• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Keretek közt

Szabó Henrik

Bölcs Ent
Sziasztok.
Másfél éve regisztráltam fel ide közétek.Túl vagyok az első naplón ami igazából egy olvasó napló lett,semmit nem konyítottam az egészhez.Sokat olvastam sokat tanultam sok minden ragadt rám,és van még mit tanulnom.

Egy barátom húsvétra készített egy akváriumot egy megrendelőjének aki a múlt héten bejelentette,hogy családjával együtt külföldre utazik. Az akvát minden felszereléssel együtt visszavitte a készítőjének,hogy szuvenir. A barátom egyből rám gondolt és szombaton meglepett vele.Köpni nyelni nem tudtam mert nekem már van 6 db de amikor jobban megnéztem háát gyanítottam,hogy van egy karcos 70 literesem amiben a hal is sok meg a növény is max lecserélem.Amivel nem vagyok kibékülve az egy ronda nagy fakeret az üvegen. Max lefestem.
Így született meg az ötlet,hogy végre először nyálazzak át rengeteg fotót keressek követ és ne a meglévő silány gyűjteményemből próbáljak összehozni valamit.
Akik ismernek a fórumról jól tudják,hogy nincsen térérzékem ami nem egyszerű ha bármit alkotni kell mivel szinte mindenhez kell valamennyi.



Tehát az adatok:
Akva:90x45x30

Világítás: 80w 6500K led chip

Szűrés: Eheim prof II 2026 (ez a 70-est szűrte) egyelőre. Lehet lesz kiegészítés.Ez még @Bükike -é volt de azóta is teszi a dolgát nagyon megbízható jó szerkezet (vennék még belőle) :). 8 hónapja ment tisztítás nélkül,most 3 hete takarítottam úgy,hogy a substratot csak átöblítettem ro vízzel.

Szűrőanyag: Alul szivacs és kerámia gyűrű,felül eheim substrat,perlon,Seachem Purigen.

Co 20kg-os palack (sör csapoló gép alól, osztott reduktorral. Heg.tech-es mágnes szelep 220-as.Forró mint a sütő de kezdetek óta ez van és soha semmi gondom nem volt vele. Camozzi tű szelep, Ga-s atomizer kombóval megy a beoldás egyelőre 1-2 bubi/sec mert nem sok növény van még benne. Ez utóbbit lecserélem a nagy akvámban bevált házi reaktor módszerre mert az nagyon bevált és az atomizereknél észre vettem,hogy a szélein elhelyezett ragasztásnál mindig leválik. Másfél évet nálam még egy se bírt ki,ez a 3.

Tápozás: Mic-Mac Ec vas ha kell.

Víz: Ro

Dc ga-s nano

Fűtés: 80 w-os valami.

Dekor: 8,5 kg lávakő

Aljzat: Az elbontott aki talaja ista valami, manadoval keverve majdnem lávakő színig.

Növények: Pogostemon erectus, Micranthemum sp. monte carlo, alternanthera reineckii mini, staurognye reppens,valamilyen anubias (nagyon pici levelű), ammania sp.bonsai, limnophila sessiliflora (azt hiszem) blyxa japonica, weeping,christmas, A többi nem jut eszembe :)
Amit még szeretnék bele: Parvula mini,fissidens,elatine hydropiper Hemianthus callitriochides, (Ebből igazából van egy 50-es nanoban csak annyira kék algás,hogy semmit nem merek kivenni belőle).

Halak: Neon kalászhal, sziámi ormányos márna, balck molly, gyémánt lazac,guppi,vörös karcsú díszmárna,sima oto,fekete oto.

garnéla: sakura

A köveket már nem szívesen pakolom át de teszek még hozzá ha lehet még szépítgetni. A néhány növény helye egyelőre nem végleges csak valami még nincs,valami meg kevés van.
 

Attachments

  • DSC02119.JPG
    DSC02119.JPG
    207.9 KB · Megtekintések: 17
Vegyel egy adag fekete vekony geotextiliat es tedd az aljaba, igy nem fogod osszekarcolni :)
Kivancsian varom mi lesz belole


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Vegyel egy adag fekete vekony geotextiliat es tedd az aljaba, igy nem fogod osszekarcolni :)
Kivancsian varom mi lesz belole


Sent from my iPad using Tapatalk
Köszi végül úgy oldottam meg.Hallod azért a szűrőért mai napi áldom a neved.Nagyon jó :)
 
Molinó lett lefektetve az aljába nehezebb kövek alá meg polifoam. Végül már a helyén kezdtem belepakolni a köveket de persze megint nem sikerült ugyan azt összerakni mint a fotón ami volt úgy hogy nagyjából ment a pakolás.Viszont azt vettem észre ahogy a két nagy követ bele tettem mintha a kisebbek nagyon passzolnának hozzá csak meg kell találni a helyüket.Ahová nem került kő talaj magasításként nagyobb lapos köveket helyeztem és mosott apró kavicsot tettem rá.Ez lett a végső felállás.DSC02122.JPG

DSC02123.JPG DSC02124.JPG
 
A kis koveket kicsit kiemelnem, mert a novenyzet bedusulasa utan el fognak tunni....
Meg a rendezoi bal kovet szinten kicsit magasabbra, de ez az en dilim mostanaban (ugye @Luigi13 ) :))


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Feltöltés után Elindítottam a szűrőt teszt üzembe raktam a co-t és rábíztam az időre.A feltöltés a mellette levő 160l-es ből történt 50 liternyi a maradék 40 liternyi ro víz lett.Mivel a víz tartalma fele működő aki víz fele ro mint amikor vizet cserélek és a talaj is előtte szétszedett akibol volt ezért nem láttam megalapozottnak az élőlények hetekig váratását egy üres akiban,úgy hogy 1 nap várakozás után mindent bele tettem. Először 4 guppit 4 mollyt és 2 órát vártam. Simán ment a hancúr úgy hogy minden ment bele.
 
A kis koveket kicsit kiemelnem, mert a novenyzet bedusulasa utan el fognak tunni....
Meg a rendezoi bal kovet szinten kicsit magasabbra, de ez az en dilim mostanaban (ugye @Luigi13 ) :))


Sent from my iPad using Tapatalk
Igen erre én is gondoltam és mozgathatóak is.Ha a nagyot megmozdítom szerintem a mögötte levő talaj becsúszik alá:(
 
Nekem nagyon tetszik, szuper lett. Olyan jól sikerült a hard scape , hogy a növényesítést inkább a minimál irányba vinném. :)
Köszönöm szépen.Szerintem ez az első akvám ami valamennyire sugallja,hogy olvasgatok a fórumon. Nekem is nagyon tetszik.A hátfalra szeretnék majd egy két nagyobb méretű növényt,a talajra gyep de több fajtából, a sziklák közé és a repedésekbe,illesztésekbe szigorúan nagyon apró kis növényeket.Szinte éppen csak valamit.
 
Back
Oldal tetejére