• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Milyen növényt válasszak...?

Cipo3

VIP kertész
"MC-vel az a bajom, hogy durván kell nyírni."
Mármint az a bajod, hogy szépen fejlődik? Használj kevésbé gyors növénytápot. Gondolom EI-zel pl GA táp.

"Cuba gondolom MC vaskosodását mutatja."
Ezt hogy érted? Az egy másik növény. 26 foknál nekem a 120cm-es akváriumban az összefüggő gyep elengedte a talajt és mire hazaértem fent úszott. Soha többet. Majd ha lesz méregdrága akvárium hűtőberendezésem. :)
 

Bálint Nagy

Főkertész
Nem voltam teljesen egyértelmű. MC-vel az a bajom, hogy egy idő után saját magára nő. Ha nem nyírod meg rendszeresen, a kialakult pàrna alatt felgyűlik a kosz. Cuba is ilyen? Illetve az elatine is ilyen?
 

Cipo3

VIP kertész
Az MC szerintem gyorsabban nő mint a Cuba, így hasonló lusta nyírási mennyiségnél tényleg magasabb állapotból indulsz. De a cuba is önmagára nő, nem is kicsit, csak max nem várod ki, hogy elértje azt amit az MC.

Itt egy vid, hogy van vagy 2 cm még nyírás után is a cuba:

Itt akkor neked az elsődleges szempont, hogy pico akváriumban minél lassabban nőjön, hogy ha lusta mód 2-3 hónaponta nyírod csak, akkor se legyen oda a világ. Mintha magamat látnám, ugyan ilyen okok miatt nézek, most törpe anubiast és mindenféle növényt. De MC nálam marad. Azt nem éreztem fájdalmasnak mivel bármennyire levághatom magához tér. Volt, hogy 6 centi magas volt, megkopasztottam, szinte csak 1 cm barna rohadt növényréteg maradt. 3 hét alatt virágzó gyepem volt.
 
Oldal tetejére