• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Vivárium Infinity jungle

Na jól van, indul a szopoda.

Megkergült a WIFI-s időkapcsoló, 8 másodperc helyett vagy 4-5 percig járatta az esőztető pumpáját, még jó hogy asszony észnél volt és kihúzta. Belevert vagy 5 liter vizet a viváriumba.

Eredmény: egy centi helyett három, három és fél centi magasan áll az akva aljában a víz... most esőztető off, a ventik továbbra is a megszokott menetrend szerint kapcsolnak be (napi 5x). Várom hogy csökkenjen a vízszint.... a hidegpárásítót nem kapcsoltam le, békák miatt nem merem.

Tökön bököm magam.

A nagy kérdés még az, hogy mitől bolondult be az időkapcsoló, elég stabil cucc, használok ilyet már vagy 4 éve, soha nem volt még bajom egyikkel se,
 
már akartam kérdezni hogy hogy oldjátok meg az alul összegyűlő víz problémáját ezekben a medencékben.
De ezek szerint megvárod hogy jöjjön az apály.
Én a kis tesztviváriumomban csináltam egy kis 'csatornafedőt és aknát' az üveg aljáig hogy ki tudjam szívni az összegyűlő vizet.
 
Nagy injekciósfecskendővel próbáltam leszívni, de olyan vákuum van a talaj és geotaxtil alatti agyaggolyóknál, hogy nem tudok kiszivattyúzni egy csepp vizet sem.

A száradásra bízom a dolgot.
 
Nagy injekciósfecskendővel próbáltam leszívni, de olyan vákuum van a talaj és geotaxtil alatti agyaggolyóknál, hogy nem tudok kiszivattyúzni egy csepp vizet sem.

A száradásra bízom a dolgot.
Hát a száradás hosszadalmas,felkészítelek.Szerintem több hónap.
Én jártam úgy hogy párszor benyomta a 30 literes tartály tartalmát a terrába.12-15 centi víz keletkezett benne.
Nekem sima Trixie terméke van,az off/auto/on kapcsoló rossz beállítása miatt történt.Mikor éjszaka kapcsolt,nem állt le,hanem még reggel is ment
szárazon a pumpa.Kidöglött az összes ugróvillás,de érdekes módon az ászkák nem.Nekem bent van a sarokban egy cső és benne egy kis búvár a pangó víz leszívására.
 
A 4-5 centi vastag tropica talajból csak 1 centi került víz alá, moha és a többi talaj nem, remélem túlélték az ugróvillások....

A "kár" nagyját az agyaggolyók vitték el. :)
 
Nem, sajna hasas továbbra is.

1.25kgos súlytárcsákkal nyomom le a 4 sarkát és így kezelhető a muslicaszökés.
 
És mi a helyzet garnéla fronton? Mindig szívesen néztem, nagyon vártam a beszámolód és a képeid a különböző kockáid más és más nyüzsgő lakóiról.
 
Ott semmi extra nincs, megvagyunk elvagyunk. :)

2 akva erősen algásodik, sajna azok, ahol az egyébkent is porló dennerle shrimp king talaj van. Ahogy nézem eléggé eliszaposodott.

Nyáron ezeket szét fogom kapni és szétborítom teljesen, és új scape, új talaj megy bele a jelenlegi kövek és fák felhasznlálásával...
 
Zsoltinál épp ott voltak a legboldgabbak és legszaporábbak a garnélák, ahol dzsetvásodni hagyta az akváriumot. A nyári átalakításig megsokszorozódnak majd nálad is.
 
Ez már több mint dszetva. :)

Black galaxys durván fonalalgás. Nagyon durván.

Most blackout megy 2 hétig (oxydatorral nem para) aztán meglátjuk.
 
A hátfal mohásodása hogy halad? Emlékszem, képes voltál a már elkészültet leszedni és újra felrakni másképp. Bevált? Megérte?
 
Foltokban mohás.
De csepegtetés nélkül egybefüggő mohahátfal soha nem lesz sajna.

Majd a következő projektnél. :)
 
Back
Oldal tetejére