• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

HAC 2019 - HOGYAN TOVÁBB?

Indulnál egy magyar versenyen a következő hónapokban?


  • Total voters
    51
Elérkezett a pillanat, hogy kijelenthetjük az Magyar Akvakertész Verseny 10 éves!!! Az egy évtizedes fejlődést és az összegyűlt fantasztikus munkákat itt tekinthetitek meg: https://hac-aquascaping-contest.com/
Az évforduló egyben sorsforduló is lehetne, de a közösség akarata szerint a verseny marad és marad magyar versengés, nem terjesztjük ki nemzetközivé. A feladata továbbra is az lesz, hogy a magyar ajkú akvakertészek mérettessék meg munkáikat és tanuljanak társaik alkotásaiból.

Az elmúlt két évben a tárgynyeremények helyett fantasztikus utazásokat biztosítottunk a nyerteseknek, illetve helyezetteknek.

Tavalyelőtt Liszabonban kirándultunk három napot, miközben meglestük Európa legnagyobb növényes akváriumát.

33116318441_8a863e5e1b_k-jpg.jpg

Tavaly pedig a legnagyobb nemzetközi hobbiállat kiállításon, az Interzoon jártunk a nyertesekkel Németországban.

41304209174_112e1a3439_h-jpg.jpg

40216648810_879449f41d_h-jpg.jpg

Itt általában nem voltunk szomjasak.... :D

Idén visszatérünk a tárgynyereményekre, de csavarunk rajta, mert a nyereményeken kívül a két kategóriagyőztes berendezhet 1-1 akváriumot a GA új bemutatótermében. Ehhez természetesen felhasználhatja a korlátlan készleteinket mindenből :D és persze a 2. és 3. helyezett segítségét is igénybe vehetné. Mit szóltok? Szerintem ez jó buli lenne. ;)
Egyébként nem akarom ellőni a puskaport, de jövőre jön Filipe (... és Kuchi? ;) )

40216632610_e1080b5427_h-jpg.jpg

valamint Dawe Chow is berendezni hozzánk

14318646525_6459e9bac0_b.jpg

végül: - a képeket visszanézve, jó érzés tudni, hogy ledobtam pár kilót az utóbbi hónapokban... :love:

Mit kell tudnod a nevezésről?

A korábbi évekhez hasonlóan 2 kategóriában várjuk az akvárium nevezéseket.Viszont változik a mérethatár! Kis akváriumok (64 literig) nagy akváriumok (65 litertől) kategória lesz. Így némiképp kiegyenlítődnek a nevezési számok a két kategóriában.

A nevezési feltételek a következők:

Ki indulhat a versenyen?
A versenyen minden, az alkotó által növényes akváriumnak ítélt akvárium indulhat.

A verseny nevezési határideje
Nevezési határidő: 2019. január 31. csütörtök
Eredményhirdetés: 2019. március 30. Szombat. (Valószínű, hogy FB live lesz, de ezt még ízlelgetjük)

Milyen fotót kell beküldenem?
A fotók mérete el kell, hogy érje, vagy meg kell, hogy haladja az 1024*768-as felbontást. Természetesen minél nagyobb, annál jobb, de ne legyen nagyobb mint 5 Megabyte képenként. A kép JPG formátumba legyen elmentve. A fotók utómunkálatainál csakis (ha szükséges) vágás, szín- és lencsekorrekció, valamint élesítés engedélyezett. A fotó elkészítése alatt lehetőleg ne legyen az akváriumban technika. (szűrőcső, porlasztó). Egy akváriumról 1 fotó küldhető, amely szemből, teljes egészében kell, hogy mutassa az akváriumot! :snaphappy:

Több akváriummal is nevezhetek?
Igen, egy nevező, maximum két akváriumát nevezheti a versenyre. Ez lehet azonos, vagy két különböző kategóriában is.

Ha más versenyen is indultam nevezhetek?
Természetesen igen! Nem kizáró ok más versenyen való indulás, de érdemes a versenyek feltételeit átnézni. A HAC versenyre küldött fotók ne szerepeljenek azonos formában az IAPLC versenyen 2019-ben. (Más időpontban készült fotó, természetesen jöhet) Ez kifejezett kérése a szervezőknek.

Milyen paramétereket kell megadnom a nevezéskor?
Meg kell nevezni az akváriumban található növényeket és halakat (persze csak amennyit tudsz). Jelezni kell az akvárium indításának dátumát.
Kérjük elküldeni a nevezők elérhetőségét (Név, cím, telefonszám, e-mail cím).
Meg kell adni az akvárium technikai paramétereit - méret, liter, szűrés, világítás, CO2, növények és halak nevei, tápozás, hardscape (kövek, fák, aljzat).
A nevezést az alábbi linken lehet leadni: http://hac-aquascaping-contest.com/normal-nevezes/ melyet hamarosan megnyitunk.

Hogyan értesülhetek az eredményről?
A verseny eredményhirdetése 2019. március 30.-án szombaton lesz. Az eredményeket itt, illetve a verseny hivatalos oldalán és a Green Aqua oldalain is publikáljuk majd.

Hogyan kapom meg a nyereményem?
Ha lemaradtál az eredményhirdetésről, ne aggódj! A nevezési oldalon kitöltött elérhetőségen felvesszük veled a kapcsolatot és megbeszéljük, hogyan juthatsz hozzá nyereményedhez. Fontos! Előfordulhat, hogy a szponzorok az eredményhirdetés után küldik el a nyereményeket. Ebben az esetben, ha minden nyeremény megérkezik csak akkor tudjuk átadni a nyertesnek. Nincs lehetőség többszöri csomagküldésre. Nagy méretű nyeremények esetén, például akvárium szettek, személyesen adjuk át a nyertesnek Budapesten a Green Aqua-ban
A beküldött fotókkal kapcsolatban
Minden nevező elfogadja, hogy az általa nevezett akvárium fotóját, a Green Aqua Kft. a későbbiekben versennyel kapcsolatos promóciós célokra felhasználhatja. Ez nem jelent kizárólagos felhasználást. A fotókat természetesen más versenyre is nevezheti tulajdonosa.

Pontozás
A zsűri meghatározott, más versenyeken már bevált irányelvek szerint pontoz. Három szempont alapján értékelünk. A pontozással igyekszünk igazságosan és a nevező által is jól leszűrhető módon értékelni. A pontozás végeredményét mindenki megkapja az eredményhirdetéskor.

ÖSSZHATÁS max.100 PONT
Az értékelőre alkotott benyomás, összkép. Az értékelésben a legtöbb pontot ér.

KREATIVITÁS max. 20 PONT

Kreativitás, eredetiség. Legyen újszerű, eredeti. Erre az értékelésnél 20 pont jár maximum.

TERMÉSZETESSÉG max. 20 PONT

A layout természetessége. Minél természetesebb a látvány annál több pontot kap az elérhető 20 pontból.
 
Utoljára módosított:
Sziasztok!

Örömmel látom, hogy idén is lesz HAC!

Bár korábban többször felmerült bennem is a gondolat, hogy jó lenne-e nemzetközi versennyé emelni, de jelenleg (továbbra is) inkább a hazai kertészek számára kellene meghagyni a megmérettetést.
Az érveim (talán gyengék, de vállalom):
- lehet magyarul jelentkezni, ha kérdés merül fel könnyebb tisztázni ,
- a környezetünkben alkotó társak között hasonlóak a hobbizás feltételei (dekor , növény, stb, beszerzése,-használata),
- a kevésbé tapasztalt versenyzőknek inspirálóbb az hogy a legszebb (egyébként nemzetközi szintű) akváriumok készítőivel akár személyesen is megismerkedhetnek, láthatják hogy ugyan úgy egy fejük két kezük van
mint bárki másnak (más nemzetek kertészeiről néha nehéz elhinni),
- évről évre egyre több lehetőség van nemzetközi versenyeken részt venni, magyar viszonylatban kár lenne szűkíteni (felezni) az egyébként is szűkös kínálatot!

"Viszont változik a mérethatár! Kis akváriumok (64 literig) nagy akváriumok (65 litertől) kategória lesz. Így némiképp kiegyenlítődnek a nevezési számok a két kategóriában."
Ezt jó ötletnek tartom!

Próbáltam nevezni, de még nem kész rá az oldal. Mikortól lesz élesítve?

Hajrá mindenkinek!

A.ttila
 
Utoljára módosított:
"Viszont változik a mérethatár! Kis akváriumok (64 literig) nagy akváriumok (65 litertől) kategória lesz. Így némiképp kiegyenlítődnek a nevezési számok a két kategóriában."
Hú, ezt csak most olvasom, és nagyon örülök neki! A Másik hazai versenynél évek óta kampányoltam ezzel az ötlettel, de végül feladtam. Szerintem nagyon jót fog tenni mindkét kategóriának, kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog változni emiatt a mezőny. :)
 
Remek hír, hogy felemeltétek a mérethatárt a nanonak. Ez volt a kívánságom pár hónapja és tessék. :D

Van egy 50-es akvám, de nincs benne hal, mert nem kapni sehol a zöldsávos razbórát. :( Teljesen komoly kérdés: mekkora hátrány versenyfotón, ha csak pár garnéla van benne?

Azta a nyertes berendezhet egy akvát a GA boltban. Érzitek azt a hatalmat amit ezzel kaptok? Ha betesztek egy buborékos búvárt azt kell nézniük egy évig. :D :D :D

Esetleg egy neon jellyfish
 
Utoljára módosított:
12 éves fiam nevezne egy 27L-es Nanoval. Egyedül csinálta, egyedül gondozza. Van életkor megkötés?
@inadsz -tól vettük át a kiszuperált garnélás akvát gondoltam jó lesz a gyereknek "játszani" és meglepően jól néz ki az a kis darab dragonstone a töménytelen MC-vel
 
Remek hír, hogy felemeltétek a mérethatárt a nanonak. Ez volt a kívánságom pár hónapja és tessék. :D

Van egy 50-es akvám, de nincs benne hal, mert nem kapni sehol a zöldsávos razbórát. :( Teljesen komoly kérdés: mekkora hátrány versenyfotón, ha csak pár garnéla van benne?

Azta a nyertes berendezhet egy akvát a GA boltban. Érzitek azt a hatalmat amit ezzel kaptok? Ha betesztek egy buborékos búvárt azt kell nézniük egy évig. :D :D :D

Esetleg egy neon jellyfish
Végre kaptam Brigitte-t, így a kérdés okafogyottá vált. 16-ot vettem bele, de úgy eltűntek a fűben, annyira picik, hogy nincs is benne hal. :D Ennyi erővel tök mindegy.
 
Nincs életkor megkötés. Várjuk a 100 éveseket is :)

- Apa miért lett 1 hét alatt algás az egész?
Hát pont mint nálam mikor először akartam jelentkezni HAC-ra fotózás előtt a fiam 1 hétre rosszul dugta vissza a szűrőt és nem indult meg a víz. Ment a motor, de nem lökte meg. :(


Próbálnék képet feltölteni a sajátomra, de nem tudom hova kell. Lehetséges, hogy még nem nyitott meg?
 
A nevezési oldalt január első hetében izzítjuk. Addig reszeljétek az akváriumokat, a képeket.
A nevezők többsége évek óta az utolsó 2 napban adja le nevezését. Lehet elég lenne 48 órára kinyitni a kapukat :)
 
Back
Oldal tetejére