• Külső szűrőt keresel?

    Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

    Tudtad, hogy az EHEIM 2275-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

    Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

    Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

    További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

  • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Haqos flex 480

KochR

Nézelődő
Sziasztok!

Érdekelne hogy valakinek van-e ezzel tapasztalata? Még nincs beüzemelve de szeretném felturbózni kicsit.
Arra gondoltam hogy 1 liter Seachem Matrix elegendő bele, elé kis szivacs plusz a szívóágra is teszek kis szivacsot a leendő garnélák miatt, utána pedig perlont. elegendő lehet-e egy 49 literes kockához?
Előre is köszi.

Üdv. Robi
 
Köszönöm a választ.
Akkor már csak 1 liter mátrixot kell beszereznem. :)
Azért remélem elbírja majd. bár amilyen berendezés lesz az akváriumban sztem 35-40 liternél nem lesz több víz benne.
Meglehetősen nagy red moor gyökér van már, meg még pár db dragon/ vörös juharlevél sziklát tervezek venni...
 
Szia! Nekem is ilyen van 35L-hez használom. Meg vagyok vele elégedve! A gyári szűrőközeget egyből dobtam. A kosarakat is átalakítottam hogy jobb legyen az áramlás. Én AZOO 4in1 ezüstionos szűrőközeggel használom +perlonvatta. Heti egyszer takarítom. A perlonvattát mindig újra cserélem hisz nem drága és nem is kell bele sok. Meg amúgy is amennyi ví kell a kimosásához annyiból telik újra! :) Tervezem a külső szűrőt ez meg marad tartaléknak!
 
Sziasztok! 18l-es CRS garnélás nanot szűrnék egy ilyennel, szerintetek elég? Substrat pro töltőanyaggal, esetleg később veszek bele mátrixot.
 
18L hez teljesen elegendő. Nyugodtan vedd meg.Én a kosarakat átalakítottam hogy az aljukat kivágtam és a zárókupakot sem használtam. Így jóval több szűrőanyagot tusz beletenni. Ahol bejön a víz a szűrőkosarak mögött oda mindig beleraktam egy kis darab perlonvattát előszűrésnek és nagyon jól bevált.
 
Szívóágon lehet változtatni, rövidre venni, hogy egy 25cm akiban is jó legyen? Elég lenne 10-15cm mélyre beérnie. (25cm magas az aki, rá jön a talaj 5 cm.)
 
Én már külső szűrőt használok de úgy megszerettem ezt a kínai akasztósat hogy nyugdíjaztam és eltettem aranytartaléknak! :D Ha valaki az új árát adná érte akkor sem adnám oda! :)
 
Előfordulhat, én még csak az enyémet halottam. Annyira nem vészes de mindenkinek más az ingerküszöbe. :)
A szekrényben megy majd mellett egy Atman, annak is hallom a morgását, sőt, a Skimmer szívórészének a kopogását is. Szerencsére nem alszok abban a szobában, ahol lesz, de azért élek benne, nem szeretem a morgást. :(
 
Szervusztok!
Haqos Flex-480-as akasztós szűrőhöz nincs véletlenül valakinek egy ép tengelye vagy esetleg beszerzési helyet tud valaki?
Köszönöm.
 
Back
Oldal tetejére