• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech I try....

Igyekszem igyekszem, bár még mindig ugy gondolom, hogy ebben a hobbiban a bölcsiben is kiscsoportos vagyok egyelőre....:)

Remélem hamarosan elballagok az oviban. Fejlesztés alatt áll az aki és ha ezzel kijárom az ovit akkor utána egy rescape-el szeretnék iskolás lenni :)
 
És telítődés után mi történt? Komolyan érdekel és egyszerűbb ha elmondod @cs_z_ , mintha utána járnék 😅😅 bocsi a lustaságért :)

Javasoltad a nagyobb vízcserét...igazándiból minden héten cserélek ~60l vizet. Ez valamivel több mint az űrtartalom fele....ezzel a cserével a vízből 1.2 ppm PO4 jött ki. Az egy hét alatt 70ml Fosfo és 28ml macro ment az aksiba....0.4 ppm visszapótlása lenne ugyebár a célom, hogy 1 ppm legyen a mennyiség....ezzel szemben a NO3 mindössze 3 ppm, ami ahigy mondtad igen kevés....én itt arra gondolok, hogy eddig talán azért nem került bele, mert az előszűrésre használt belső szűrőben volt egy gyári Juwel Nitrax szivacs....szerintem ez megkötötte....na már most visszakanyarodva....1 hét alatt 3 ppm volt a változás NO3ból és ugye 10ig akarnánk felmenni, a jelenlegi 3ról....pontosan ugye nem tudom, hogy a macro mennyivel járult hozzá a PO4 emeléshez, de inkább elhagyom a plusz fosfo adagolást, és akkor meglátjuk.


1 hét múlva kiderül, hogy bevált-e vagy sem a tápozás ahogy @evavigh is mondta....valószínűleg akkor úgyis újra kell gondolnom megint.

Attól nem félek, hogy 1 hétnyi 1 fölötti foszfát szint annyira telítené a talajt, hogy utána ontsa magából.
Egyébként ezek az értékek nem kőbe vésettek, hogy a foszfátnak muszáj 1-nek lennie, inkább az arányok megtartása az ami iránymutató legyen. Ha csak 0,5 a foszfát, az sem tragédia, csak legyen a többi hozzá hangolva. Vékonyabb tápozás mellett is van élet.
Persze az elején talán könnyebb megcélzott értékekre belőni a rendszert.
 
Igen, nézegettem azokat is...a feleségemnek tetszik a felszálló bubik látványa és hát nekem is...jelenleg mondjuk a költség hatékonyság volt a cél :)
 
Igen, nézegettem azokat is...a feleségemnek tetszik a felszálló bubik látványa és hát nekem is...jelenleg mondjuk a költség hatékonyság volt a cél :)
Ekkora méretre jó a difi is, csak arra figyelj, hogy megfelelő legyen az áramlás, a bubik minél többet keringjenek a vízben, és akkor jó lesz a beoldás.
 
Rendben van a kezem persze...nem erőltettem...kicsúszott a kezemből....mi történik ha bubble counter nélkül üzemelem be?
 
Tudod itthon vagyok HO-ba és sűrűn nem megyek sehova....főleg nem olyan helyre ahol bubble counter van....inkább hagyjam?
 
Back
Oldal tetejére