• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Hónap akváriuma Low-tech japó stílusban

Tomi

Főkertész
Legjobb napló
PA069138.jpg

Elérkezett ez a nap is, a hétvégén újraindult a nagy akvám.
Hosszas tervezgetés előzte meg a megvalósítást. Mindenképp szerettem volna egy kicsit becsempészni a nappaliba, a Nature Aquarium Gallery feelinget. Ami az akvárium külső megjelenését illeti, ha a tartalommal még nem is vagyok partiban a mester munkáival. Első körben beszereztem egy GA laminált ADA stílusú bútort egyedi méretben, majd elkészítettem a saját függesztett lámpámat Patzu ötletét koppintva, a lámpatartó vas a sógor műhelyében készült, az üveg maradt a régi.
PA307662.jpg

Sokat járok az Írottkő Natúrpark területén túrázni és a berendezéshez innen merítettem ihletet, nagyon megfogott ahogy a növények küzdenek a sziklás, patakparti terepen a fennmaradásért.
Pár kép ízelítőnek:
Picasa Web Albums - Sipi - inspiráció

Nem csináltam képeket sem az akvárium szétszedése közben, sem az építésről, mentségemre szolgáljon hogy a aki mostani és az eredeti helye között 35 km van. Szóval nem volt egy kis manőver. Mivel elég sok időm volt előkészíteni a dekorokat a fák, gyökerek már mind jól megszívták magukat mire a berendezésre került a sor. A növények és a technika maradt a régi. Apropó növények a környéken nem láttam még olyan akvarisztikai üzletet ahol csak úgy besétálva egyben vehetnék ennyi növényt, mint amennyi kijött a régi akiból.
PA307659.jpg
Na eleget koptattam a billentyűket az aki adatai:

Indítva: 2010.Okt.30
Méret: 375 liter 100X50X75cm
Növények: Anubias barteri var. Nana, Ceratophyllum demersum, Ceratopteris thalictroidees, Cryptocoryne wendtii, Higrophila polysperma, Microsorum pteropus, Valisneria spiralis.
Halak: Gyrinocheilus aymonieri, Epalzeorhynchus sp, Balanticheilus melanopterus, Corydoras aeneus, Hyphessobrycon pulchripinnis, Nematobrycon palmeri, Megalamphodus megalapterus.
Világítás: 8X 18 Watt T8 6 óra később majd 9 óra.
Szűrés: Hydor Crystal 3 Duo R10 900L/h, AquaEl Fan 3 700 L/h
Tápozás: Mg táp.
Dekor: Akácfa ágak és tuskók, sziklák, homok.
Aljzat: kavics 2-7 mm

És a képek:
PA317664.jpg
PA317666.jpg
És a jól megérdemelt pihenés:
PA317671.jpg
 
Nem is néztem semmi,hogy ez egy napoló.Oszt aztán kerestem a japó csávót. :lol:
Nagyon dögös lett az aki.Gratula!
 
Szép kis sziget, gratula Tomi! Sikerült elérni első körben amit terveztél! (Az inspiráció képek is rendkívül jók). Ez a kompozíció Luis Moniz akiját idézi.

Mária, a japó csávó a kanapén ül az utolsó fotón, nem látod? :) (Csak a CO2 szett hiányzik a kezéből, oszt levehetné a low-tech megjelölést végre...)
 
Pff nah gratulálok az új akihoz. Stílusos, szép a külső és a belsőn is látni, hogy az utóbbi években azért téged is megfogott egy pár dolog a japán akvakertészetből.

Az utolsó kép zseniális. Valahogy azt látom az arcodon, ami mindannyiunk arcára kiül a növényes akváriumunkat nézegetve. Elégedettség, harmonia, egy kis nyugi, a természet csodája. ;)

Szuperek a képek. Ezt odatetted!
Kiváncsian várjuk a folytatást.
 
Szuper lett. Nem kis mutatvány lehetett az egész átrendezés. Gratula.
Elől majd egyengesd a homokot ;)
 
Az alkotó joggal elégedett!
Gratulálok! :clap:
(Nincs egy fölösleges Anubias töved? : :lol: csak hogy láthassam ezt is élőben ! :D :lol: )
 
Köszi-köszi! :D
Igyekeztem valami olyasmit összehozni amin látszik hogy a kezdetektől itt olvasgatok.
Dani,a homok valóban kicsit hepe-hupás, de nem csak fésülés fér rá hanem sok lett és azért nem piszkáltam, majd vízcserék alkalmával szippantok le belőle.
Key, még egy jó darabig biztos ott lesz az fránya jelző, nagyon nem is férne bele egy csúcsra járatott nagy akva a szabadidőmbe. ;)
 
Patzu ha erre jársz csörögj rám, ha itthon vagyok szeretettel várlak, van sörci mindig a hűtőben. :D
 
Tomi said:
Key, még egy jó darabig biztos ott lesz az fránya jelző, nagyon nem is férne bele egy csúcsra járatott nagy akva a szabadidőmbe. ;)
Hát igen, a low-tech jelentősen kevesebb idő-ráfordítást igényel. Az unokatesómnál Stockholmban összerakott aki utóéletét követve arra jutottam, hogy a gond nem is a berendezés után van egy low-tech-el (akkor még üt), hanem idővel eluralkodik ez a jellegzetes "low-tech hangulat" - ami már sajna elmarad egy modern aki látványvilágától. Remélem jut majd időd arra, hogy idővel upgrade-elj.
 
:eek: ... Ütős a "kicsike".
Gratula. Hiába low-tech, keményen élvezhető :).
 
Back
Oldal tetejére