• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Játék ajánló (nem csak gyerekeknek. :) - GAMER Sarok

Űrdongó

Főkertész
Gondoltam létrehozok egy ilyesforma topikot, hátha vannak még olyanok a fórumon akik engednek eme gyermeteg vágynak és virtuálisan nekivágnak különböző kalandoknak, hetedhét országnak.
Esetleg nem restek valami újat kipróbálni a már jól ismert akváriumaikon kívül. :D (na jó az első az akvárium a játék csak utána jöhet :p.)

Tehát amolyan rövid bemutatós, játékízelítős élménybeszámolókra gondolok itt, ahol az egyszeri akvakertész elmeséli milyen inputok érték adott héten, hónapban, évben ebben a témában.

Jöjjön az én első ajánlásom (mostanában játszom), mely kifejezetten felnőtteknek szóló "mese", meglehetősen sötétbe burkolódzó hangvétellel, komoly néha már-már idegtépő kihívásokkal, ám mégis megkapó történettel:

Castlevania: Lords of Shadow

Sztori röviden:

Egy impozáns "lovagrend" egyik tagjának, Gabriel-nek a bőrébe bújva, tapasztalhatjuk meg milyen egy vámpírokkal, farkasemberekkel, gólemekkel, goblinokkal... csupa gonosz teremtménnyel teli fantasy világban felfedezőnek lenni.
Na jó ennyire azért nem egyszerű a sztori, főhősünk joggal veszi fel a harcot a fent nevezett sötét teremtményekkel, hiszen szívszerelmét megölték, szívét összetörték, mindeközben az általa oly jól ismert világot tönkretették. Elsődlegesen a bosszú ami hajtja, valamint a remény, hogy valaha még újra láthatja kedvesét, annak lelkének megmentésével.

Játékmechanika:

Alapvetően üsd/vágd csihi-puhiról van szó. Tehát vadul kell nyomkodnunk az általunk beállított kis ütés, nagy ütés billentyűket, vagy egérgombokat. Mindezt megcifrázták egy kis ügyességi szekvenciával, ahol adott időbe kell lenyomnunk adott gombot és akkor pl.: nem zuhanunk le egy szikla szirt széléről... az ilyen jelenetek elég őszhajszál generálóak tudnak lenni, ha valaki nem rendelkezik elég türelemmel.

Miért ajánlom:

A sok véres jelenet miatt csak 18+ ajánlanám. De azon belül mindenkinek aki valaha olvasott Kaland játék kockázat könyveket, vagy bármilyen Fantasy témájú regényt, mert a játék olyan elképesztően hangulatos helyszíneket / tájakat ... és hozzájuk társuló csodaszép hangokat, zenéket varázsol elénk.... melyhez hasonlókat csak Takashi Amano lenne képes a valóságban rekonstruálni. (na jó kicsit lehet túloztam. :D)

castlevania-lords-of-shadow-pan-1024x576.jpg

Hosszú, fájdalmas út vár rád...
 
Je egy gamer foldim :cool:, na ebbe a rovatba en is ajanlani fogok mar csak a 20 eves jatek fuggosegem okan,pc,ps 1-2-3 mind megvolt most a ps 3 a kedvenc es az akvakerteszetben megtepazott idegeimet jo kis jatekokban rakom helyre. Nem sokara irok is egy ilyen csudi bemutatot mint urdongo kollega.:D
 
Huh én csak PC-n tolom a játékokat. Konzolom még soha nem volt. Jó egyébként a bemutató. Hangulatos gamenak tűnik. Ha jól tudom Viktor is nagy gamer. Szerintem most is a GTA 5öt nyüstöli. :D :D
 
Menthetetlenul elvesztem a gta vilagaban
Nekem is beszerzős lesz,majd talán a jézuska hozza,de karácsonyra egy nanot is indítani kéne kis költségvetéssel ;)
Azért örülök hogy az akvakertészek közt is vannnak játékosok,már kezdtem úgy érezni ezzel a megszállotságommal is egyedül maradok.:D
 
De azt nem is mondtam még, hogy épp nemrég raboltam ki egy gyémántüzletet a GTA-ban. Levezetésképp jött a strip klub, hát mit veszek észre a bárpult mögött? .....Egy akváriumot. :)
Azon kaptam magam hogy ezt nézegetem pfff. Ha beszélni is lehetett volna egyből mondtam volna a pultosnak, hogy a lepattant tengeri helyett beteszünk egy egész más üveget :)

--- Én 82 óta vagyok rabja... bár az utóbbi időben főleg a gyerkőc miatt háttérbe szorult ez a téma. És hát a GA is elég sok játékot ad a hétköznapokban. De ha tudok ott vagyok minden AAA címnél a premier napján.

vicsky - Xbox Live Gamertag
 
Utoljára módosított:
Én 82 óta vagyok rabja... bár az utóbbi időben főleg a gyerkőc miatt háttérbe szorult ez a téma. És hát a GA is elég sok játékot ad a hétköznapokban. De ha tudok ott vagyok minden AAA címnél a premier napján.

Azt néztem hogy a Rockstar megint tutit alkotott ezzel az életszimulátorral,főleg ezek miatt hívom így amit írtál ;)
90 óta nem tudok ettől a hobbytól elszakadni,nálam is sok a AAA cím volt,de mostanában pont az akvárium és a gyerkőc miatt szorúlt háttérbe a dolog.
Látom Te xbox-on nyomatod nekem Ps van :D.
 
Áhh most irigyellek benneteket, legalább van kéznél konzol. Nekem 1 éve megsült a 360 menthetetlenül.....úgy, hogy azóta csak PC, előtte meg párhuzamosan mindkettő futott. Bár a GTA -tól pont féltem, hogy nem lesz elég sima a képfrissítés mert a IV. rész a PC-hez képest nekem nagyon laggolósnak tűnt BOX-on, hiába van 100+Hz-es tv. Viszont egy monitor sem veszi fel a versenyt egy böszme LCD hatásvadász színvilágával...na meg a kényelemmel amit a nappali ad a konzolok mellé. :D
 
A monstre PC építés után tizen sok év PC játékszünettel a hátam mögött azért belekóstoltam a PC játékokba. Igaz csak 3 címet próbáltam. A látvány pazar, a gép baba, de hogy ötmillióbillentyűt kell megnyomni ha be akarok nézni a sarkon és közben készenlétben tartanám a fegyvert.... szóval ezt nem tudom megszokni. :)
 
Viszont egy monitor sem veszi fel a versenyt egy böszme LCD hatásvadász színvilágával...na meg a kényelemmel amit a nappali ad a konzolok mellé.
Nálam 94 cm Lg full Hd tv van de a konzol egy AOC Full Hd 52 cm-es monitoron fut.Több okbol is van ez így mert ha a feleségem,vagy a gyerkőc tv-t néz akkor Én még mindig tudom nyomni meg ha elalszik akkor is.
Egy rohadt kényelmetlen fogoszéken is képes voltam ülni egy ütemben 8-10 órákat régebben,de szerintem ezt aki játszik mindenki tudja :D
 
Ajjjaj ,ez egy jó kis téma itt a fórumon .Kistökösként még Amiga 1200-en űztem a játékokat,na meg divat volt a sok demó nézése is.Most "nagytökösként":)meg ki-ki próbálgatok egy -két játékot igaz PC-n(konzolom sosem volt).Bevallom majd frászt kapok néha a F.E.A.R.-tól,este fülessel ,elég klafa élmény.Deus Ex , Area 51 ,Alien , Stalker , Alpha Prime,no meg a nagy kedvenc a Crysis.Ezek voltak azok a játékok amikre jó visszaemlékezni.Persze volt több is;)
 
Én régebben vérre menő szócsatákat vívtam egyik legjobb barátommal aki világ életében konzolos volt. Mostanra beletörődtünk hogy nem tudjuk egymást megváltoztatni. Én maradok a PC-nél de elismerem hogy a konzolnak is megvan a szépsége. Bár amióta rákötöttem a PC-re a TV-t azóta a nagy látványjátékokat én is a TV képernyőn játszom. Frankó!! :)
 
Nekem az első gép egy gumibillentyús ZX spectrum volt 82-ben :) De ott voltam a keménymagban a Csokiban dupla kazettás magnón másoltuk a legfrankóbb cuccokat. Demo scenestb.
Most már olyan a sok okostelóval, ipaddel meg LCD TV-vel az ember körül minta 100 éve lett volna... :)

Nálam azért most elég erősen beugrott a fotózás, videózás a játék helyett, de szerintem ezt sosem fogom tudni teljesen elhagyni....
 
El is tudok képzelni egyébként egy aki-szerepjátékot, ahol egy jelentéktelen kis halként indulsz, majd számtalan kaland leküzdését követően megmented a 112 lityi összes lakóját egy végső ütközetben a növényekkel fúzionálva az alga hadak ellen mondjuk 3d-ben. Pffff....:)
 
Back
Oldal tetejére