• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Így jó lesz?

Mióta van akváriumod?


  • Total voters
    85
Sziasztok!

December elején építettem egy 55 literes akváriumot utricularia graminifolia növénnyel és terveztem bele neon halakat, dennerle scapers flow szűrőm van kerámia helyett matrixxal és Chihiros AII Max 451 es lámpával, DSM-el indítottam 2-3 hét után töltöttem fel vízzel és január 3-án vettem bele 11 db neon halat. Annyi lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az, ha felkapcsol a lámpa legyen akármilyen csekély is a fényerő a halaim egy kipacba gyülnek az egyik sarokban és kapkodják a levegőt. Egyik sajnos el is hullott már.
itt van pár kép róluk:

Tudtok esetleg valami tippet adni, hogy hogy oldjam meg? Világítás nélkül a növény nem fog nőni fénnyel meg a halaknak nem jó.
Előre is köszi :)
Sziasztok!

Helyzet frissítlés következik..
Át cseréltem a neon halakat a guppykkal.. tudni kell az endler guppyk számára egy 30 lityós akváriumot lowtechben szántam egy kis aquael szettet egyedül a belső szűrő más az dennerle 30 lityóig jó és protectorral ami a kicsi izéket nem engedi kidarálni :) legyen az hal garnéla bármi :) szóval helyet cseréltek a neon halak és a guppyk tudom egyeseknek állatkínzás neon halat 25x25 cm re helyezni holott 80cm kéne nekik, de abban az akváriumban még mozognak is kevesebb fénnyel :) a nagyban amiről képem is volt meg boldogan úszkálnak a guppyk :)

csak sajnos vesztettem egy halat a neonok közül miközben költözettem és a háloról 1 órán át kerestem égen földön fejlámpával egy neon halat elveszett 2 négyzet méteren eltünt .. szóval a 9 neon hal épségben meg van szokják a helyet és a kis 5 fős guppy kolóniám simán elvan az erős fénnyel :)

ezt az egészet a greenaquatól másoltam piciben persze lehet benne sok hiba , biztam benne sikerülhet, nem értem bár utána olvastam tegnap éjjel a vörös neon hal és a sima közti külömbséget lehet (én is olyat akartam bele csak épp nem volt kapható és előtte nem néztem utána, hogy a sima másabb ) de így utána olvasva kicsit feltűnt hogy míg a sima neon hal tőzeg mocsárban él sötét helyen addig a vörös neon meg patakok felszínéhez közel, szóval lehet tévedek, de lehet rá jöttem, hogy ez a a különbség a fényre :)
 
Utoljára módosított:
Szia!

Már a levegőztetőt ki vettem csak addig volt bent amíg be tettem őket, meg ki nyomtam a co2-t, dropcheker az ilyen külső van csak a vége lóg a vízbe(jobb oldalt látni), valószínűleg valami búvó helyet rakok majd a kő tetejére :D(nem lesz valami szép látvány :D) remélem lesz annyi gógyijuk bent vannak, amíg nő a növény aztán 6 órát, ha ott kibírnak övéké a terep :) majd meglátjuk hátha össze jön a terv.
Bocs, a DC elkerülte a figyelmem. Szép zöld, úgyhogy a túl sok CO2 kizárva. 👍
 
Back
Oldal tetejére