• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Milyen növényt válasszak...?

A carbo nem helyettesiti a co2 rendszert, akkor senki nem venne olyat. Nem lesz hightech kinezetu gyeped a tervezett tapozassal. Pl a marsilea nalunk kb 1.5x akkora leveleket hoz lowban, mint highban.
Igen ez a bajom. Egy kis gyepet kellene létrehoznom. Most megtudom oldani a co2-t. De nem az én akváriumom lesz. Ott viszont nem le co2.
Vagy csináljam meg így itthon aztán szépen lassan vegyem vissza a co2 adagolást. Mikor a növény szép erős akkor megszüntetném az adagolást. De hogy ne érje akkora sokk a növényt gondoltam a carbo adagolásra.
 
nekem már többször sikerült monte carlo gyepet csinálni abszolút lowtech körülmények között:
40811575823_46aeef9a6b_c.jpgP1480164 by Zsolt, on Flickr
Múltkori túl vastag lett (nem szeretem nyírni) és felszakadt... egy részét újraültetve várom a következő gyep kialakulását:
P1540560.jpg
 
Ludwigia Repens 'Rubin'-nak és/vagy Ludwigia palustrisnak milyen esélyei vannak low techben, Flourish/Flourish Excel/TF macro tápozással és 16W-os led világítással? :)
Érdemes megpróbálni, vagy így sosem lesz igazán pirosas?
 
Mennyi idő volt igy, mire szépen be nőtte?
fogalmam sincs, de hónapok kérdése (inkább több hónap). A lowtechben nem történik semmi egyik napról a másikra ;)
Ráadásul nálam még a tápozás is el szokott maradni.
Esélyes hogy begyorsíthatod az elejét hogy CO2-vel és táppal bedurranthatod azt ha már elindult akkor visszaveszed. Még nem próbáltam de szerintem működhet.
 
Sziasztok. Egykérdésem lenne. Indítok egy dél-amerikai törpe sügeres/vegyes akvát, milyen növényeket javasoltok bele? Az aljzat az kvarchomok. A világítás nem túl combos, de nem is tervezem nagyon erősre. Az akva az 99x65x50, oldalpolcos szivacszsűréssel.
Előre is köszi.
 
Sziasztok,

Segítség, illetve ötlet kellene, hogy a középen levő Ceratopteris bokor helyére milyen zöld növény illene. Olyan brutál tempóban nő CO2 mellett, hogy ha nem nyírom sűrűn, nagyon fogja a flow-t.
Valakinek ötlet?

Köszi előre is!
IMG_20200828_154940.jpg
 
Kis össznépi gondolkodásban kérek segítséget, hátha nem jutott eszembe valami.
Kollégám felvetette, hogy csinálhatnék neki egy oase 125 styleline akváriumot. Egyetlen kérése volt, hogy a lehető legminimálisabban szeretne foglalkozni vele. Gondolkodtan el naturálban, de elvetettem, mert nem lenne elég a fény ami a szetten van. Tehát low energy.
Az idejének szűkössége miatt ugyancsak elvetettem a lágy vizet is. Marad a kőkemény győri csapvíz. Innen indulunk.
A layout a kérése szerint egy fás-köves háromszög elrendezés lenne úgy, hogy az oase belső (szettel jövő) sarokszűrője a háromszög magas csúcsa mögött lenne elrejtve magas növények mögött. Szóval ötleteket várok a növényesítésre. Amire én gondoltam:

előtér a háromszög fa előtt:
Eleocharis parvula megkeverve marsilea hirsutával

háromszög fára a magasabbik oldaltól az alacsonyig:

anubias barteri angustifolia
anubias barteri nana
Anubias barteri nana petite

hátterbe a fa mögé a magasabbik oldaltól az alacsonyabbik felé:

echinodorus red diamond (elé crypto broad leaf)
Ludwigia repens rubin
Crypto fajták csökkenő magassági sorrendben
 
Én a parvulát és a ludwigiát low-ban kihagynám, pontosabban, nekem ezekkel eléggé vegyesek a tapasztalataim, még keményebb tápozás mellett is. A többi sima ügy.
 
Back
Oldal tetejére