a szín, vadassá alakulnak-e az utódok, az volt a válasz, hogy tenyésztéssel nem foglalkoznak... No comment. :-(
Eldöntöttem, hogy mivel mindkettő tetszik, ha (valószínűleg) összekeverednek, a nekem nem tetsző utódokat a helyi állatkereskedésbe viszem.
 

Attachments

Évi55

Főkertész
Három napos kirándulás utáni leltár: elpusztult 1 amano, 1 oto, 1 blue. Utóbbi kis termetű volt, bekerült a szűrőbe...
A többiek állandó látványosságot nyújtanak nekem.
Első algatablettás etetés: ez nagyon ízlik mindenkinek. A száraz garnélatápra először csak a csiga mutatott érdeklődést, ő volt a leggyorsabb...
 

Attachments

Évi55

Főkertész
Az elpusztult oto helyett vettem egy újat, hogy újra 6-an legyenek. Érdekes nézni őket. Lányaim csak cupiknak hívják.
Az eredeti narancs garnéla jóval nagyobb, mint a többi, két különböző helyen vettem. A nagynak a származásáról semmit se tudni, a többi N.Davidi Orange néven adták. Így ő is külön személyiség. A kékek közt is van egy tigrisnek elnevezett, mert -kitalálható- csíkos. :) Na, ezt pár napig nem volt látható. Aztán ma nagytakarítás volt, a szűrőből előkerült élve. (Emlékeztető: ideje raknom valamilyen anyagot a szívó ágra, meg is van, hogy mit, csak el kell hoznom a munkahelyemről.)
Negatív hír: az egyik amanot agyonnyomtam a szívó ággal, mikor beraktam...
 

Évi55

Főkertész
Off: Olyan cikinek/kínosnak érzem mikor meglátom, hogy a nevem alatt az szerepel, hogy "Tapasztalt kertész". Pedig inkább csak azt tükrözi, hogy egy szintet léptem a beszéd mennyiségében...
 
Oldal tetejére