• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Szinte mindenki az első ezren belül, nagyon erős lett a magyar mezőny, gratulálok mindenkinek.:)(y) (Azért a levélbontogatást jobban szerettem, így kicsit töményebb, kevésbé izgibb a dolog.)
 
Akkor Én is berakom ide a képet,mert megtaláltam,ezzel neveztem és bár nem úgy alakult az akvárium ahogy szerettem volna ezt egy szép és meglepően jó eredménynek könyvelem el,főleg úgy hogy a tavalyi helyezéshez képest egy helyet tudtam javítani.Egyébként reálisan az első 500 volt a cél.:)

Huangshang.jpg
 
Nagy gratula a nevezoknek! Sikerult par helyet javitani az iden nekem is, 195. lettem. Az elso 500volt a cel, elegedett vagyok :)
 
Gratula a helyezésekhez, nekem az alga és az időhiány sajnos rányomta a bélyeget az akváriumra, na majd jövőre tán jobb lesz :)
És a Versenyfotó:
View attachment 38680
653.
Ne szerenykedj. Szerintem szuper lett ez az akvarium. Bztps vagyok benne, hogy jocskan vannak olyanok amik elörebb lettek sorolva, de nincsenek ilyen jo passzban, mint a tied. Nekem szemely szerint nagyon tetszik a hangulata.
 
Sajnos a titokban nevelt megaprojekt nem hozta az eredményt amit vártunk volna tőle. Pedig ezt most tényleg odatette Balázs. Idén volt az, hogy a totál extremitás helyett egy IAPLC konform akváriumot épített, de ez sem ment át a bíráknál

20645554_1775362492481412_3229036682239480054_o.jpg
 
Ezt az akváriumot már én akkor láttam mikor épült már akkor nagyon tetszett,de most már sajnos én sem tudom mi a jó irány:banghead: épitsem meg a tavalyi akim forditva:ROFLMAO:
 
Sziasztok!

Ma meló közben 11.15-kor csörög a telefon - Molnár Béla (biztos meg akarja velem osztani milyen jó helyezést ért el, rendes tőle!).
Béla: Gratulálok!
Én: mihez?
Béla: 58. helyezett lett az akváriumotok!
Én: (el sem hiszem, de azért valamit válaszolok amire már nem is emlékszem). Majd megkérdezem a többieknek milyen lett (mert ugye akkor jó pár medence előttünk végzett a Magyar mezőnyből)?
Béla sorolja; Viktor 70., majd meredeken emelkedő számokat sorol 200-ig és hogy az Övéké is 143., 189. helyezett lett.
Ekkor fogtam fel hogy sikerült bejutni a top127-be!

Hívom Annamarit, épp a kertben tevékenykedik - mondom neki hogy a Béla gratulált nekünk!
Azt mondja, ne áruljam el hányadikak lettünk, megy megnézi a gépen, majd visszahív!
Hamarosan hív: Azt a Geronimo, azt a Geronimo (Tőle szokatlan módon) ez fantasztikus! El kezdte nézni a listát 800-tól visszafelé :D, majd hamar megunta az apró betűk böngészését, stratégiát váltott: az első oszlopban kezdte keresni a Hungary feliratot és "csodák-csodája" az első mellett az én nevem szerepelt!
Nagyon örülünk mindketten!
Elújságoltuk a rokonoknak is, Ők is nagyon büszkék ránk!

Külön elismerésnek éltem meg hogy két hazai bajnok is gratulált telefonon keresztül, Bélán kívül Hunor ( @oRphEus ) is megtisztelt a hívásával (y) !

Köszönjük a gratulációkat!

Nagy álmom volt hogy egyszer a top 127ben legyen egy akváriumom (-unk), mely igazából a tavalyi évig valóban csak álom volt!
Nem éreztem elég erősnek hozzá a technikát, kevés volt az idő, a rá fordítható anyagiak, kérdéses volt hogy az albérletben meddig maradhatunk, korábban elapróztam magam több kicsi akváriummal, nem volt elég ütős dekor alapanyag, az előző akvárium méret sem volt számomra elegendő, nem éreztem magamban azt hogy mindezekkel együtt sikeres lehet egy berendezés.
Közben persze szorgalmasan nézegettem, elemeztem a nagyobb versenyek legjobbjait, inspirációs képeket, a fórum kiemelkedő alkotásait.
Az áttörést a saját lakásba költözésünk adta, a kert szanálásával, a kiszáradt orgona törzsek megtalálásával ( bár Viktor egyszer odaszúrt egy bejegyzésében, hogy a nagyok nem a kertből szedik a dekorfákat, de ezt akkor elengedtem a fülem mellett, vagy inkább lehet ez adta a na majd megmutatjuk ...).
Komótosan gyűltek a hozzávalók, volt barkácsolás (állvány, berendező keret, kiegészítő világítás, roló, stb...), Annamari keresgélte az olcsó használt, vagy az ár érték arányban megfelelő dolgokat (akvárium, CO2 szett, világítás, pumpa, szűrő anyag, stb...), mindez kicsit több mint egy évig tartott.
Mikor az orgonákat letakarítottam, beáztattam, majd elkezdtem a velük való legózást, akkor már éreztem a bizsergést- ebből lesz valami, ha el nem szúrom!

Majd vettünk egy használt Samsung fényképezőgépet, amivel meglepően jó fotókat sikerült csinálni, ez is meg van, hurrá!

Volt nagy algabumm (2hónap), de sokatok részéről jött a biztatás ( különösen jól esett @viktorlantos hozzászólása amiben arról írt hogy nem gondolta volna, hogy egyszer egy ilyen akváriumot építek), meg egyébként is a kitartás és türelem az erősségem!

Aztán az utolsó pillanatra beért a medence, elkészítettük közös életünkben először egyedül a versenyfotót (@eMZé Zoli mostanság inkább a családjával töltse az idejét, segített már nekünk éppen eleget, köszönjük!), Viktornak átküldtük utómunkára, de nem volt sajnos elég ideje rá, ezért azt is együtt Annamariva szerkesztettük olyanra amilyet én szeretek -nagyonzöldre, hát fel kellet nőnünk a feladathoz, na!

Majd a nevezést is utolsók között sikerült megejteni, de meg lett.

Feltöltötte Annamari a versenyfotót a telefonomra, hogy "unalmas másodperceimben" legyen mit nézegetnem.

Legközelebb mikor Törökbálint közelében dolgoztunk és volt egy kis szabadidőm kiugrottam véleményeztetni a képet (persze a telón kicsiben) a Team részéről: ekkor kaptam több dicséretet az alsó szinten (Viktor, Nigró, Tomi) és a hideg zuhanyt fent (Balázs @keymaker ), igaz most nem tudnék mit kezdeni egy -442. helyezéssel (mert ugye min. 500 hellyel előrébb végezhettem volna ha a fókuszpont ott van ahol kell, fellelhetőek benne a vonalak, háromszögek, fény-árnyék, stb...., meg ha tényleg versenyakvárium lenne nem egy díszmedence!).
No de a következő berendezésnél ezekre is nagyobb figyelmet fordítok a Múzsámmal (Annamarival), mert persze Balázsnak nagy részben igaza volt!

Ez úton is köszönöm Annamari türelmét a hordók, vödrök, növényes ládák látványa, elhúzódó vízcserék, fényképezési mizériák miatt :love: !

Gratulálok minden Magyar résztvevőnek!

Éljen a Világbéke!

A.ttila
 
Utoljára módosított:
Nagyon vártam az eredményeket. Annyira izgultam, mintha neveztem volna. Most a fotókat várom nagyon, a következő egy éveben azokat fogom bámulni. Hajrá magyarok, jövőre még több top 127-et!
 
Back
Oldal tetejére