• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Iwagumi Bonsai

Vissza kapcsoltam a CO-t, vagyis 9 kor bekapcsolt, 12-től megy a fény este 8 ig akkor kapcsol majd ki. Most 60 bubi/min-en van. igy volt a normál állapotban a DC Lime és biztonságos közötti színen.
Mi az a "biztonságos szín"? Kékes zöld? Fűzöld?
A "Lime" meg pontosan milyen? Lime zöld, vagy lime sárga?
 
A parvula eléggé CO2 és táp igényes, szerintünk sem jó döntés megvonni tőlük hirtelen. Ő ráadásul a magasabb hőmérsékletet sem szereti, már 26 körül elkezd hisztizni, nálad meg volt 28 is, amiatt is olvadozhatnak gyorsabban. Egyébként az normális, ha a beültetés után sárgul/olvadozik. Ne szedd ki az egész növényt, csak az elhalt leveleket, mert magához fog térni ha helyrejönnek a körülmények.

Bacikultúrával segíted a szűrőt? Az nagyon sokat számít a legelején. Dennerlének van egy nagyon jó cucca, nálunk már többször bizonyított, tényleg pár nap alatt jelentősen felturbózza: https://www.greenaqua.hu/hu/dennerl...teriumkultura-elosegito-inditashoz-200ml.html
nincs minden veszve, Ha délután hazaérek kapnak tápot is akkor mérek majd mindent. vagyis amit tudok hirtelen. cseppes Gh Kg meg JBL tesztcsíkos többi. Seachem Stability bacikat adok, Naponta 20 ml.

A meleg tolt ki a dologgal.. de Az már orvosolva lett csak helyre kell állítani amit elszúrt.
 
Hajrá!

Most nem fotóznék.... harc az algákkal...
A barna eltűnt a zöld hair elhatalmasodott...

Ha nem birok vele akkor kiáltok majd egy Help! et.
Ma megyek beszerzőkörútra én is! Veszek jópár süncsigát meg pár oto-t. Egyelőre csak a köveim zöldülnek, meg a hátfal. A többit intézik az amano-k.
 
Hajrá!

Most nem fotóznék.... harc az algákkal...
A barna eltűnt a zöld hair elhatalmasodott...

Ha nem birok vele akkor kiáltok majd egy Help! et.
A hiba az Én készülékemben volt... Egy kis figyelmetlenség miatt kb 48 órát ment a fény, csodálkoztam hogy amikor hazaértem az amúgy már egészen pofás és feltisztult akvám merő adta zöld apró finomszálas trutyi.... most 2 nap sötét után a fele van csak a trutyinak, 1/3 ad vízcsere, kefe, szűrőtisztítás.... időzítő beállítás... az algaevők hát durván ki vannak kerekedve...
 
Sziasztok. Megcsúsztam az írással.
Alakul lassan, az algák visszaszorultak, egy kövön még erőlködnek de azt meghagyom kajának az algázóknak. Vissza akarom tenni a fákat csak nem tudom mi legyen a levele. Korábban riccardia lett volna de az az alga inváziókor illetve a túlmelegedéskor kiment. arra gondoktam Montecarlot kötözök fel. Nem tudom milyen gyökeret növesztene vagy csak ellenne csombékban a vízben fához kötözve...
Beköltöztek a halak is... 50 vörösneon illetve 50 ékfoltos razbóra....
Kis barna csuguszok meg jól elszaporodtak vagy 150-200at szedtem már ki 10-20assával ahogy látom őket de a fűben elbújnak mint az éticsigák a gyepen... még a növényeket bővítem a háttérben egy kicsit illetve a vörös túlsúlyt csillapítom egy pár zöld bokorral.
Mondjuk nem versenyre készül hanem magunknak. Nekünk meg tetszik...
A tápozás vissza lett fogva, illetve a fény is.
Jelenleg heti 100 liter vízcsere fele RO, akkor 10-10 ml mikro makro. Heti fűnyírás.
6776aaae633581716e5e71b8f00ced55.jpg
 
Vissza akarom tenni a fákat csak nem tudom mi legyen a levele. Korábban riccardia lett volna de az az alga inváziókor illetve a túlmelegedéskor kiment. arra gondoktam Montecarlot kötözök fel. Nem tudom milyen gyökeret növesztene vagy csak ellenne csombékban a vízben fához kötözve...

View attachment 77707
Nagyon jól néz ki az aki, de valóban hiányoznak belőle a fák, csak szerintem nem azok amiket kivettél. Túl picik. Egy karakteresebb, nagyobb fával jobban mutatna, mert a sziklák túl nagyok a régiekhez. Ha lement a kezdeti alga invázió, miért nem próbálkozol meg még egyszer a Riccardi lombbal? Annak a legkisebb a karbantartás igénye, nem kell hetente nyírni és még szép is.
 
Back
Oldal tetejére