• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Megint folyik

viktorlantos

Alapító
Admin
Prof 3 2075. Talán 4 éve lehet nálam a gép. Túl vagyok 2 adapter cserén (az elsőt beletörtem) legutóbb 3 hónapja cseréltem, hogy újra életet leheljek a szűrőbe...... merthogy.

A sztori ott szakadt félbe, hogy szivárgott mindkét otthoni szűrőm. Persze így jár az aki elhanyagolja a gépet. Ahogy sokasodtak a feladatok és kevés idő jutott az otthoni akvarisztikára elmaradtak a szűrő takarítások is. A szűrő eltömődött és az erőlködésnek az lett a vége, hogy a szűrőből folyt a víz. Mind1 gondoltam most egy ideig úgy is szünet lesz, majd eldobom szervizbe.

Aztán eltelt egy kis idő, vagy 1.5 év. Az akvárium nem ment. A szűrőt kitakarítottam az új indítás előtt. Adapter csere, hogy megint szexin és finoman járjon mint amikor még bébi volt. :) Fogtam az Eheim spray-t és adtam keményen a fedelet záró szilikonnak.

Az eredmény 3 hónap gondtalanság. Most jobban figyelek megint a karbantartásokra, de tegnap este meglepett a szűrő és szép kis tócsa volt a szűrő alatt lévő tálcában. Este 10 óra. Szétkap, kitakarít és brutál módon kapott a spray-ből a nagy szilikon és az előszűrőre illeszkedő rotorház is.
Eredmény megint ok.

Valószínűleg kellene már egy gumi csere, de egy jó kis karbantartás és némi kenőanyag néha csodákra képes.
Lubrication! Kenni kell na enélkül nem megy. Mindig legyen otthon egy kis kenőanyag!
 

Evereka

Legenda
Van ezekre a szűrőfej tömítésekre egy általános csereidő???Mármint ugy értem tisztításoktól függetlenül le kellene cserélni mondjuk 1-1,5 évente őket????Különböző gyártóknak nincs erre ajánlás???
 

porsolyka

Főkertész
Nekem az Eheim szervízben azt mondta a szervízes, hogy ha tisztítom akkor a gumit mindig kenjem be vazelinnel:LOL:
Úgyhogy én ezt teszem;)
Teszem hozzá biztos nem olyan szuper mint a gyári spray...de a 2080 szereti!
 

viktorlantos

Alapító
Admin
Nekem az Eheim szervízben azt mondta a szervízes, hogy ha tisztítom akkor a gumit mindig kenjem be vazelinnel:LOL:
Úgyhogy én ezt teszem;)
Teszem hozzá biztos nem olyan szuper mint a gyári spray...de a 2080 szereti!
Tökéletes. A régi prof 1-es szűrőkhöz ezt csomagolták alapból.
A Tetra új tömítései is kenőanyaggal érkezek.
 

gcsabai

Kertész szaki
Sziasztok

Én a csapoknál Eheim spray-t használok
a tömítéseknél pedig Eheim silikont .
(esetleg ha lehetne hogy felkerüljön a webshop kínálatába örülnék neki,nem kéne máshonnan rendelnem.)

 

szilard

Kertész szaki
Sziasztok!

Kicsit messziről indítok a kérdésem a végén van. :)

Másfél évvel ezelőtt vettem egy 2075-öt használtan. A fejet is szétszedtem kitakarítottam, le és bekentem a nagykönyv szerint. Összeraktam próbából (még nincs akvárium) és két hónapon keresztül ment is szépen egy teszt környezetben. Aztán kölcsön adtam egy eltörött 2222 helyet és ment ott is majd fél évig, mígnem...
Mígnem lenyomták a légtelenítő/feltöltő gombot és onnantól eresztette a vizet. Gondoltam elszakadt a feltöltő gumiharangja, de nem. Újra kitakarítottam és összeraktam, és nagyképűen bekapcsoltam egy vödör víz társaságában. Na itt ért a zuhany, mert folyamatosan szörcsögött fújta ki magából a levegőt és a fejből folyt a víz. Két napon keresztül küzdöttem vele. Kentem mint a bolond, de nem javult meg. Ja spray az kicsit drága lett volna erre, így vettem 100g tégelyes élelmiszeripari szilikont bagóért és a nagyobb felületeket ezzel kentem le.

A fejről leszedtem a külső burkolatot és úgy járattam, hogy lássam hol a gond. Így még nem láttam :)
Működés közben csöpög:

Müködés közben levegőt szív:

Itt meg lekapcsolt szűrő mellett szépen jön vissza a csöveken a víz és nyomja ki a vizet a fejbe:

Aztán megnéztem újra ezt a videót és az itt látható fekete tömítés az én fejemből hiányzik! 2:20-tól nézve.
A vicces, hogy ilyen eleve nem volt benne, tehát e-nélkül is működött hosszan.

Hol lehet a légtelenítő fejbe ilyen O gyűrűt beszerezni és milyen méret kell?
 

szilard

Kertész szaki
Azon gondolkodtam a szürcsögő fejet nézve, hogy a légtelenítő gomb fejéből a levegő hogyan távozik működés közben? A levegő szerintem megül benne, mint egy búvár harangban és valamennyi marad is benne, nem tudja teljesen kihordani az áramlás.
 
Utoljára módosított:

Bükike

Főkertész
én kb 2 hónapja vettem használtan egy 2075-öt, az eladó szerint hibátlan volt, és állt 1 évet....
Megvettem, megérkezett postán és folyt....szétszedtem, ráfujtam eheim sprayt, nem oldotta meg.
szétszedtem, és tiszta vízkő volt a gumiharang, kitakarítottam összeraktam, ugyanez a szituáció.....

Azt néztem, hogy a neten lehet rendelni komplett utángyártott légtelenitő részt és ott van egy plussz tömítés hozzá, az eheim külön nem hozza....
illetve ha szétszedtedted, a légtelenítő rész 2 kis csövön csatlakozik a motorhoz és ott is van tomítő gyűrű....

én meguntam és visszaküldtem az eladónak....hálistennek visszajött a pénz is....
Azt gondolom ez egy technológiai hiba, mert gondolom elöregszik a gumiharang vagy vetemedik, és mindaddig amíg nem nyomkodják nincs baj.....
 

szilard

Kertész szaki
Azt gondolom ez egy technológiai hiba, mert gondolom elöregszik a gumiharang vagy vetemedik, és mindaddig amíg nem nyomkodják nincs baj.....
A gumiharang tömítése egy katasztrófa. Az, hogy saját maga, saját magát tömíti egy hibás elképzelés. És igen, ráadásul nem is cserélhető.
Most egy nyomorult O gumigyűrűt keresek oda (mint a fenti 4. YT videóban látszik), vagy rugalmas szilóval körbe nyomom.
 

Multis

Főkertész
Én úgy oldottam meg, hogy a gumiharang és a műanyag közé beszabtam egy vékony kis gumit (tófólia) , bekentem vazelinnel érzéssel meghúztam és tökéletesen működik...

Körbe a peremre tettem a gumit.Picit belóg belülre, kívül pedig a műanyag ház széléig ér. A 2 apró tömítést is bekentem vazelinnel ha már szétszedem...

 

pepe0419

VIP kertész
Folyik az Ecco mindkét csapja, mintha a gömb felől telne fel. Sokáig nem volt használva, elég nehezen indult meg. Holnap megpróbálom ecetbe áztatni, az talán nem árt a guminak (vagy citromsavba), aztán kis oliva olajjal megkenem. Jövő héten veszek eheim sprét, az esetleg használhat, vagy mindenképpen csapcsere? A csapok amúgy nagyon nehezen járnak, akadnak.

ui: nem akartam kétszer ugyanazt, de most leltem erre a topicra csak :)
 
Utoljára módosított:

pepe0419

VIP kertész
Jól elbeszélgetek magammal :) A csapokat áztattam ecetben, majd kis szilikonnal megkentem a gömböket, most szépen járnak és fél óra után sem folynak.Viszont a cső, amit vettem nem ér semmit, valószínűleg nem jó a belső átmérője, nem szorul meg a csapon ezért mindig csöpög, most tettem alá egy kis teflonszalagot, így elviselhető, 3 m csőért megyek pénteken GA-ba, nem szórakozok tovább a mezőgazdasági slaggal :)
 

akvara

Tapasztalt kertész
Egy gyors átmeneti megoldás ha folyik:
Használtan vettem egy Eheim 2224-et és bizony több helyen is folyt belőle a víz. A fejtömítés eléggé el volt öregedve, gondolom 0 karbantartást kapott, vagy sokáig nem használták. Viszont nem akartam rá egyenlőre költeni, és sürgősen kellett a kis akiba valami szűrés, ezért a kedves párom a következőket találta ki: kivettük a nagy gumitömítést és annak a vájatába két réteg kenderzsinórt tömködtem bele, ezután tettük csak vissza magát a tömítést (persze mindkettőt alaposan bevazelineztem). A zsinór kellően puha, hogy hagyjon helyet a guminak, viszont eltartja annyira, hogy most már jól szoruljon a fej a szűrőházhoz. Átmeneti megoldásnak jó, mert valamilyen fonál, vagy zsinór mindenkinél van otthon.
 

bbalint01

Kertész szaki
Help! Help!

Folyik a Tetra 1200EX-em! Úgy tűnik nekem, hogy nem a fejtömítés miatt, hanem magából a fejből folyik, mert ha leveszem a fejet, akkor a felső részéről is folyik ki a víz. Nem tudom, hogy Tetra EX 1200 Plus vagy sima, használtan vettem két éve. Honnan lehet megkülönböztetni? A boltban kapható fejtömítés melyikhez jó? A fejtömítésen és az adapteren kívül lehet még hozzá venni valamilyen tömítést?

Nem találom a topikot, de biztos volt már szó róla, hogy a légtelenítőt hogy lehet lezárni? Vagy legalábbis megjavítani a tömítést?

Köszi!
 

bbalint01

Kertész szaki
Amit linkeltem oldalt annak az alján ott a javítás képekben.
Köszönöm!

Azon gondolkodom, hogy tegnap takarítottam a szűrőt, és máig nem volt baja. Akkor kezdett el csöpögni, amikor a kimenő ágat lezártam az etetés idejére. Tehát nem valószínűbb-e, hogy az adapter tömítései rosszak, és amikor a kimenő oldalon megnőtt a nyomás, mivel elzártam a csapot, amiatt kezdett folyni? A másik amit nem értek, hogy a linkelt oldalon @talachi utolsó képén látható rácsos tetejű fedő koszos és vízköves. De ha jól gondolom, ott nem szabadna víznek lenni, nem?

Köszönöm!
Bálint
 

Barnapl

Legenda
Elzártad a kimenő ágat miközben ment a szűrő? Ebben egy komoly motor van szerintem valamit szét nyomott a nyomás ami megnőtt a szűrőben a legvalószínűbb akkor is a légtelenítő pumpa mert az a kimenő ágon van. Szerintem jobban jártál volna ha kihúzod a szűrőt én ebből a célból kapcsolós konnektort használok de semmiképpen nem zárom le egy szivattyú kimenő ágát.
 
Oldal tetejére