• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Tetszik a nyeremény?

  • Igen, irány az Interzoo!

    Votes: 18 50.0%
  • Háát, szívesebben mentem volna wellness-elni

    Votes: 0 0.0%
  • De mikor lesz Niigata?

    Votes: 10 27.8%
  • Ehh szerettem volna még egy pengés algakaparót nyerni....

    Votes: 8 22.2%

  • Total voters
    36

Nigro

Alapító
Admin
View attachment 20498

Idén 9. alkalommal rendezzük meg a versenyt. Az elmúlt közel egy évtized alatt a hagyománnyá vált verseny, sok nemzetközi elismerést is szerzett, köszönhetően a számos igényes akváriumnak és a megfelelő netes prezentálásnak. Nem lesz ez idén sem másképp! ;)
Hogy mindenkinek kellőképp meghozzuk a kedvét a részvételhez az idei versenyre egy igazán különleges nyereményt eszeltünk ki! :cool:

Biztosan sokan emlékeztek rá, hogy tavaly a HAC normál kategória első 3 helyezettje illetve a nano kategória győztese liszaboni utat nyert és megtekinthette Európa legnagyobb növényes akváriumát.

33116318441_8a863e5e1b_k.jpg19 by Néder Attila, on Flickr

Az idei éveben .... dobpergés.... a HAC normál kategória első 3 helyezettjét illetve a nano kategória győztesét elvisszük három napra Nürnbergbe, a világ legnagyobb akvarisztikai és egyéb hobbiállat kiállítására az INTERZOO-ra!!!! Ők lesznek az elsők, akik kézbe foghatják, megnézhetik, véleményt nyilváníthatnak a világ szinte összes gyártójának 2018-as újdonságairól, prototípusairól.
Az Interzoo a nürnbergi vásárvárosban 90.000 m2-en lesz kialakítva 2018 május 8-11-ig (mi 8-tól 10-ig leszünk). 61 országból 1800 cég szeretné megmutatni nekünk a legszebb arcát és a legjobb termékeit. Aki nem hallott még semmit az Interzoo-ról, régebben írtam pár élménybeszámolót.
27314449905_1314c904d4_k.jpgDSC_0861 by Néder Attila, on Flickr
27244237201_da7faec974_k.jpgDSC_0801 by Néder Attila, on Flickr
26708072773_54017d461f_k.jpgDSC_0726 by Néder Attila, on Flickr


http://www.nigro.hu/2008/09/05/interzoo-2008/
http://www.nigro.hu/2010/05/16/interzoo-2010-beszamolo/

Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, íme a részletek: :)

Mit kell tudnod a nevezésről?
A korábbi évekhez hasonlóan 2 kategóriában várjuk az akvárium nevezéseket. Nano (40 liter alatti) illetve normál (40 liter fölötti).
A nevezési feltételek a következők:

Ki indulhat a versenyen?
A versenyen minden, az alkotó által növényes akváriumnak ítélt akvárium indulhat.

A verseny nevezési határideje
Nevezési határidő: 2018. január 31. Szerda.
Eredményhirdetés: 2018. március 31. Szombat. (Valószínű, hogy FB live lesz, de ezt még ízlelgetjük)

Milyen fotót kell beküldenem?
A fotók mérete el kell, hogy érje, vagy meg kell, hogy haladja az 1024*768-as felbontást. Természetesen minél nagyobb, annál jobb, de ne legyen nagyobb mint 5 Megabyte képenként. A kép JPG formátumba legyen elmentve. A fotók utómunkálatainál csakis (ha szükséges) vágás, szín- és lencsekorrekció, valamint élesítés engedélyezett. A fotó elkészítése alatt lehetőleg ne legyen az akváriumban technika. (szűrőcső, porlasztó). Egy akváriumról 1 fotó küldhető, amely szemből, teljes egészében kell, hogy mutassa az akváriumot! :snaphappy:

Több akváriummal is nevezhetek?
Igen, egy nevező, maximum két akváriumát nevezheti a versenyre. Ez lehet azonos, vagy két különböző kategóriában is.

Ha más versenyen is indultam nevezhetek?
Természetesen igen! Nem kizáró ok más versenyen való indulás, de érdemes a versenyek feltételeit átnézni. A HAC versenyre küldött fotók ne szerepeljenek azonos formában az IAPLC versenyen 2017-ben. (Más időpontban készült fotó, természetesen jöhet) Ez kifejezett kérése a szervezőknek.

Milyen paramétereket kell megadnom a nevezéskor?
Meg kell nevezni az akváriumban található növényeket és halakat (persze csak amennyit tudsz). Jelezni kell az akvárium indításának dátumát.
Kérjük elküldeni a nevezők elérhetőségét (Név, cím, telefonszám, e-mail cím).
Meg kell adni az akvárium technikai paramétereit - méret, liter, szűrés, világítás, CO2, növények és halak nevei, tápozás, hardscape (kövek, fák, aljzat).
A nevezést az alábbi linken lehet leadni: http://hac-aquascaping-contest.com/normal-nevezes/ melyet hamarosan megnyitunk.

Hogyan értesülhetek az eredményről?
A verseny eredményhirdetése 2018. március 31.-én szombaton lesz. Az eredményeket itt, illetve a verseny hivatalos oldalán és a Green Aqua oldalain is publikáljuk majd.

Hogyan kapom meg a nyereményem?
Ha lemaradtál az eredményhirdetésről, ne aggódj! A nevezési oldalon kitöltött elérhetőségen felvesszük veled a kapcsolatot és megbeszéljük, hogyan juthatsz hozzá nyereményedhez. Fontos! Előfordulhat, hogy a szponzorok az eredményhirdetés után küldik el a nyereményeket. Ebben az esetben, ha minden nyeremény megérkezik csak akkor tudjuk átadni a nyertesnek. Nincs lehetőség többszöri csomagküldésre. Nagy méretű nyeremények esetén, például akvárium szettek, személyesen adjuk át a nyertesnek Törökbálinton a Green Aqua-ban
A beküldött fotókkal kapcsolatban
Minden nevező elfogadja, hogy az általa nevezett akvárium fotóját, a Green Aqua Kft. a későbbiekben versennyel kapcsolatos promóciós célokra felhasználhatja. Ez nem jelent kizárólagos felhasználást. A fotókat természetesen más versenyre is nevezheti tulajdonosa.

Pontozás

A zsűri meghatározott, más versenyeken már bevált irányelvek szerint pontoz. Három szempont alapján értékelünk. A pontozással igyekszünk igazságosan és a nevező által is jól leszűrhető módon értékelni. A pontozás végeredményét mindenki megkapja az eredményhirdetéskor.

ÖSSZHATÁS max.100 PONT
Az értékelőre alkotott benyomás, összkép. Az értékelésben a legtöbb pontot ér.

KREATIVITÁS max. 20 PONT

Kreativitás, eredetiség. Legyen újszerű, eredeti. Erre az értékelésnél 20 pont jár maximum.

TERMÉSZETESSÉG max. 20 PONT

A layout természetessége. Minél természetesebb a látvány annál több pontot kap az elérhető 20 pontból.
 
Utoljára módosított:
Az idei éveben .... dobpergés.... a HAC normál kategória első 3 helyezettjét illetve a nano kategória győztesét elvisszük három napra Nürnbergbe, a világ legnagyobb akvarisztikai és egyéb hobbiállat kiállítására az INTERZOO-ra!!!! Ők lesznek az elsők, akik kézbe foghatják, megnézhetik, véleményt nyilváníthatnak a világ szinte összes gyártójának 2018-as újdonságairól, prototípusairól.
Az Interzoo a nürnbergi vásárvárosban 90.000 m2-en lesz kialakítva 2018 május 8-11-ig (mi 8-tól 10-ig leszünk). 61 országból 1800 cég szeretné megmutatni nekünk a legszebb arcát és a legjobb termékeit. Aki nem hallott még semmit az Interzoo-ról, régebben írtam pár élménybeszámolót.

A kiállításról annyit kell tudni, hogy a világ legnagyobb ilyen jellegű kiállítása. 2 évente kerül megrendezésre és a nagyközönség számára nem elérhető. Csak kereskedők látogatják.
Az utóbbi 2 alkalommal egész jó kis események szerveződtek a kiállítás mellett és az akvakertészet is utat talált magának. Sok akvaceleb megfordul az eseményen. Így találkoztunk az ADG-vel, a brazil Aquabase-el, a portugál Aquaeden, német részől szinte mindenkivel aki számít. Az utolsó kiállításon kint volt az ADA. Chris, Oliver, George Farmer, még az akril óriásakváriumokat gyártó amerikai celeb párost is el lehetett kapni. Kint van általában mindig Heiko Bleher.

HD9A7754.jpg

Szóval ez egy olyan esemény ami megismételhetetlen, hasonló élménybombát sehol máshol nem kap az ember.

A szállást utazást stb megoldjuk és igyekszünk néhány programmal fűszerezni az eseményt.

Tartunk egy idegenvezetést majd kint a csoportnak és bejelentkezünk majd néhány standról élőben amennyire a net engedi. Ha nem, akkor egy videó összefoglalóban azok is láthatják majd mi történt akik nem voltak velünk.

Az Interzoo nem csak az újdonságokról szól, remek körképet ad a hobbi jelenlegi állapotáról. Elérhető közelségbe hozza a nagy gyártókat és a hobbi mögött álló aquascaping csoportokat.
Ennél már csak 1 jobb ajándék lett volna valószínűleg, az pedig Japán :)

Pont ezért pl nem megyünk el pár száz km-re lévő boltokba vagy az ország másik felében lévő dennerle kertészetbe, mert a kiállításon mindenki ott lesz. Ez egy kivülállónak / hobbistának egy olyan élmény, amire egész életében fog emlékezni. Bátran oda lehet tenni a múlt évi nyeremény mellé és a HAC hagyományosan színvonalas értékei közé.

2014-es galéria:
https://www.flickr.com/photos/viktorlantos/sets/72157644943262662

2016-os képeink és beszámolónk:
https://akvakertesz.hu/threads/interzoo-2016-nuernberg.6212/

HD9A7562.jpg

A hobbi sok embernél csak néhány évig tart, természetesen tisztelet a kivételnek akik egy egész éltetre választják, ezért olyan embernek is aki épp most ismerkedik mindennel és olyannak is aki évtizedek óta gyűri egy jó ki kirándulás lesz.
 
Visszaemlékezve a 2016-os kiállításra azért elég sok dolog debütált amit utána ismert meg a hobbi

Néhány dolog így összeszedve:

OASE Biomaster és a teljes akvarisztikai paletta, akvárium szettek, pumpák, fűtők
Bucephalandra növények Tropica, Dennerle, Anubias standokon
Dennerle kb 20+ növényújdonság
Tropica dobozos és új zselés kiszerelések ez önmagában is brutál volt
Lupyled
Aquario diffúzorok
Dennerle Shrimpking aljzatok új kaják
ADA Solar RGB (ez mondjuk zárt ajtók mögötti prezi volt)
Eheim szettek
Anubias növény újdonságok
Aquaflora
Biopod bemutatkozó, azóta a kickstarter projektből tényleges termék lett
Twinstar LED és új Twinstar porlasztók
Új dekorációk bonsai, lebegő kövek, dekor fa
Juwel LED
Giesemann új lámpák
Dennerle LED lámpák
Új Kessil LED

Ezen kívűl még iszonyat mennyiségű dolog volt, de az a pár nap nem elég arra, hogy mindent feltérképezzen az ember.

Mi várható a 2018-as kiállításon?

A LED technológia ebben a 2 évben sem állt meg. Biztosan ott lesznek az új fejlesztések, hiszen azóta Twinstar és az ADA is megjelent már a G vagy RGBW lámpáival.
Tuti lesznek növények, amiről még nem tudunk. Általában ezek a kiállításig titokban vannak tartva.

A többit meg megnézzük majd személyesen :)
 
Visszaemlékezve a 2016-os kiállításra azért elég sok dolog debütált amit utána ismert meg a hobbi

Néhány dolog így összeszedve:

OASE Biomaster és a teljes akvarisztikai paletta, akvárium szettek, pumpák, fűtők
Bucephalandra növények Tropica, Dennerle, Anubias standokon
Dennerle kb 20+ növényújdonság
Tropica dobozos és új zselés kiszerelések ez önmagában is brutál volt
Lupyled
Aquario diffúzorok
Dennerle Shrimpking aljzatok új kaják
ADA Solar RGB (ez mondjuk zárt ajtók mögötti prezi volt)
Eheim szettek
Anubias növény újdonságok
Aquaflora
Biopod bemutatkozó, azóta a kickstarter projektből tényleges termék lett
Twinstar LED és új Twinstar porlasztók
Új dekorációk bonsai, lebegő kövek, dekor fa
Juwel LED
Giesemann új lámpák
Dennerle LED lámpák
Új Kessil LED

Ezen kívűl még iszonyat mennyiségű dolog volt, de az a pár nap nem elég arra, hogy mindent feltérképezzen az ember.

Mi várható a 2018-as kiállításon?

A LED technológia ebben a 2 évben sem állt meg. Biztosan ott lesznek az új fejlesztések, hiszen azóta Twinstar és az ADA is megjelent már a G vagy RGBW lámpáival.
Tuti lesznek növények, amiről még nem tudunk. Általában ezek a kiállításig titokban vannak tartva.

A többit meg megnézzük majd személyesen :)
Ha nem sikerül jó helyezést elérnem,akkor lehetöség van fizetöa részvételre?Már csak a társaság miatt is!
 
Sziasztok!

Szuper az ötlet!
Biztos nevezünk.

Ha nem sikerül jó helyezést elérnem,akkor lehetöség van fizetöa részvételre?Már csak a társaság miatt is!
Ha jól tudom ez egy szakmai kiállítás kereskedőknek, újságíróknak, tenyésztőknek ... stb.
A nagy közönség számára nem látogatható. Legalábbis régebben mikor szerettem volna kimenni akkor ezt mondták.
Viszont amennyiben publikálsz egy cikket valamelyik hobbi lapban akkor újságíróként bejuthatsz ;) (előre egyeztetve a főszerkesztővel).

A.ttila
 
Ha nem sikerül jó helyezést elérnem,akkor lehetöség van fizetöa részvételre?Már csak a társaság miatt is!

Annyira népszerű az esemény, hogy már ilyenkor le vannak foglalva a szállások májusra. Mi a múlt héten foglaltunk pont emiatt.
Nagyobb társaságot nem terveztünk, így is azért sok feladatunk lesz ezen a néhány napon.

Nyomjátok keményen és kerüljetek be a legjobbak közé! :) (y)
 
Nem lehetne szabályt változzatni?Kategóriánként nem lehetne 2 akváriummal nevezni?Mert így az aktívabb scaperek pár akváriumot ki kell hagyni.Én pl tudnék a nanoban 1 el, a normálban 3 mal nevezni.
 
Nem lehetne szabályt változzatni?Kategóriánként nem lehetne 2 akváriummal nevezni?Mert így az aktívabb scaperek pár akváriumot ki kell hagyni.Én pl tudnék a nanoban 1 el, a normálban 3 mal nevezni.

Küld a két legcombosabbat. :snaphappy::snaphappy::woot:
Ez lehet azonos kategória vagy egyik ide másik oda.
 
Nem lehetne szabályt változzatni?Kategóriánként nem lehetne 2 akváriummal nevezni?Mert így az aktívabb scaperek pár akváriumot ki kell hagyni.Én pl tudnék a nanoban 1 el, a normálban 3 mal nevezni.
?? 3-al?
Harom berendezett nagy akid van?:eek:
 
Patrik sokat szeret építeni :D,egy akvárium 3 rom különböző kinézettel :happy:
NA meg ott a nemrég beüzemelt nano is ami megint csak jól sikerült.(y)
Hát ez az.A nanó miatt csak eggyet tudok nevezni a normál kategóriában.Micsoda bé..a szabály.Ezzel csal kevesebb mű érkezik be.Pl Béla is tudna 3 akit bemevezni.
 
Back
Oldal tetejére