• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Haqos flex 480

KochR

Nézelődő
#1
Sziasztok!

Érdekelne hogy valakinek van-e ezzel tapasztalata? Még nincs beüzemelve de szeretném felturbózni kicsit.
Arra gondoltam hogy 1 liter Seachem Matrix elegendő bele, elé kis szivacs plusz a szívóágra is teszek kis szivacsot a leendő garnélák miatt, utána pedig perlont. elegendő lehet-e egy 49 literes kockához?
Előre is köszi.

Üdv. Robi
 

KochR

Nézelődő
#3
Köszönöm a választ.
Akkor már csak 1 liter mátrixot kell beszereznem. :)
Azért remélem elbírja majd. bár amilyen berendezés lesz az akváriumban sztem 35-40 liternél nem lesz több víz benne.
Meglehetősen nagy red moor gyökér van már, meg még pár db dragon/ vörös juharlevél sziklát tervezek venni...
 
#4
Szia! Nekem is ilyen van 35L-hez használom. Meg vagyok vele elégedve! A gyári szűrőközeget egyből dobtam. A kosarakat is átalakítottam hogy jobb legyen az áramlás. Én AZOO 4in1 ezüstionos szűrőközeggel használom +perlonvatta. Heti egyszer takarítom. A perlonvattát mindig újra cserélem hisz nem drága és nem is kell bele sok. Meg amúgy is amennyi ví kell a kimosásához annyiból telik újra! :) Tervezem a külső szűrőt ez meg marad tartaléknak!
 
#5
Sziasztok! 18l-es CRS garnélás nanot szűrnék egy ilyennel, szerintetek elég? Substrat pro töltőanyaggal, esetleg később veszek bele mátrixot.
 
#6
18L hez teljesen elegendő. Nyugodtan vedd meg.Én a kosarakat átalakítottam hogy az aljukat kivágtam és a zárókupakot sem használtam. Így jóval több szűrőanyagot tusz beletenni. Ahol bejön a víz a szűrőkosarak mögött oda mindig beleraktam egy kis darab perlonvattát előszűrésnek és nagyon jól bevált.
 
#7
Szívóágon lehet változtatni, rövidre venni, hogy egy 25cm akiban is jó legyen? Elég lenne 10-15cm mélyre beérnie. (25cm magas az aki, rá jön a talaj 5 cm.)
 
#10
Én már külső szűrőt használok de úgy megszerettem ezt a kínai akasztósat hogy nyugdíjaztam és eltettem aranytartaléknak! :D Ha valaki az új árát adná érte akkor sem adnám oda! :)
 
#14
Előfordulhat, én még csak az enyémet halottam. Annyira nem vészes de mindenkinek más az ingerküszöbe. :)
A szekrényben megy majd mellett egy Atman, annak is hallom a morgását, sőt, a Skimmer szívórészének a kopogását is. Szerencsére nem alszok abban a szobában, ahol lesz, de azért élek benne, nem szeretem a morgást. :(
 
#17
Szervusztok!
Haqos Flex-480-as akasztós szűrőhöz nincs véletlenül valakinek egy ép tengelye vagy esetleg beszerzési helyet tud valaki?
Köszönöm.
 
Oldal tetejére