• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

HWA - WabiScapers

Zuzmi

VIP kertész
Sziasztok,

akkor indítsuk el a wabikertészek gyűjtő topikját.

Először is...azt gondolom a legelső és legfontosabb egy gyorstalpaló ismerete az újonnan érkezőknek.
https://akvakertesz.hu/threads/wabi-kusa-gyorstalpalo-schruz.2485/

Kérek Minden Wabival, vagy hasonlóval rendelkező fórumtársat egy gyors kis kedvcsináló gyanánt dobjon egy képet korábbi és jelenlegi projektjéről.

Célunk az akváriumi növények emers formájú felhasználása, velük tetszetős scapek formálása. @star67 kezdeményezésére jött létre ez a topik, hogy egyre több wabi szülessen, ezeket később a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük kiállítások keretében.

Ha kérdések merülnek fel azt itt ki lehet beszélni, kérek minden tapasztalt wabiscapert, hogy segítsen a hozzám hasonló kezdőnek. (Bár kérnem sem kell, mert itt mindenki nagyon segítőkész!:love:)

Megidézlek benneteket!
@star67 Nagykövetasszony
@keszalvo Lavinazúdító
@Dukenukem Wabiszaki
@sztanotomi (tojáshéjas Wabis)
@Molnár Máté Cine Scaper, logófelelős
IMG_0191_s.jpg

További szép napot!
 

star67

Legenda
Köszi @Zuzmi, és magad se felejtsd ki, mint naplóindítót és kedvcsinálót, mert ez a varázsgömböd a világversenyeken is biztosan megállná a helyét, és mivel ez az első próbálkozásod, izgatottan várjuk, mi jön még ezután!(y)

Akinek kedve van kipróbálni vagy már bizonyított, esetleg újra belevágna, tegye meg!:)

@Nigroval egyeztetve, ha legalább 10 alkotás összejönne, akkor a hivatalos GA megnyitó után szerveznénk a boltban egy wabi kiállítást/ versenyt, ahol mindenki megmutathatja az általa alkotott gyöngyszemeket, kedvet teremtve másoknak is, hogy belevágjanak, kipróbálják.
Rengeteg terv van már fejben, segítsetek, hogy minél többet megvalósíthassunk belőle!
 

keszalvo

Legenda
Lavinazúdító :D:D,bár nem vagyok wabis, tálban biztos hogy nem inkább labdákkal nyomulok,de egy ilyen kezdeményezéshez természetesen csatlakozom és köszönöm a felkérést.
Most két hétre pihenni vonulok (ebben benne lesz egy építés is juli 4-5 ) hogy aztán majd a 14. ei megnyitón mindent átbeszéljünk.

Hmm , még hogy nem megy a versenyfotó meg a wabi :eek:,ez nagyon tettszik.

Akkor egy wabi labda kezdeményt bedobok,erről van értékelhető fotóm : a kis kacsát nem bántani bal szélen :p

DSC07644 44-01 (1).jpeg
 

Zuzmi

VIP kertész
@keszalvo és @Dukenukem, fiúk volnátok olyan kedvesek és írnátok pár szót ezekről a válfajokról. CSodaszépek! Milyen alapot érdemes használni hozzájuk? Milyen növényeket próbáltatok már bennük? Kacsa helyett más állat is elfogadott?:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 

Dukenukem

Legenda
A wabikhoz Amazonia az alap nálam. Tropica táptalajjal. A nagyobb wabikhoz oázist (virágkötészetnél használatos) is be építettem már, ami sok vizet tud raktározni, pl ha pár napig nem tudod locsolni igen hasznos.
A kusamonohoz Akadama talajt használtam. A paludáriumhoz tőzeg virágföld és bazalt zúzalék volt az alap.
Növények amiket eddig sikeresen használtam: Ludwigia félék, Alternantherák, Rotalák, HC, HM, MonteCarlo, Parvula, Hydrocotile félék, Anubiasok, mohák, limnophilák, pinnatifida, brasiliensis, glosso, rannunculus, Bakopák, stau, és még ki tudja :)
A kusamonoban pozsgásokat kaktuszokat szárazságtűrőbb mohákat használtam.
 

Zuzmi

VIP kertész
Oldal tetejére