• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Különleges garnélák

Ezeket is kell szelektálni pl.erősebb és gyengébb színű, mintázatú alapján vagy itt nincsenek fokozatok (low/high grade besorolás)?

Persze, a képen is látszik többféle minőség. Egyelőre nem jutottam el odaáig hogy alaposan megszelektáljam őket, de ami késik nem múlik ;)
 
Mindenkinél más válik be, teljesen felesleges 10-20uS meg 0,1-0,2 PH értékekkel szórakozni. Láthatóan nála működnek ezek az értékek is:)
Teljesen egyetértek. Azért kíváncsi lettem volna még az egyèb értékekre is (GH, KH, Ca stb.). Voltam olyan szerencsés az elmúlt évben, hogy több hazai neves garnéla tenyésztőnél is megfordultam. Az a benyomásom alakult ki, hogy a kevésbé strikt körülmények között tartott garnéla populációk erősebbek és ellenállóbbak.
 
Jártam az egyik legnagyobb német Rák tenyésztőnél kb 150 féle fajta rákot tart/tenyészt.
4-5 fokos vízben tartja a cardiniákat és szaporítja is öket! simán elvannak! ök ilyenekkel nem foglalkoznak hogy gh, kh, ca stb!
olyan sókat használnak amit garnélatenyésztők fejlesztettek évtizedek alatt igy már a vedlési gondokat kiküszöbölték. csak uS mérnek meg höfokot a vízcsreénél! semmi mást! vizcsere etetés talaj az már teljessen eloszlik kinek mi vált be!
 
igen, ez a nagy igazság... csinálhatsz egy garnélának 'megfelelő' akváriumot, azt megveszed jó drágán és ha feldobja az összes lábát akkor te hiszed azt hogy rosszul csináltad és elmegy a kedved az egésztől.
Akkor kinek is a valódi felelőssége? A tenyésztőnék vagy a forgalmazónak, mert nem oszt meg, eféle információkat. A többsége, a itt olvasottak, vagy más fórumokról próbálja beálítani a víz paramétereit, miközben az kellene adjon információkat, ahonnan vásároljuk. ;)
 
Back
Oldal tetejére